Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδικά ο Γ.Δ. αλλά με διάχυση του ενδιαφέροντος στα μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδικά ο Γ.Δ. αλλά με διάχυση του ενδιαφέροντος στα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Είχαν μεταβλητότητα οι ξένες αγορές, είχε και η δική μας αγορά. Άνοιξε υψηλά και σε νέα υψηλά 7 ετών αλλά δεν τα κράτησε. Μπόρεσε όμως να κλείσει με μικρή άνοδο λόγω και πάλι των τραπεζών. Ξεχώρισε η Μυτιληναίος και η ΔΕΗ. Αυτό που βέβαια ξεχώρισε ήταν ο τζίρος των πακέτων. Περίπου 29 εκατ. ευρώ από τα 96 εκατ. ευρώ έγιναν μέσω πακέτων και τα περισσότερα στις τράπεζες. Αυτό που γράφαμε και χθες φαίνεται πως επιβεβαιώνεται. Έχουμε αλλαγή σκυτάλης στις τράπεζες. Κάποιοι παίρνουν τα κέρδη τους αλλά βλέπουμε ότι υπάρχουν πολλοί που είναι πρόθυμοι να αγοράσουν εδώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης με άνοδο 0,59% και η Eurobank ήταν αυτή που είχε την καλύτερη συμπεριφορά και μετά η Εθνική. Στις τελικές δημοπρασίες η ΑΛΦΑ γύρισε θετική και μόνο η Πειραιώς έκλεισε με απώλειες.

ΔΕΗ: Στρώνει κάπως οι μετοχή αφού βοηθάνε οι αγορές ιδίων μετοχών αλλά και κάποιες αναλύσεις οι οποίες αναφέρουν πως η μετοχή είναι φθηνή και πως η πρόσφατη διόρθωση είναι ευκαιρία αγοράς.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στο χαμηλό ημέρας το κλείσιμο της μετοχής και στα 1,83 ευρώ με απώλειες 1,29%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Μία διάχυση την είχαμε στη σημερινή συνεδρίαση. Υπήρξαν μετοχές με καλά πονταρίσματα που ξεχώρισαν. Άλλωστε και η πλειονότητα των μετοχών έκλεισε με άνοδο και μάλιστα είχαμε αρκετές με καλό ποσοστό ανόδου.

ΜΑΘΙΟΣ: Με όγκο χθες στο -3,51%, με όγκο σήμερα στο +9,09%.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Αναμένουμε τα ετήσια αποτελέσματα, ενώ κυκλοφορούν και πάλι πληροφορίες για επενδυτικό ενδιαφέρον και ότι αποτελεί στόχο εξαγοράς. Νομίζουμε πως τα ετήσια κέρδη θα δείξουν πως είναι φθηνή η μετοχή. Έχει γράψει η στήλη και για πώληση ιδίων μετοχών. Αυτό μπορεί να γίνει μάλλον πιο άμεσα. Στα 8,08 ευρώ και στο +4,94%.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Πάνω από τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών η μετοχή ξανά μετά από καιρό! Στα 6,58 ευρώ και στο +3,13%.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Ανόδου συνέχεια για τη μετοχή με τον όγκο να είναι κλασικά υψηλός. Μας ρωτάτε γιατί κάποιος ή κάποια να ξεπουλάει. Δεν έχουμε απάντηση για το πως αξιοποιεί ο κάθε επενδυτής τα περιουσιακά του στοιχεία. Αν μπορούσε εδώ να βρεθεί μία λύση το πιθανότερο είναι να βλέπαμε άλλα νούμερα στη μετοχή γιατί με βάση το εννεάμηνο είναι εξαιρετική φθηνή. Στο +7,12% και στα 0,5720 ευρώ με όγκο 315 χιλ. τεμάχια.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Νέα ανοδική κίνηση και από εδώ λόγω Exalco. Πιστεύουμε πως και εδώ θα δούμε καλά αποτελέσματα χρήσης. Συνολικά στις εταιρείες που «χρηματοδοτούν» πωλήσεις, θέλουμε καλή διάρθρωση ισολογισμού. Η συγκεκριμένη άντεξε στην κρίση χρέους της Ελλάδος, ενώ άλλες προσπαθούσαν να βρουν λύση με τις τράπεζες ή έβαλαν λουκέτο. Θέλουμε να δούμε καλό cash flow επίσης.

REVOIL: Έχει κάνει μία συσσώρευση πέριξ των 1,20 ευρώ, χωρίς να σπάει το συγκεκριμένο σημείο. Χαμηλή και εδώ η αποτίμηση.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ: Εξαιρετική παρουσία σήμερα στο ταμπλό του ΧΑ και από Epsilon Net και από Performance.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Φανταστείτε τώρα μία μετοχή που να μην έχει κουνηθεί εδώ και μήνες και να κάνει ξαφνικά 40 χιλ. τεμάχια αλλά να μην μπορεί να πάει στο +3%. Σκέτη απογοήτευση.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Και εδώ βγαίνουν κομμάτια αλλά την κίνησή της την έχει κάνει.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Τρέχουν άλλες του κλάδου, αλλά εδώ βλέπουμε προσφορά. Στα 2,92 ευρώ με όγκο 32 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης