Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα υψηλά 7 ετών με διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα υψηλά 7 ετών με διάχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΕΣ: Οι επενδυτές δείχνουν να μην ανησυχούν και τόσο από την γεωπολιτική ένταση, από τον υψηλό πληθωρισμό, από το ενεργειακό κόστος και συνεχίζουν ανοδικά ή τουλάχιστον δεν έχουν μεγάλη υποχώρηση. Ο DAX εξακολουθεί να δίνει «μάχη» με τον εκθετικό κινητό των 200 ημερών και να περνάει ξανά από πάνω, ενώ ο Γενικός Δείκτης κρατάει τις 935 μονάδες.

Η στήλη είναι από τη φύση της πιο συντηρητική και όλο αυτό το μίγμα μας κάνει επιφυλακτικούς, επομένως κοιτάμε πιο προσεκτικά τις μετοχές και κυρίως αυτές που έχουν υψηλή εξάρτηση από την ενέργεια, ενώ περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης 2021 και τις αναφορές των διοικήσεων. Δυστυχώς θα αργήσουν ακόμα, αφού έχουν περιθώριο δημοσίευσης μέχρι τέλος Απριλίου. Δηλαδή, κάποιοι που έχουν πρόσβαση διαφορετική από κάποιους άλλους θα μπορούν να γνωρίζουν τι έχει γίνει στο πρώτο τρίμηνο του 2022 και οι πολλοί θα περιμένουν να μάθουν το τέταρτο τρίμηνο του 2021.

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν οριακά ανοδικά και λίγα λεπτά αργότερα επέκτειναν την ανοδική τους κίνηση. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε πιάνοντας τα πρόσφατα υψηλά 7 ετών και τις 970 μονάδες. Οι τράπεζες και πάλι έχουν αγοραστές και σημειώνουν άνοδο άνω του 2% οι περισσότερες συστημικές. Ενδιαφέρον και για μικρομεσαία στα πρώτα λεπτά.

ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ: Μας τονίζουν κάποιοι τις προοπτικές της «τάδε» εισηγμένης, λέγοντας πως θα αρχίσει να δίνει μέρισμα αλλά όταν τους δείχνουμε μετοχές όπως ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΛΠ και ΟΛΘ που δίνουν χρόνια τώρα μερισματάρες και είναι σε χαμηλά επίπεδα, αδάνειστες και με ελκυστικούς δείκτες μας απαντάνε: «ναι, είναι και αυτές». Γιατί βρε παιδιά να πάρουμε αυτές που ΘΑ δώσουν μέρισμα και όχι αυτές που ήδη δίνουν;

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Νέα υψηλά για τις περισσότερες. Εντυπωσιάζει η Εθνική και η Eurobank, με την πορεία τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Καλή κίνηση και από Alpha Bank αλλά και Πειραιώς.

ΟΤΕ: Μια ανάσα από τα 18 ευρώ.

ΔΕΗ: Δείχνει πως βρίσκει τα πατήματά της και ενισχύεται άνω του 1%.

ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ: Ξεχωρίζει από τα μικρομεσαία στο ξεκίνημα και έχει άνοδο άνω του 5%.

EPSILON NET: Δυνατό ξεκίνημα με άνοδο 4% και όγκο 25 χιλ. τεμάχια. Υπάρχει απόσταση μεταξύ αγοραστών και πωλητών, αλλά μπαίνουν δυνατές εντολές αγοράς πάνω από τα 5,40 ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Καλό άνοιγμα με άνοδο άνω του 3%. Τρομερή αλλαγή συμπεριφοράς.

ΦΟΥΡΛΗΣ: Αν θέλει να κάνει τη διάσπαση θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το καλό κλίμα στην αγορά. Στα 4,30 ευρώ και βλέπουμε πως κάποιος πουλάει αρκετές μετοχές σε αυτήν την τιμή…

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Συνεχίζει ανοδικά και κάνει βέβαια υψηλό όγκο, αλλά λογικά όσοι αγοράζουν τη μετοχή γνωρίζουν και τα υπέρ και τα κατά. Και τα καλά δηλαδή θεμελιώδη και την ύπαρξη πωλητή.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: 8 τεμάχια πώληση στα 1,50 ευρώ έβαλε κάποιος στην προσυνεδρίαση. Δηλαδή, εδώ προφανώς μιλάμε για εμπάθεια απέναντι στη μετοχή. Στα 1,70 ευρώ άνοιξε με ελάχιστο όγκο.

INTERLIFE: Νέα προσπάθεια να πιάσει τα 5 ευρώ με την αποτίμηση στα 92 εκατ. ευρώ. Παραμένει σημαντικά χαμηλότερη από το ύψος των ιδίων κεφαλαίων.

ΣΙΔΜΑ: Συνεχίζει ανοδικά. Στα 3,10 ευρώ στο ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης