Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στην Ουκρανία και στις αγορές της Ευρώπης – Ήπια πτωτικά ο Γ.Δ.

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με το βλέμμα στην Ουκρανία και στις αγορές της Ευρώπης – Ήπια πτωτικά ο Γ.Δ.
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα αναμένεται και σήμερα με τις αγορές της Ευρώπης να έχουν πτωτικές τάσεις. Ο DAΧ έχει απώλειες άνω του 1,5%, μετά και το χθεσινό ράλι ανακούφισης. To XA ξεκίνησε σταθεροποιητικά και πέριξ των 820 μονάδων με καλό τζίρο. Επιλεκτικά δείχνει το ταμπλό πως κινούνται οι επενδυτές στα πρώτα λεπτά, αν και είναι λογικό να ακολουθήσει τις ξένες αγορές.

Οι αναλυτές που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο σημειώνουν τις ελκυστικές αποτιμήσεις που έχουν διαμορφωθεί αλλά και αυτοί έχουν κάποιες ανησυχίες για το περιθώριο ανόδου, αφού η άνοδος των τιμών των καυσίμων βάζουν φωτιά στις προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Έχουμε πληθωρισμό Ελλάδα και ΗΠΑ, σήμερα, έχουμε ΕΚΤ και νομισματική πολιτική, έχουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διπλωματικές επαφές και έχουμε και αποτελέσματα από τη Eurobank.

ΠΡΟΪΟΝΤΑ: Στα κάγκελα είναι όσοι αγοράζουν προϊόντα και δεν είναι μόνο η βενζίνη, ή το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Πλέον λόγω του πολέμου το καλαμπόκι είναι στα ύψη και δίνεται… με το δελτίο. Αυτό επηρεάζει τους κτηνοτρόφους και φυσικά λόγω του χειμώνα δεν έχουν επιλογές. Τα σιτηρά είναι δυσεύρετα και αναμένεται να δούμε ελλείψεις αλλά και μεγάλες αυξήσεις στο αλεύρι. Από την άλλη και το υψηλό ενεργειακό κόστος, έχει δημιουργήσει πονοκέφαλο και αναμένεται να μειώσει τη ζήτηση. Ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις!

MSCI (απάντηση): Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή που να αφορά τις ελληνικές μετοχές. Απλά οι ρωσικές μετοχές αφαιρέθηκαν με μηδενική τιμή και υπήρχε μία εκτίμηση ότι μπορεί να ευνοηθούν οι ελληνικές. Δεν υπάρχει κάποια αναφορά ούτε στο site του οίκου, με βάση αυτά που είδαμε εμείς.

EUROBANK: Σήμερα, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης τα αποτελέσματα χρήσης. Καλά αποτελέσματα περιμένουν οι αναλυτές, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι το μήνυμα που θα περάσει η διοίκηση στην τηλεδιάσκεψη το απόγευμα. Με οριακές απώλειες άνοιξε η μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Υποχωρεί ο δείκτης άνω του 1%, καθώς αυξάνονται και οι απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές. Είναι και στις πρώτες θέσεις από πλευράς όγκου οι μετοχές. Η Πειραιώς έχει τη μεγαλύτερη πτώση, οι άλλες συστημικές έχουν ήπιες απώλειες, τουλάχιστον στο ξεκίνημα.

JUMBO: Καλή και η σημερινή εικόνα της μετοχής με την τιμή να είναι στα 13,72 ευρώ.

COCA COLA: Είδαμε κάποια δημοσιεύματα τα οποία στέκονται στη χθεσινή ανακοίνωση η οποία δεν ήταν και τόσο ξεκάθαρη για το τι θα κάνει η εταιρεία αναφορικά με τα εργοστάσιά της στη Ρωσία μετά και την ανακοίνωση της αμερικανικής Coca Cola πως τα κλείνει. Λένε μάλιστα κάποιες πληροφορίες πως δεν τα κλείνει. Υποχωρεί άνω του 1% και λίγο κάτω από τα 19 ευρώ.

FOURLIS: Στις 22 Μαρτίου τα αποτελέσματα χρήσης και την επόμενη μέρα η ενημέρωση των αναλυτών. Θα θυμίσουμε πως οι τελευταίοι μήνες του 2021 πήγαν σημαντικά καλύτερα από τις εκτιμήσεις της διοίκησης που έκαναν λόγο για κέρδη προ φόρων και τόκων το 2021 κατά 20 εκατ. ευρώ περισσότερα από το 2020.

ΕΛΠΕ: Με ήπια άνοδο ξεκίνησε η μετοχή, αλλά εδώ το θέμα είναι πλέον πως από τη μία έχουμε μεγάλη άνοδο των τιμών του πετρελαίου που ευνοεί τα αποτελέσματα, αλλά από την άλλη έχουμε και τον κόσμο να μην μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος των καυσίμων, άρα ίσως δούμε μία σταδιακή υποχώρηση της ζήτησης. Το μέρισμα βέβαια είναι κλειδί εδώ καθώς μεταφράζεται σε υψηλή μερισματική απόδοση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης