Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεσιτάλ από Πειραιώς, στα ύψη ο τζίρος – Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ρεσιτάλ από Πειραιώς, στα ύψη ο τζίρος – Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τρομερή δύναμη, απίστευτο κυνήγι μετοχών με μεγάλες εισροές και εκτόξευση του τζίρο πάνω από τα 120 εκατ. ευρώ. Και πάλι ο τραπεζικός κλάδος στο επίκεντρο με την Πειραιώς να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση των ανοδικών μετοχών, στο σύνολο των εισηγμένων. Η διάχυση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και προς το παρόν παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον στις τράπεζες και σε λίγα βαριά χαρτιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τρομερό το rotation μεταξύ των τραπεζικών μετοχών. Αφήνουν λίγο την Alpha Bank και πιάνουν τη Eurobank, αφήνουν την Eurobank και πιάνουν την Πειραιώς και μετά πάλι όλες μαζί. Οι εντολές φαίνεται πλέον ξεκάθαρα πως είναι μεγάλες και αναγκάζουν τους αγοραστές να πάρουν πιο βιαστικά και σημαντικά πιο ψηλά τις μετοχές. Έτσι σπρώχνουν τις τιμές σε υψηλά αρκετών ετών, ή για εκείνες που έχουν μείνει πίσω μερικών μηνών. Δυνατή κίνηση και από τον δείκτη.

Η Πειραιώς ξεχώρισε με το +9,93% και το κλείσιμο σε υψηλό ημέρας και στα 1,66 ευρώ. Η Eurobank από τον Μάιο του 2016 είχε να δει αυτές τις τιμές ήτοι τα 1,1080 ευρώ. Η Alpha Bank έγραψε υψηλό 23 μηνών, όπως και ο τραπεζικός και η Εθνική ήταν η μόνη που κινήθηκε με μικρή άνοδο. Μέχρι και η Αττικής είχε μεγάλη κίνηση. Σημειώνουμε επίσης τις μεγάλες εντολές που υπήρχαν ακόμα και στις τελικές δημοπρασίες.

ΔΕΗ: Άνοιξε με σημαντική άνοδο και στο +2,55% μετά και τις εξηγήσεις που δόθηκαν από πηγές της διοίκησης. Ωστόσο, ο όγκος παρέμεινε υψηλός και η μετοχή γύρισε μέχρι και το -0,49% αλλά έκανε πάλι μία ακόμα κίνηση προς τα υψηλά της και μετά ξανά μία κίνηση προς τα χαμηλά της. Τελικά έκλεισε στα 8,30 ευρώ και στο +0,73% με υψηλό πάλι όγκο 1,58 εκατ. τεμάχια.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Σκέτη απογοήτευση η μετοχή.

ΟΠΑΠ: Κοιτάζει και πάλι προς τα υψηλά του. Πολύ δυνατός και σήμερα.

ΟΤΕ: Αν και έγραψε υψηλό στα 17,9350 ευρώ έκλεισε στα 17,65 ευρώ και με άνοδο μόλις 0,28%.

AEGEAN: Δείχνει έτοιμη να κάνει το… μπάμ!

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Βγαίνουν πολλά κομμάτια και θεωρούμε πως για μία μετοχή που είναι τόσο χαμηλά, το να βγαίνουν τόσο πρόθυμοι πωλητές δεν είναι και ό,τι καλύτερο. Λογικά θα έπρεπε να βλέπαμε πωλητές πάνω από τα 2,80 ευρώ. Στα 2,60 ευρώ και στο +4% με όγκο 34 χιλ. τεμάχια. Αν οι αγοραστές έχουν ακόμα δύναμη μπορεί να δούμε συνέχεια. Το αξίζει νομίζουμε.

ΕΧΑΕ: Πάνω από τα 4 ευρώ και πάλι, αφού ο τζίρος στο ΧΑ είναι υψηλός και οι ξένοι δείχνουν και πάλι εξαιρετικά δραστήριοι.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ (απάντηση): Πολλές φήμες ακούμε στην αγορά, αλλά δεν νομίζουμε πως υπάρχει βάση. Οι δικές μας οι πληροφορίες λένε πως τα αποτελέσματα και συνολικά το πως πάει η εταιρεία δεν έχει να κάνει με την πορεία της μετοχής. Μπορεί τα κέρδη να μην έχουν τη δυναμική των προηγούμενων τριμήνων, αλλά θα υπάρχουν κέρδη. Δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος επίσης επενδυτής που πουλάει. Έχουμε εδώ και μήνες εστιάσει στο διάγραμμα και περιμένουμε να κλείσει το χάσμα. Εκεί πιστεύουμε πως θα μπει και ένα τέλος στην πτώση της μετοχής. Δεν είναι βέβαια και τόσο εύκολο να πάει εκεί, καθώς η αποτίμηση είναι ήδη πολύ χαμηλή. Σήμερα πήγε μέχρι τα 5,90 ευρώ και έκλεισε στα 5,96 ευρώ με όγκο σχεδόν 100 χιλ. τεμάχια.

ΜΙΝΕΡΒΑ (απάντηση): Και να έχει ακίνητη περιουσία, την χρωστάει. Έχει σημαντικό ύψος δανείων για το τζίρο που κάνει, κατά την άποψή μας. Όμως είχε καλό εννεάμηνο και αυτό βοήθησε τη μετοχή, αφού η αποτίμηση έδινε χαμηλό p/e. Όμως για να… ισιώσει το καράβι που λένε πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά.

ΚΕΚΡΟΨ: Καλή κίνηση σήμερα και με σχετικά χαμηλό όγκο. Πάνω από τα 2 ευρώ και συγκεκριμένα στα 2,0750 ευρώ με άνοδο 8,19% και όγκο 33 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης