Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει προς τις 900 μονάδες με βοήθειες από τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κοιτάζει προς τις 900 μονάδες με βοήθειες από τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση και χαμηλό τζίρο. Ανοδικά αλλά ήπια κινούνται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Οι 900 μονάδες είναι ο κοντινός στόχος και με τη βοήθεια των τραπεζών φαίνεται πως τον φέρνουμε πιο κοντά. Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται στο ξεκίνημα και πάει καλύτερα από το γενικό δείκτη.

ΔΕΗ: Σήμερα μετά το κλείσιμο τα αποτελέσματα και η τηλεδιάσκεψη. EBITDA 850 εκατ. ευρώ περιμένει η αγορά. Για την τελική γραμμή μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες ζημιές. Εξακολουθούμε να θέλουμε από μία εισηγμένη με πολλά δισ. ευρώ τζίρο και 850 εκατ. ευρώ EBITDA ικανοποιητικά κέρδη στην τελική γραμμή, ώστε να παίρνουν κάτι και οι μέτοχοι. Με ήπια άνοδο το άνοιγμα της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προς τις 660 μονάδες ο δείκτης με την Εθνική και τη Eurobank να έχουν την υψηλότερη άνοδο αλλά όχι πάνω από 1%. Λίγο μικρότερα τα κέρδη των δύο άλλων συστημικών.

EXAE: Μας άρεσε το στίγμα του κ.Κοντόπουλου. Η πρώτη εμφάνισε έγινε χθες και οι δηλώσεις του, νομίζουμε πως ικανοποίησαν. Βέβαια, έχουμε φτάσει να ικανοποιούμαστε με τα αυτονόητα. Περιμένουμε και τις πράξεις. Φαίνεται πάντως πως έχει αντιληφθεί ποια πρέπει να είναι η δουλειά της διοίκησης του Χρηματιστηρίου.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Χθες έπρεπε να ανακοινώσει και να δημοσιεύσει αποτελέσματα. Μετά τις 11 το βράδυ αναρτήθηκε το παρακάτω στο ΧΑ: «To 2021, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε ευρώ 13,3 εκατ. έναντι ευρώ 15,2 εκατ. το προηγούμενο έτος. Τα κέρδη μετά από φόρους σε ενοποιημένη βάση ανήλθαν σε ευρώ 1,7 εκατ., έναντι κερδών ύψους ευρώ 3,4 εκατ. το 2020». Προφανώς και δεν μας ικανοποιεί αυτή η ανακοίνωση και δεν αποτελεί δημοσίευση αποτελεσμάτων.

Ο ισολογισμός αναρτήθηκε σήμερα το πρωί αντί για χθες. Δεν ήταν και τόσο δύσκολο να γίνουν όλα στην ώρα τους κατά την ταπεινή μας άποψη. Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 115 εκατ. ευρώ και στο ταμείο υπήρχαν 79,84 εκατ. ευρώ με μηδενικό δανεισμό. Όπως αναφέρεται στον ισολογισμό τα ακίνητα της Εταιρείας θα μεταβιβαστούν στα επίπεδα της Εύλογης Αξίας αυτών κατά την 31.12.2021 ήτοι περί το ποσό 46 εκατ. ευρώ και κατά συνέπεια θα μειωθούν κατά 36,9 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος λοιπόν μειώθηκε στα 13,2 εκατ. ευρώ από 15,2 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 1,6 εκατ. ευρώ από 3,3 εκατ. ευρώ. Η υπόθεση με το ακίνητο στη Σόφια φαίνεται πως έληξε με αύξηση του κονδυλίου «επενδύσεις σε ακίνητα» και μείωση του αντίστοιχου κονδυλίου «λοιπές απαιτήσεις». Μετρητά και ακίνητα υπερβαίνουν την αποτίμηση και μένει πρόσθετο δώρο η παροχή υπηρεσιών που θα γίνει και καλύτερη.

REAL CONSULTING: Το τέταρτο τρίμηνο ήταν πολύ ισχυρό από πλευράς κερδοφορίας και έφερε τα καθαρά κέρδη στα 1,84 εκατ. ευρώ από 1,17 εκατ. ευρώ το 2020. Σημειώνουμε πως τα κέρδη στο εννεάμηνο ήταν στα 1,12 εκατ. ευρώ από 843 χιλ. ευρώ. Έχουμε δηλαδή εξαιρετική πορεία στο τελευταίο τρίμηνο.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Εδώ έχουμε και ενημέρωση για το πρώτο τρίμηνο 2022! Πωλήσεις 14,9 εκατ. ευρώ από 10,3 εκατ. ευρώ ενισχυμένες κατά 45%. Αν και με μικρό όγκο η μετοχή άνοιξε με άνοδο περίπου 3%.

CENTRIC: Γίνεται προσπάθεια να απομακρυνθεί από τα 0,30 ευρώ αλλά δεν είναι και λίγα τα κομμάτια που βγαίνουν. Στο +2% και στα 0,3090 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης