Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι λόγω προόδου στις διαπραγματεύσεις – Οι μετοχές που ξέσπασαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ράλι λόγω προόδου στις διαπραγματεύσεις – Οι μετοχές που ξέσπασαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ράλι σήμερα καθώς οι διαπραγματεύσεις έφτασαν μετά από αρκετές εβδομάδες σε ένα πολύ καλό επίπεδο όπως φαίνεται. Ανακουφίστηκαν οι αγορές και είδαμε δυνατές κινήσεις. Φυσικά και η δική μας αγορά ακολούθησε. Στην αρχή με τα βαριά χαρτιά εκτός τραπεζών αλλά και στη συνέχεια και με τις τράπεζες. Θα λέγαμε πως πρώτα είδαμε μεγάλους αγοραστές σε Coca Cola και Σαράντη και μετά και στις άλλες.

Και σημειώνουμε αυτές τις δύο μετοχές, γιατί λόγω της έκθεσης που είχαν σε Ρωσία και Ουκρανία, «χτυπήθηκαν» περισσότερο από τον πόλεμο. Δυνατή κίνηση και από ΔΕΗ, καθώς προεξοφλούν οι επενδυτές πως το ενεργειακό κόστος θα υποχωρήσει. Είδαμε μεγάλη πτώση στις τιμές του πετρελαίου και άνοδο το ευρώ, με υποχώρηση του χρυσού.

Ο Γενικός Δείκτης ξεπέρασε τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών αλλάζοντας την τάση. Μένει να επιβεβαιωθεί. Βελτιώθηκαν και οι συναλλαγές και ανήλθαν στα 99 εκατ. ευρώ με 11 εκατ. ευρώ σε πακέτα. Ισχυρή ανοδική κίνηση από τις τράπεζες με το σχετικό δείκτη στο +5%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή κίνηση από την ΑΛΦΑ, η οποία φαίνεται πως είχε υστερήσει, αλλά σήμερα έδωσε καλή αντίδραση και έκλεισε στα 1,15 ευρώ. Με δυνατή άνοδο άνω του 5% και η Eurobank και πλησίασε τα 1,10 ευρώ. Στα 3,39 ευρώ η ΕΤΕ με άνοδο 4,95% ενώ η ΠΕΙΡ πήγε στα 1,45 ευρώ.

COCA COLA: Με μεγάλο όγκο σήμερα και ξεπέρασε τις 150 χιλ. τεμάχια. Έγιναν επιθετικοί οι αγοραστές κοντά στα 20 ευρώ και αγόραζαν όσα κομμάτια έβγαιναν. Πήγε μέχρι και τα 20,44 ευρώ αλλά έκλεισε στα 20,03 ευρώ.

ΣΑΡΑΝΤΗΣ: Πήγε μέχρι και τα 7,67 ευρώ η μετοχή αλλά έκλεισε στα 7,26 ευρώ. Ουσιαστικά στις δημοπρασίες περιορίστηκε η άνοδος στο +1,68%.

MOTOR OIL: Ξέσπασε η συγκεκριμένη που είχε βέβαια πιεστεί σημαντικά και δεν είχε ανάλογη πορεία με αυτήν των ΕΛΠΕ, ίσως βέβαια και λόγω της διαφοράς στη μερισματική απόδοση. Στα 14,40 ευρώ και στο +4,11%.

ΟΤΕ: Με δύο ανοδικές συνεδριάσεις κατάφερε να πάρει πάνω από 1 ευρώ και να ξεπεράσει και πάλι τα 17 ευρώ. Μάλιστα με την κατά 4,38% άνοδο κατάφερε να παραμείνει και πρώτος σε κεφαλαιοποίηση.

ΕΧΑΕ: Δεν ειπώθηκε κάτι σημαντικό στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγο. Τονίστηκε η αύξηση του τζίρου και το ρεκόρ εκδόσεων και σε ομόλογα. Η Ουκρανία δε επηρεάζει γιατί δεν έχει έκθεση αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις. Ταμείο 71,9 εκατ. ευρώ. Το 20% είναι στην Τράπεζα της Ελλάδος με αρνητικό επιτόκιο 0,5%. Μία διατήρηση της αύξησης στα κόστη αναμένεται και έχει να κάνει και με τις πληθωριστικές πιέσεις αλλά και στις επενδύσεις που κάνει στην τεχνολογία για να παραμείνει ανταγωνιστική. Ο νέος CEO ενημερώνεται αλλά δεν έγινε κάποιο σχόλιο για αλλαγή στρατηγικής και είναι μάλλον και νωρίς ακόμα όπως ειπώθηκε.

ΟΛΘ: Χωρίς συμμετοχή δημοσιογράφων η τηλεδιάσκεψη, κάτι που μας βρίσκει αντίθετους και το έχουμε σχολιάσει στο παρελθόν για άλλες εισηγμένες. Από τη στιγμή που μας καλεί στις γενικές συνελεύσεις, το να παρακολουθούμε και τις ενημερώσεις δεν είναι κάτι που θα βλάψει την εταιρεία. Μπορεί άλλωστε να το κάνει χωρίς να επιτρέπει ερωτήσει από δημοσιογράφους.

AEGEAN: Αισιόδοξος ο Ευτύχης Βασιλάκης στην τηλεδιάσκεψη που έγινε πριν από λίγο και είπε ότι οι κρατήσεις πάνε πολύ καλά παρά τον πόλεμο. Αν μάλιστα δούμε μία κατάπαυση του πυρός θα πάνε ακόμα καλύτερα εκτίμησε.

ΚΤΗΜΑ ΛΑΖΑΡΙΔΗ: Με δυνατές εντολές αγοράς και όγκο 22 χιλ. τεμάχια περίπου ενισχύθηκε 7,27%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ: Στα 17 ευρώ επέστρεψε η μετοχή μετά την κατά 9,68% άνοδο που έγραψε σήμερα. Ο όγκος λίγο κάτω από 3 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Στο +9,71% η μετοχή που και αυτή είχε σημαντική πτώση λόγω έκθεσης σε Ρωσίας και Ουκρανία.

ΔΕΗ: Στο +6,44% και στα 7,77 ευρώ. Έβγαλε πολύ δυνατή κίνηση σήμερα.

CENERGY: Και εδώ δυνατή η αντίδραση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης