Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρή άνοδος με προσέγγιση των 850 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ισχυρή άνοδος με προσέγγιση των 850 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα καλά αποτελέσματα αλλά και η βελτιωμένη από χθες το απόγευμα επενδυτική ψυχολογία, αναμένεται να μας κατευθύνουν υψηλότερα σήμερα. Οι αναλυτές φαίνονται ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της Πειραιώς, της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, ενώ σήμερα περιμένουμε αποτελέσματα από Εθνική Τράπεζα και Cenergy και αύριο από Τιτάν.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με μεγάλη άνοδο και ο DAX πέρασε πάνω από τις 14.100 μονάδες, κάτι που δεν είχε καταφέρει στις προσπάθειες που είχε κάνει λίγες συνεδριάσεις πριν. Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε με μεγάλη άνοδο και προς τις 850 μονάδες Οι τράπεζες ενισχύονται όπως και οι περισσότερες μετοχές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σήμερα τα αποτελέσματα της Εθνικής Τράπεζες και έτσι θα ολοκληρωθούν οι δημοσιεύσεις από τις συστημικές. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως οι ελληνικές τράπεζες τα έχουν πάει αρκετά καλά. Και οι 4 μετοχές άνοιξαν με άνοδο περίπου 5% και με τον τραπεζικό δείκτη να κινείται ξανά προς τις 600 μονάδες.

ΟΛΠ: Τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά, ενώ η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη απέφυγε να πάρει θέση για την απόφαση του ΣτΕ και είπε πως περιμένει να πάρει την απόφαση στα χέρια της και να δει το σκεπτικό. Και αυτό γιατί τώρα γίνονται υποθέσεις, όπως αν έχει να κάνει η απόφαση με έλλειψη Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ). Υπάρχει πάντως μία αισιοδοξία, γιατί αν είναι από αυτό το «μπλόκο» βρίσκεται στο αρμόδιο υπουργείο η μελέτη και θα μπορούσε επομένως να ξεπεραστεί. Σε κάθε περίπτωση η διοίκηση περιμένει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα το 2022. Ανοδικά κινείται η μετοχή και προς τα 16,30 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πολύ δυνατά τα αποτελέσματα, ακόμα και αν αφαιρέσουμε την επίδραση από τη Cenergy ή την αποτίμηση των μετάλλων. Θα δώσει μέρισμα 0,03 ευρώ ανά μετοχή. Η Πειραιώς αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ανώτερα των εκτιμήσεών της αλλά σημειώνει πως παρά τα καλά θεμελιώδη και τις μεσοπρόθεσμες θετικές προοπτικές, οι ανησυχίες αυξάνονται λόγω της μεγάλης αύξησης του ενεργειακού κόστους αλλά και άλλων εξόδων και είναι πιθανή μία μείωση της ζήτησης τους επόμενους μήνες και αυτό κάνει τη χρηματιστηριακή να υιοθετεί μία πιο συντηρητική στάση μειώνοντας τις εκτιμήσεις της. Κοντά στα 1,85 ευρώ με άνοδο 2,67%.

ΤΙΤΑΝ: Αύριο πριν το άνοιγμα δημοσιεύει αποτελέσματα και η Eurobank Equities περιμένει στο τέταρτο τρίμηνο πωλήσεις 443 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 9%, EBITDA 49 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 14% και καθαρά κέρδη 6,7 εκατ. ευρώ από ζημία 58 εκατ. ευρώ το 2020. Ανοδικά και η συγκεκριμένη στο ξεκίνημα.

QUEST: Χωρίς το δικαίωμα στις δωρεάν μετοχές σήμερα. Για κάθε μία παλιά θα είναι 3 νέες το split και θα εισαχθούν στις 21 Μαρτίου.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Ανατροπή σκηνικού και ανατροπή σε όσα είχε πει πριν λίγους μήνες η Alpha Bank που είναι και ο βασικός μέτοχος. Ουσιαστικά μαθαίνουμε πως οι επενδυτές που θέλουν τα ακίνητα της τράπεζας δεν ήθελαν να μπλεχθούν με εισηγμένη εταιρεία και να μπλέξουν με χρονοβόρες διαδικασίες. Περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η μετοχή, αλλά περιμέναμε άλλα πράγματα. Στα 5,83 ευρώ άνοιξε η μετοχή.  Άνοιξε με υψηλό όγκο για τα δεδομένα της και με απώλειες λίγο πάνω από 1%. 

CENERGY: Με ισχυρή άνοδο και το δικό της άνοιγμα και στα 3,93 ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης