Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ήπια διόρθωση

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με χαμηλό τζίρο ακολουθεί τις ξένες αγορές – Ήπια διόρθωση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα τα βλέμματα αν και δεν βλέπουμε διάθεση να προλάβει τις εξελίξεις. Μάλλον θα περιμένει να δει τι θα κάνει η FED και μετά να ακολουθήσει πάλι με καθυστέρηση. Τα εταιρικά αποτελέσματα εξακολουθούν να δίνουν τον τόνο στις αγορές και κυρίως στις ΗΠΑ. Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια υποχώρηση.

Οι αναλυτές περιμένουν πως στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, τα σημαντικά κέρδη του τελευταίου διαστήματος θα μπορούσαν να φέρουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, οι οποίες ίσως μειώσουν το ανοδικό momentum. Με ήπιες απώλειες στο ξεκίνημα ανάλογες με τις αγορές της Ευρώπης. Χαμηλός ο τζίρος.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έχουν δώσει μεγάλη κίνηση το τελευταίο διάστημα και παρά την κίνηση δε βλέπουμε σημαντικές διορθωτικές κινήσεις. Μάλιστα από όσα ακούμε μάλλον ψάχνουν κάποιοι διόρθωση για να μπουν και όχι γιατί τις θεωρούν υπερτιμημένες. Το καλό κλίμα στο εξωτερικό βοηθάει την επενδυτική ψυχολογία. Με πτώση 0,73% ο δείκτης που χθες λίγο έλειψε να πιάσει τις 700 μονάδες. Όχι πάνω από 1% οι απώλειες στις συστημικές.

ΟΤΕ: Νέα πολυετή υψηλά στο ξεκίνημα η μετοχή.

AEGEAN: Στο πάνω μέρος της συσσώρευσης η μετοχή χθες και σήμερα άνοιξε με απώλειες.

ΤΙΤΑΝ: Πιέζεται με μικρό όγκο στο ξεκίνημα.

FOURLIS: Ξανά στην κρίσιμη περιοχή, που τους τελευταίους μήνες αποτελεί σημαντική αντίσταση. Κάποια στιγμή όμως πρέπει να τη σπάσει. Η ανάπτυξη της χώρας, το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας και η αποτίμηση, μπορούν να δημιουργήσουν τις συνθήκες ανοδικής διαφυγής. Έδωσε πολλές ευκαιρίες κάτω από τα 4 ευρώ τους προηγούμενους μήνες.

ΕΧΑΕ: Βουνό τα 4 ευρώ. Πάλι λίγο χαμηλότερα από το εν λόγω σημείο άνοιξε η μετοχή.

INTRAKAT: Στον κ.Κούτρα άνηκε το πακέτο των δικαιωμάτων που έγινε στις 31 Ιανουαρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. Αναμενόταν πάντως βάσει των αναφορών που υπήρχαν στο ενημερωτικό για την αύξηση. Το δεύτερο μικρότερο πακέτο δικαιωμάτων που πουλήθηκε άνηκε στον κ.Σουρέτη.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Σκέτη απογοήτευση η πορεία της μετοχής στο Χ.Α. Πλήρης η αδιαφορία των υπευθύνων, μηδενικό το επενδυτικό ενδιαφέρον. Έχουν καλύψει άλλες κι άλλες τις επιπτώσεις λόγω της πανδημίας και αυτή συνεχίζει να διολισθαίνει. Προφανώς και το ενεργειακό κόστος, το μεταφορικό, οι αυξήσεις τιμών στις πρώτες ύλες την επηρεάζουν αλλά όχι και αποτίμηση 41 εκατ. ευρώ. Έχει φτάσει να είναι απλά διπλάσια των Μύλων Κεπενού με τα θεμελιώδη να δείχνουν είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

AS COMPANY: Αν οι μετοχές του ξένου έχουν μαζευτεί από λίγα χέρια, θα μπορούσαμε να δούμε καλή άνοδο. Μία ανοδική κίνηση βέβαια που δικαιολογείται από τα θεμελιώδη, αλλά για πολλούς μήνες δεν την έχουμε δει. Χθες, έδειξε κάτι, αναμένουμε συνέχεια σήμερα. Θέλουμε υπέρβαση των 2,30 ευρώ και με καλό όγκο. Απλά να θυμίσουμε πως είχε ταμείο 19,5 εκατ. ευρώ στο τέλος του εννεαμήνου 2021 και κέρδη προ φόρων 2,67 εκατ. ευρώ. Η αποτίμηση είναι κάτω λίγο από τα 30 εκατ. ευρώ αλλά σημαντικά χαμηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα.

ΕΛΤΟΝ: Νέες αγορές από τον πρόεδρο της εταιρείας. Την 1η Φεβρουαρίου αγόρασε 13.160 μετοχές. Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση είχε συνολικό όγκο 17.820 τεμαχίων.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Αύριο ξεκινάει η δική της αύξηση κεφαλαίου. Με άνοδο 2,4% ξεκίνησε η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης