Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εβδομαδιαίες απώλειες 2,2% - Πιέσεις εκ νέου στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Εβδομαδιαίες απώλειες 2,2% - Πιέσεις εκ νέου στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πιο επιφυλακτικά κινήθηκε η εγχώρια αγορά σε σύγκριση με τις αγορές του εξωτερικού και έκλεισε μάλιστα κοντά στα χαμηλά ημέρας και στις 843 μονάδες. Ο τζίρος αρκετά χαμηλός αν αφαιρεθούν και τα πακέτα και λίγες μετοχές ξεχώρισαν λόγω ανοδικής κίνησης και πάντως δεν ήταν από την υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Αργία αύριο και η εβδομάδα έκλεισε με καλές απώλειες και το γενικό δείκτη να χάνει περίπου 20 μονάδες ή 2,29%. Η επιφυλακτικότητα για τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία μάλλον έχουν βάλει στην άκρη και τα θετικά αποτελέσματα κάποιων εισηγμένων ή τις καλές προοπτικές.

ΟΠΑΠ: Αν σήμερα έπρεπε μία μετοχή να είναι ανοδική, θα έπρεπε να είναι η συγκεκριμένη. Όμως δεν είδαμε ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Η εκτίμηση της διοίκησης για EBITDA 720-740 εκατ. ευρώ είναι πάνω από τις μέσες εκτιμήσεις και προφανώς θέτει τις βάσεις για δυνατό μέρισμα και του χρόνου. Δηλαδή αγοράζοντας κάποιος σήμερα ποντάρει στα 1,40 ευρώ που θα δώσει το επόμενο διάστημα, αλλά και σε άλλα τόσα του χρόνου. Η μετοχή έκλεισε με μικρές απώλειες 0,46% και στα 12,91 ευρώ με το υψηλό ημέρας να είναι στα 13,03 ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Η πορεία κάποιων συγκεκριμένων μετοχών σήμερα μας έκαναν να αναρωτηθούμε αν οι επενδυτές προεξοφλούν μείωση της ζήτησης λόγω των υψηλών τιμών. Βιοχάλκο, ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, Τιτάν και μερικές ακόμα από τις πτωτικές μας οδήγησαν σε αυτή τη σκέψη. Η στήλη έχει την άποψη πως αυτό το πάρτι με τις τιμές κάποια στιγμή θα φέρει μείωση στη ζήτηση.

LAMDA: Η μόνο στον FTSE 25 με άνοδο αλλά δεν προκάλεσε και κάποια αίσθηση η κίνησή της.

ΤΙΤΑΝ: Η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει πως σε περιβάλλον αυξημένου κόστους ενέργειας, μεταφορικών και μισθών, καταφέρνει να διατηρήσει τα EBITDA της. Βλέπει περιθώριο 30% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αν και μειώνει τη δίκαιη τιμή στα 17,30 ευρώ από 19,20 ευρώ. Στα 12,60 ευρώ και στο -4,40% με όγκο 84 χιλ. τεμάχια.

AUTOHELLAS: Αισιόδοξη η Euroxx για τη φετινή τουριστική χρονιά και αυξάνει την τιμή στόχο για τη μετοχή στα 14,60 ευρώ από 10,40 ευρώ. Η άποψη της στήλης είναι πως η χρονιά για τη συγκεκριμένη εταιρεία μπορεί να είναι επίσης καλή, αν και παρατηρούμε ένα μούδιασμα της αγοράς εδώ και μερικές εβδομάδες, λόγω του πολέμου. Από την άλλη κάποιοι κλάδοι που συνδέονται με τον τουρισμό με τις τιμές που υπάρχουν ίσως να μην μπορέσουν να βγάλουν κέρδη ακόμα και αν η χρονιά είναι αρκετά δυνατή. Λόγω της δραστηριότητάς της η Autohellas μπορεί να διαφοροποιηθεί και να έχει καλά κέρδη. Με οριακή άνοδο έκλεισε η μετοχή.

CENERGY: Νέες απώλειες και μάλιστα υψηλές. Στα 3,2550 ευρώ και στο -4,69%. Νομίζουμε πως «πληρώνει» ακόμα τα αποτελέσματα που δημοσίευσε και ίσως την καθυστέρηση στη μονάδα στις ΗΠΑ.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Με άνοδο 0,95% καθώς το πρώτο τρίμηνο αναμένεται να εμφανίσει αύξηση πωλήσεων 25% σύμφωνα με όσα είπε η διοίκηση. Ωστόσο, η καταναλωτική συμπεριφορά έχει επηρεαστεί λόγω της Ουκρανίας.

ΚΕΚΡΟΨ: Βγήκε κάποια πίεση το πρωί αλλά προς το τέλος μαζεύτηκε και γύρισε και θετική. Στις τελικές δημοπρασίες μπήκε εντολή αγοράς 20 χιλ. τεμαχίων στα 2,76 ευρώ δηλαδή στο +30% με την τελευταία τιμή να είναι στα 2,1750 ευρώ και στο +2,35%. Ακυρώθηκε βέβαια η εντολή αλλά έκλεισε στα 2,20 ευρώ η μετοχή με άνοδο 3,53%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Με δυνατό όγκο 102 χιλ. τεμαχίων η μετοχή ενισχύθηκε 4,48% και έκλεισε στα 0,6060 ευρώ.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Με 4 συνεχόμενες ανοδικές ενισχύθηκε κατά 12,13% την εβδομάδα αν και η κίνηση θα έπρεπε να είχε γίνει πολλές εβδομάδες πριν όταν οι τιμές στα ναύλα και η αξία των καραβιών ήταν ήδη ψηλά. Έστω και με αυτήν την καθυστέρηση καλοδεχούμενη η κίνηση.

Καλό τριήμερο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης