Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης – Πάνω από τις 850 μονάδες ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις αγορές της Ευρώπης – Πάνω από τις 850 μονάδες ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Μετά την αργία επιστρέφουμε ξανά στις συνεδριάσεις. Στις διαπραγματεύσεις είναι στραμμένα τα βλέμματα και ας ελπίσουμε πως κάτι θετικό θα βγει και θα σταματήσει αυτό το δράμα επιτέλους. Οι αγορές της Ευρώπης άνοιξαν με άνοδο και η εγχώρια αγορά ακολουθεί στα πρώτα λεπτά. Πάνω από τις 850 μονάδες βρίσκεται ο Γενικός Δείκτης με τις συναλλαγές βέβαια να είναι σχετικά χαμηλές.

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΕΙΣ: Πέντε έχουμε εντοπίσει πως έχουν προγραμματιστεί για αύριο. Έστω και στο παρά πέντε ας αλλάξει κάποια εταιρεία που πέφτει μαζί με τις άλλες. Ο ΟΛΘ για παράδειγμα είναι στις 13:30 και δεν πέφτει με τις άλλες. Η ΕΧΑΕ όμως είναι στις 16:00, η Aegean στις 16:30 και η Epsilon Net στις 17:30. Έχουμε και Briq επιπλέον. Να πάρουμε και μια ανάσα βρε παιδιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν λόγω του πολέμου αξιόλογη υποχώρηση από τα υψηλά τους αλλά είναι και οι πρώτες που προσπαθούν να κινηθούν υψηλότερα στις ανοδικές αντιδράσεις της αγοράς. Άνω του 2% η άνοδος για τις συστημικές πλην Πειραιώς που έχει οριακά μικρότερη άνοδο. Η ΑΛΦΑ προσπαθεί να πιάσει τα 1,10 ευρώ και η ΕΤΕ τα 3,15 ευρώ.

JUMBO: Στην υψηλή κεφαλαιοποίηση είναι η μόνη μετοχή που ξεκίνησε με υποχώρηση, αλλά οριακή και με ελάχιστο όγκο. Αμέσως οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα.

ΟΛΠ: Στις τελευταίες συνεδριάσεις δείχνει διαθέσεις να πιάσει τα 17 ευρώ, αλλά δεν τα έχει καταφέρει. Θέλει λίγο πιο «επιθετικούς» αγοραστές.

ΕΧΑΕ: Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα και οι αναλυτές περιμένουν καλό μέρισμα και επιστροφή κεφαλαίου. Το πρώτο τρίμηνο πάει καλά επίσης και οι αναλυτές σημειώνουν πως αν έρθει επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα, ο τζίρος θα αυξηθεί, τονίζοντας πως τα τρέχοντα επίπεδα αποτελούν καλό σημείο εισόδου.

Η Optima Bank περιμένει για το 2021 καθαρά κέρδη 8,4 εκατ. ευρώ και τα ίδια περιμένει και η Euroxx. Η Πειραιώς περιμένει 8,71 εκατ. ευρώ και η Beta 10,01 εκατ. ευρώ. Με άνοδο 2,82% η μετοχή και στα 3,6450 ευρώ.

ΟΛΘ: Και από εδώ έχουμε αποτελέσματα σήμερα και αύριο τηλεδιάσκεψη και το ενδιαφέρον βέβαια είναι στραμμένο στο μέρισμα και αν θα επαναλάβει την περσινή διανομή, αν θα δώσει δηλαδή πάνω από 1 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Με υψηλό όγκο ξεκίνησε η μετοχή και στα πρώτα 5 λεπτά ο όγκος ξεπερνούσε τις 30 χιλ. τεμάχια. Στα 1,21 ευρώ και στα 2,80 ευρώ με την αποτίμηση στα 421 εκατ. ευρώ.

CENERGY: Αντίδραση και εδώ μετά την πίεση των προηγούμενων συνεδριάσεων, η οποία ήταν και αξιόλογη, αφού τα αποτελέσματα μάλλον δεν ενθουσίασαν τους επενδυτές. Στα 3,35 ευρώ και στο +2,92% με όγκο κάτω από 5 χιλ. τεμάχια.

ΕΛΠΕ: Στα 7,20 ευρώ η μετοχή και με καλή άνοδο άνω του 2%.

EPSILON NET: Σε ιστορικά υψηλά η μετοχή στο ξεκίνημα και πάνω από τα 5,80 ευρώ με καλό μάλιστα όγκο για τα δεδομένα της συνεδρίασης. Η αποτίμηση στα 312 εκατ. ευρώ.

BYTE: Περιμένουμε και τα δικά της αποτελέσματα και μάλλον θα είναι δυνατά. Ίσως μάλιστα να επιβεβαιώσει και πάλι τη φθήνια της σε σύγκριση με τις ομοειδείς του Χ.Α. Στα 3,18 ευρώ και στο +3,25% με χαμηλό όγκο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης