Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αποτελέσματα και στρατηγικός σχεδιασμός ωθούν τη Eurobank στο +10%

tags :
Αποτελέσματα και στρατηγικός σχεδιασμός ωθούν τη Eurobank στο +10%
H Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της σχόλιο ανέφερε πως θα εκμεταλλευόταν την υποχώρηση των τιμών των μετοχών για να αυξήσει θέσεις στη Eurobank μετά και τα πολύ καλά αποτελέσματα και τις θετικές εκτιμήσεις που παρουσίασε η τράπεζα
Σχετικά Άρθρα

Θετικοί εμφανίζονται οι αναλυτές αναφορικά με τα αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες μετά το κλείσιμο της αγοράς η Eurobank, αλλά κυρίως από το νέο στρατηγικό σχεδιασμό που παρουσίασε στους αναλυτές η διοίκηση.
Η μετοχή ενισχύεται 10% και βρίσκεται στα 0,9144 ευρώ με υψηλό όγκο 10,6 εκατ. τεμάχια και την αποτίμηση να ανέρχεται στα 3,4 δισ. ευρώ.
H Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ στο πρωινό της σχόλιο ανέφερε πως θα εκμεταλλευόταν την υποχώρηση των τιμών των μετοχών για να αυξήσει θέσεις στη Eurobank μετά και τα πολύ καλά αποτελέσματα και τις θετικές εκτιμήσεις που παρουσίασε η τράπεζα.
Η Depolas ΑΧΕΠΕΥ σημείωνε πως τα αποτελέσματα της Eurobank έδειξαν ότι κινούνται σε σταθερή βελτιωμένη τροχιά με τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται στα 328 εκατ. ευρώ εν μέσω σημαντικά χαμηλότερων προβλέψεων (λόγω και της ολοκλήρωσης συγκεκριμένων τιτλοποιήσεων πέρυσι), αλλά και αυξημένων εσόδων από προμήθειες.
Σημειώνει επίσης ότι τα οργανικά λειτουργικά κέρδη ήταν αυξημένα κατά 65% στα 482 εκατ. ευρώ.
Πλέον, ο όμιλος έχει μονοψήφιο δείκτη NPEs στο 6.8%, ενώ ο σύμφωνα με την διοίκηση είναι διατηρήσιμη η επίτευξη απόδοσης ενσώματων ιδίων κεφαλαίων στο 10% σε προσαρμοσμένο επίπεδο με πρόταση για διανομή του 20% από τα κέρδη της χρήσης 2022 υπό την αίρεση ότι αυτή θα εγκριθεί από τις εποπτικές αρχές.
Πιθανή είναι σήμερα η θετική επιρροή των αποτελεσμάτων στον τραπεζικό δείκτη, σύμφωνα με την ΑΧΕ.
Σύμφωνα με τη διοίκηση και όπως αναφέρει η Merit η επίπτωση από δάνεια που σχετίζονται με Ρωσία και Ουκρανία φτάνει στα 80 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι πλήρως καλυμμένο από εξασφαλίσεις, μετρητά και ακίνητα.
Ένα άλλο κομμάτι των επιπτώσεων συνδέεται με την επιχειρηματική δραστηριότητα (εισαγωγές-εξαγωγές) από και προς Ρωσία και Ουκρανία, με επίπτωση κάτω των 50 εκατ. ευρώ που είναι επίσης εξασφαλισμένες.
Σύμφωνα με την ανάλυση ευαισθησίας, εάν το euribor, κινηθεί από το -0,5% στο 0%, τότε υπάρχει θετική επίπτωση στα κέρδη κατά 60 εκατ. ευρώ.
Αν κινηθεί έως το 0.5%, τότε προκύπτει επιπλέον όφελος 30 εκατ. ευρώ από το επιτοκιακό περιθώριο, ενώ για άνοδο άνω του 0.5%, τα επιπλέον κέρδη κυμαίνονται κάτω του 30%, καθώς θα αυξάνονται τα επιτόκια καταθέσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης