Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πρώτη εμφάνιση Κοντόπουλου με δηλώσεις που ικανοποιούν την αγορά για το Χρηματιστήριο

Πρώτη εμφάνιση Κοντόπουλου με δηλώσεις που ικανοποιούν την αγορά για το Χρηματιστήριο
Πιστεύω ακράδαντα στις προοπτικές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και ευρύτερα της Ελληνικής Οικονομίας», είπε ο κ.Κοντόπουλος
Σχετικά Άρθρα

Μετά από ένα μήνα έγινε η πρώτη επίσημη εμφάνιση του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΧΑΕ Γιάννου Κοντόπουλου.
Η αγορά περίμενε βέβαια να είχε κάνει μία εμφάνιση στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων χρήσης 2021, έστω και με ένα χαιρετισμό, αλλά αυτή έγινε με πιο επίσημο τρόπο χθες.
Συγκεκριμένα έγινε εκδήλωση γνωριμίας του νέου CEO με υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοπιστωτικού και επιχειρηματικού χώρου και με στελέχη της επενδυτικής κοινότητας.
Ο κ.Κοντόπουλος είπε αυτά που ήθελε να ακούσει η αγορά όπως δηλαδή ότι πρέπει να βρει τρόπο να γίνει πιο ελκυστικό το περιβάλλον της κεφαλαιαγοράς δημιουργώντας ένα συνεχές ρεύμα νέων εισαγωγών αλλά και άντλησης κεφαλαίων ξεπερνώντας τον φαύλο κύκλο της χαμηλής ρευστότητας και της έλλειψης IPOs.
«Τώρα είναι ο σωστός χρόνος να αναλάβουμε δράση επιτακτικά.
Αυτός είναι και ο λόγος που βρίσκομαι εδώ.
Πιστεύω ακράδαντα στις προοπτικές του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και ευρύτερα της Ελληνικής Οικονομίας», είπε ο κ.Κοντόπουλος.
Η αλήθεια είναι πως το ΧΑ τα τελευταία χρόνια έβλεπε μόνο εταιρείες να φεύγουν από το χρηματιστήριο και δεν υπήρξε προσπάθεια, ή τουλάχιστον δεν επικοινωνήθηκε κάποια, να παραμείνουν εταιρείες στο ΧΑ ή να έρθουν νέες.
Τρεις άξονες φαίνεται πως έχει ο κ.Κοντόπουλος και τόνισε τη σημασία της αδιάλειπτης λειτουργίας του ΧΑ, τις επενδύσεις στην τεχνολογία και τη δημιουργία υπηρεσιών και προϊόντων και την προσέλκυση νέων εταιρειών και επενδυτών.
Φαίνεται πως από νωρίς ο κ.Κοντόπουλος έχει αντιληφθεί πως δουλειά της διοίκησης του ΧΑ είναι η αύξηση των εσόδων και η αναβάθμιση του ρόλου του Χρηματιστηρίου.
Το ζητούμενο είναι φυσικά να μη μείνουμε στα λόγια, αλλά να αναληφθούν πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν τα λόγια που ειπώθηκαν πράξεις και να δούμε και τη μετοχή της ΕΧΑΕ σε υψηλότερα επίπεδα (χθες στα 3,73 ευρώ με αποτίμηση 225 εκατ. ευρώ) και τις εταιρείες που συνδέονται με το χρηματιστήριο (χρηματιστηριακές, επενδυτικές κ.α.) να μεγαλώνουν ξανά και να σταματήσει η συρρίκνωση του κλάδου.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης