Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κυνήγι μετοχών και απίστευτο ράλι ανόδου με επίκεντρο τις τράπεζες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κυνήγι μετοχών και απίστευτο ράλι ανόδου με επίκεντρο τις τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τρομερό ράλι ανόδου σήμερα! Κανείς δεν περίμενε μία τέτοια κίνηση και αποδίδεται στις προσδοκίες για συμβιβαστική λύση στην Ουκρανία. Υπήρξαν αρκετές πληροφορίες για επίλυση και σταδιακά βοηθούσαν στη βελτίωση των αποτιμήσεων και στο κλείσιμο κοντά στο υψηλό ημέρας. Απίστευτο κυνήγι μετοχών. Χθες πουλούσαν για παράδειγμα τον ΟΤΕ και σήμερα τον κυνηγούσαν στο +8%. Τρομερή κίνηση στις τράπεζες αλλά και συνολικά είδαμε μεγάλα κέρδη σε δεκάδες μετοχές.

Όλες οι μετοχές του FTSE 25 είχαν άνοδο. Την μικρότερη άνοδο είχε η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ κατά 2,67% και τη μεγαλύτερη η Eurobank κατά 11,34%. Στο +6,43% ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης αλλά και στο +10,02% ο τραπεζικός που έκλεισε και στο υψηλό ημέρας. Ελάχιστες οι μετοχές που υποχώρησαν και μεταξύ αυτών η ΑΣΤΑΚ λόγω αλλαγής σχεδίων από την τράπεζα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Στο υψηλό ημέρας ο τραπεζικός δείκτης στο κλείσιμο και στο +10,02% ξεπέρασε με ευκολία τις 600 μονάδες και έφτασε στις 625 μονάδες. Πάνω από το 1 ευρώ ξανά η Eurobank, εντυπωσιακή άνοδο από Εθνική με κλείσιμο στο υψηλό ημέρας όπως και η Alpha Bank αλλά και η Πειραιώς.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Το ακριβό φυσικό αέριο δείχνει το δρόμο που είναι στις ΑΠΕ. Οι αναλυτές περιμένουν αύξηση επενδύσεων και οι επενδυτές οδήγησαν τη μετοχή σε νέα ιστορικά υψηλά. Στα 15,50 ευρώ και στο +8,09%

COCA COLA: Στα 19 ευρώ μείωσε την τιμή στόχο η Eurobank Equities και περιμένει πως η κανονικότητα στη Ρωσία θα αργήσει να επιστρέψει. Για το 2022 περιμένει προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 444 εκατ. ευρώ από 578 εκατ. ευρώ το 2021 και το 2023 517 εκατ. ευρώ. Από το 2024 περιμένει κέρδη υψηλότερα του 2021. Με καθυστέρηση ακολούθησε την αγορά η μετοχή, ίσως και λόγω της έκθεσης. Ενισχύθηκε όμως κατά 5,24% και έκλεισε στα 20,50 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Αύριο τα δικά του αποτελέσματα και η τηλεδιάσκεψη των αναλυτών. Περιμένουμε πως το ενεργειακό θα επηρεάσει, αλλά θέλουμε να μάθουμε και μία εικόνα για το νέο έτος. Στα 12,52 ευρώ και στο +5,03%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Νομίζουμε πως η εκτίμηση από κάποιες χρηματιστηριακές ότι θα μειώσουν τις εκτιμήσεις γιατί περιμένουν ότι θα υποχωρήσει η ζήτηση, είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο και η στήλη το υποστηρίζει. Όχι μόνο για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Αν συνεχιστεί αυτό το πάρτι στις τιμές, ο κόσμος και οι επιχειρήσεις δε θα έχουν άλλη λύση. Δε θα προχωρήσουν έργα, επενδύσεις και άλλα και η ζήτηση θα μειωθεί. Στα 1,8460 ευρώ και με τη μικρότερη άνοδο στον FTSE 25.

QUEST: «Κομμένη» σήμερα στα 3 και ενισχύθηκε σημαντικά και με καλό όγκο συναλλαγών.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Αρχικά θα πούμε πως η πίεση είναι δικαιολογημένη, καθώς άλλαξε η τράπεζα πλάνο μετά τις συζητήσεις που έκανε με τους ενδιαφερόμενους για τα ακίνητα και τον τρόπο που θα πουληθούν. Άρα η προοπτική που είχε η εισηγμένη δεν υπάρχει πλέον. Επιστρέφουμε δηλαδή στα θεμελιώδη, τα οποία είναι ισχυρά. Από την άλλη θα πούμε πως το δελτίο τύπου ήταν γραμμένο έτσι, που δεν καταλάβαινες τι ήθελε να πει η εταιρεία και τι θα γίνει. Από το ρεπορτάζ βγήκαν όσα βγήκαν. Μήπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να τα κοιτάξει αυτά; Στα 7,95 ευρώ και στο -4,79%. 

REVOIL: Ξαφνικά σήκωσε όγκο η μετοχή. Πιέστηκε μέχρι και τα 1,10 ευρώ, αλλά γρήγορα γύρισε θετική και μάλιστα με καλή άνοδο. Έκλεισε στα 1,21 ευρώ και στο +7,08% με όγκο 110 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Και εδώ είδαμε αυξημένο όγκο και αρκετή μεταβλητότητα. Στο υψηλό ημέρας το κλείσιμο και στα 2,20 ευρώ με άνοδο 20,35% και όγκο 102 χιλ. τεμάχια.

FRIGOGLASS: Έβγαλε δυνατή αντίδραση.

ΒΥΤΕ: Την έχει εύκολη την άνοδο, όταν θέλει.

ΑΒΑΞ: Συμπλήρωσε 4 ανοδικές συνεδριάσεις και έχει περιορίσει την πτώση από την αρχή του έτους στο 15,7%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης