Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ανοδική αντίδραση 8% για τη Σαράντης μετά την ανακοίνωση εξαγοράς

Ανοδική αντίδραση 8% για τη Σαράντης μετά την ανακοίνωση εξαγοράς
Η Stella Pack είχε πωλήσεις 65 εκατ. ευρώ το 2020 και EBITDA 8 εκατ. ευρώ με τη συνολική αξία της εξαγοράς να αναμένεται στα 55 εκατ. ευρώ αναφέρει η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ
Σχετικά Άρθρα

Η συμφωνία εξαγοράς της Stell Pack που ανακοίνωσε χθες η Σαράντης οδηγεί τη μετοχή σε υψηλότερα επίπεδα και ανακάμπτει από τα χαμηλά που έγραψε πρόσφατα.
Η μετοχή είχε επηρεαστεί από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία καθώς ο όμιλος έχει έκθεση στις δύο χώρες.
Αναλυτές σημειώνουν πως είναι η πρώτη από τις εξαγορές που περιμένει η αγορά εδώ και καιρό και επιτρέπει στον όμιλο να αντισταθμίσει τα κέρδη προ φόρων και τόκων που δημιουργούσε η συνεργασία με την Estee Lauder λόγω της μείωσης του ποσοστού του ομίλου μέχρι το 2027.
Η Stella Pack είχε πωλήσεις 65 εκατ. ευρώ το 2020 και EBITDA 8 εκατ. ευρώ με τη συνολική αξία της εξαγοράς να αναμένεται στα 55 εκατ. ευρώ αναφέρει η Πειραιώς ΑΧΕΠΕΥ.
Η μετοχή ενισχύεται 7,8% και βρίσκεται στα 7,04 ευρώ με όγκο 19 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 491 εκατ. ευρώ.
Από την ημέρα της εισβολής έχει χάσει 16% μέχρι και τη χθεσινή συνεδρίαση.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Ο Όμιλος Σαράντη προέβη στην σύναψη συμφωνίας για την εξαγορά της πολωνικής εταιρείας καταναλωτικών προϊόντων οικιακής χρήσης STELLA PACK S.A.
Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία Sarantis Polska S.A. , 100% θυγατρική της ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε. υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Πολωνικής εταιρείας STELLA PACK S.A.
Η εξαγορά τελεί υπό τις συνήθεις συνθήκες κλεισίματος και εκκρεμεί η έγκριση των αρχών ανταγωνισμού στις χώρες δραστηριότητας της Stella Pack.
Η STELLA PACK κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή και διανομή ειδών οικιακής χρήσης, με 25 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στις κατηγορίες συσκευασιών τροφίμων, σακουλών απορριμμάτων και εργαλείων καθαρισμού, καταγράφοντας ετήσιες πωλήσεις που ανέρχονται σε περίπου 65 εκ. ευρώ.
Η STELLA PACK συμβάλλει ενεργά στην κυκλική οικονομία, καθώς λειτουργεί μόνο με ανακυκλωμένο πλαστικό και διαθέτει γραμμή διαχωρισμού απορριμμάτων που κατασκευάζει εσωτερικά δικό της ανακυκλωμένο πλαστικό καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες παραγωγής της.
Η εξαγορά αυτή, πλήρως ευθυγραμμισμένη με την στρατηγική του Ομίλου, ταιριάζει απόλυτα με το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό του, ενώ αναμένεται να ενισχύσει την ηγετική του θέση στον κλάδο των καταναλωτικών προϊόντων, ενδυναμώνοντας το γεωγραφικό αποτύπωμά του στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης