Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού

ΧΑ: Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές – Τάση από τις αγορές του εξωτερικού
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ δίνουν την τάση και για σήμερα οι αναλυτές βλέπουν ήπια πτωτικό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

Η πορεία των αγορών του εξωτερικού θα εξακολουθήσει να δίνει την τάση στο ελληνικό χρηματιστήριο, λόγω απουσίας σημαντικών ειδήσεων από το εσωτερικό.
Τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ δίνουν την τάση και για σήμερα οι αναλυτές βλέπουν ήπια πτωτικό άνοιγμα στις αγορές της Ευρώπης, μετά και την πρόσφατη σημαντική ανοδική κίνηση, και αναμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας στην εγχώρια αγορά.

Euroxx
Περιμένουμε να συνεχιστεί η μεταβλητότητα γύρω από τις 950 μονάδες με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στις διεθνείς εξελίξεις.

Eurobank Equities
Με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν διάθεση αποφυγής ανάληψης ρίσκου στη σημερινή συνεδρίαση μετά και τα εταιρικά νέα από τις ΗΠΑ χθες, περιμένουμε οι ελληνικές μετοχές να ανοίξουν με απώλειες σήμερα.

Beta
Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών ίσως περιορίσουν το momentum, ενώ σήμερα τα βλέμματα θα είναι στην ανακοίνωση και στη συνέντευξη τύπου της ΕΚΤ.

Merit
Η μακροπρόθεσμη τάση παραμένει ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 200 ημερών στις 884 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 940 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 960 μονάδες.
Η ΕΚΤ θα δώσει σήμερα τον τόνο στις αγορές.
Οι Amazon, Alibaba και Ford θα ανακοινώσουν αποτελέσματα 4ου τριμήνου.

Depolas
Για σήμερα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ μετά και την υψηλότερη των εκτιμήσεων χθεσινή μέτρηση του ΔΤΚ στην Ευρωζώνη.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι αυξημένες διακυμάνσεις στον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq, λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων, με τα futures να δείχνουν πτωτικά σήμερα το πρωί.
Σε αυτό το πλαίσιο η διστακτικότητα του ΓΔΧΑ είναι φυσιολογική, στην παρούσα φάση, και λόγω έλλειψης βάθους θα ακολουθήσει την πορεία των διεθνών αγορών αλλά σε μεγαλύτερες και πιο ξεκάθαρες κινήσεις.
Στο μέτωπο των μάκρο, αναμένουμε τις τελικές μετρήσεις της Markit PMI στον τομέα των υπηρεσιών για τον Ιανουάριο σε Γαλλία, Γερμανία ,Ευρωζώνη και ΗΠΑ.
Για την τελευταία, τα επικαιροποιημένα στοιχεία από την αγορά εργασίας βρίσκονται σταθερά στο προσκήνιο.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης