Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, περνώντας πάνω από τις 870 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, περνώντας πάνω από τις 870 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά και μάλιστα δυνατά ξεκίνησαν οι αγορές της Ευρώπης και οι αναλυτές περίμεναν καλό άνοιγμα, και για σήμερα, για την εγχώρια αγορά. Διατηρούνται πάντως οι γεωπολιτικές ανησυχίες και το βλέμμα παραμένει στραμμένο στο διπλωματικό μέτωπο. Τα καλά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και τα μερίσματα παρέχουν στήριξη.

Με καλή άνοδο ξεκίνησε ο Γενικός Δείκτης και προσεγγίζει τις 870 μονάδες. Κάπως χαμηλός ο τζίρος. Οι τράπεζες βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο αλλά συνολικά στα πρώτα λεπτά τα βαριά χαρτιά έχουν ανοδική διάθεση. Πάνω από τα 1,10 ευρώ η Alpha Bank, προς τα 3,30 ευρώ η Εθνική και πάνω από τα 13,30 ευρώ ο ΟΠΑΠ.

ΕΧΑΕ: Υψηλότερα είχαν βάλει τον πήχη κάποιες χρηματιστηριακές με αποτέλεσμα τα μεγέθη του 2021 να λένε πως είναι χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά οι περισσότερες νομίζουμε πως περίμεναν τα νούμερα που βγήκαν. Στεκόμαστε λίγο στο σχόλιο της Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ, η οποία λέει πως τα λοιπά έξοδα και τα έξοδα ηλεκτρικού ρεύματος επηρέασαν τα κέρδη.

Ήταν λέει χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αλλά η χρονιά έχει ξεκινήσει με υψηλό τζίρο και πάνω από την εκτίμησή της ενώ η μετοχή διαπραγματεύεται με 27,4% discount έναντι του μέσου όρου της δεκαετίας σε όρους EV/EBITDA. Επιπλέον αναφέρει πως αν αναβαθμιστεί η ελληνική οικονομία στις αρχές του 2023 και πάρει επενδυτική βαθμίδα, θα αυξηθεί ο όγκος στο Χ.Α και θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα. Επομένως, επανανδιατυπώνει τη σύσταση υπεραπόδοσης για τη μετοχή.

Σημειώνουμε πως ανακοινώθηκε μέρισμα 0,15 ευρώ με τους αναλυτές να περιμένουν περίπου τόσα αλλά σε συνδυασμό μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου. Δεν ξέρουμε αν κάνει κάποια έκπληξη η διοίκηση και δώσει και κάποια επιστροφή. Σήμερα θα γίνει η ενημέρωση των αναλυτών. Στην προσυνεδρίαση υπήρχε εντολή πώλησης 53 χιλ. τεμαχίων στα 3,70 ευρώ! Έγιναν κάποια κομμάτια στο άνοιγμα σε αυτήν την τιμή και μετά αφαιρέθηκε η εντολή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με νέα άνοδο ο τραπεζικός δείκτης και προσεγγίζει τις 640 μονάδες, έχοντας δώσει μία καλή αντίδραση από τα πρόσφατα χαμηλά που έγραψε λόγω του πολέμου στις 500 μονάδες. Νομίζουμε πως πάλι η ΑΛΦΑ έχει μείνει πίσω στην αντίδραση. Καλή η εικόνα της ΕΤΕ αλλά και της ΕΥΡΩΒ το τελευταίο διάστημα.

ΔΕΗ: Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να σπάει συμβόλαια, όπως αποκαλύπτει το τελευταίο διάστημα το ΒΝ. Η μετοχή βρίσκεται λίγο κάτω από τα 7,40 ευρώ.

ΟΛΘ: Ικανοποιημένοι είμαστε με τα αποτελέσματα. Αρνητικός ο καθαρός δανεισμός και μάλιστα αρκετά υψηλός σε σχέση με την αποτίμηση, χαμηλό το p/e, χαμηλό το p/bv, υψηλή η μερισματική απόδοση ξανά κτλ. κτλ. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω.

ΟΛΠ: Σταθεροποιητικό το άνοιγμα αλλά συνεχίζουν να βγαίνουν κομμάτια. Αν δεν εκμεταλλευτεί και το καλό κλίμα αυτών των συνεδριάσεων, τότε πότε θα ξεπεράσει τα 17 ευρώ;

BYTE: Θεωρούμε πως διατηρεί τη φήμη της ως η πιο φθηνή του ευρύτερου κλάδου και είναι και με αρνητικό καθαρό δανεισμό. Στα 3,12 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη από 1,6 εκατ. ευρώ το 2020 όταν η αποτίμηση είναι στα 49 εκατ. ευρώ δηλαδή p/e 15,7 φορές. Νομίζουμε πως κάποιες ομοειδείς θα έχουν αυτό το p/e με τα κέρδη του 2022, ήτοι ένα χρόνο μετά. Ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή και με χαμηλό όγκο.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Προς τα 0,69 ευρώ κινείται και πάλι η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης