Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα τραπεζική ώθηση με κάποιες κινήσεις διάχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Νέα τραπεζική ώθηση με κάποιες κινήσεις διάχυσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Παρόμοια με τη χθεσινή συνεδρίαση η σημερινή. Από νωρίς ανοδικά και πάνω από τις 940 μονάδες ενώ έπιασε και τις 950 μονάδες. Ο τζίρος καλός αλλά διοχετεύτηκε κυρίως στις τράπεζες. Καλή η εικόνα και αρκετών μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης οι οποίες στήριξαν την αγορά. Για παράδειγμα Viohalco, Aegean, ΟΠΑΠ κ.α.

Στις τράπεζες πάλι βέβαια ήταν όλα τα λεφτά. Νέα υψηλά για τον τραπεζικό δείκτη και εξαιρετική πορεία από ΑΛΦΑ και ΕΤΕ. Προς το τέλος βγήκαν αγοραστές και σε άλλα βαριά χαρτιά και ίσως είναι τα πρώτα… δείγματα διάχυσης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μέχρι τις 695 περίπου μονάδες πήγε ο τραπεζικός αλλά έκλεισε στις 688,8 μονάδες με άνοδο 1,60%. Βγήκαν προς το τέλος κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, μάλλον απολύτως λογικές. Εξαιρετική και σήμερα η ΑΛΦΑ όπως και η Εθνική. Δεν υστέρησε βέβαια κάποια συστημική.

ΑΝΟΔΙΚΕΣ: Όταν σε κάποια στιγμή στη συνεδρίαση στην πρώτη θέση είναι η Alpha Bank (ήταν και 3 της επιτήρησης αλλά με μικρό τζίρο) τότε καταλαβαίνεις πως το ενδιαφέρον είναι προς μία κατεύθυνση και κανείς δεν έχει στραμμένο το βλέμμα του αλλού. Μετά από λίγη ώρα έδωσε τη θέση της στη Viohalco. Αλλά πάλι το να βλέπεις βαριά χαρτιά στις πρώτες θέσεις είναι κάπως οξύμωρο. Θα έρθει και η ώρα των μικρομεσαίων.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Προς το τέλος είδαμε διάχυση σε μετοχές όπως Μυτιληναίος, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, Motor Oil και ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ. Για αρκετά βαριά το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν ελάχιστο, αφού οι ροές είναι ξεκάθαρο πως κατευθύνονται στις τράπεζες. Αν και υπάρχουν φθηνά βαριά χαρτιά κάτι φαίνεται να απασχολεί τους επενδυτές.

Για παράδειγμα βλέπουμε την αποτίμηση του ΟΛΠ να είναι οριακά μικρότερη από αυτή της Ελλάκτωρ, με τον ΟΛΠ να δίνει μερίσματα να βγάζει κέρδη και να έχει αρνητικό καθαρό δανεισμό. Τι συγκρίνεις θα μας πείτε. Ναι, άλλος κλάδος ο ένας άλλος ο άλλος, αλλά όχι και έτσι βρε παιδιά. Η Jumbo συνεχίζει να διολισθαίνει και βρίσκεται κοντά στα 13 ευρώ. Ο ΑΔΜΗΕ επίσης δεν τραβάει επενδυτικά βλέμματα. Η ΕΥΔΑΠ το ίδιο.

ΤΙΤΑΝ: Βουνό λες και ήταν τα 15 ευρώ. Έχει χάσει σχεδόν 1 ευρώ και παλεύει πέριξ των 14 ευρώ. Και εκεί που λέγαμε πως βγήκε από το πλαγιοκαθοδικό κανάλι, τώρα πάει να μπει πάλι μέσα. Νομίζουμε όμως ότι θα επικρατήσει η λογική.

QUEST: Εξαιρετικά τα πήγε παρά την αποκοπή. Έκοψε 1,25 ευρώ ανά μετοχή και θα μπορούσε να υποχωρεί έως και κάτι παραπάνω από 6%. Αντί όμως για -6% έχασε μόλις 3,30%.

AEGEAN: Με όγκο σήμερα η μετοχή και έχει βέβαια άνοδο από την αρχή του έτους και μάλιστα αξιόλογη, χωρίς όμως να έχει σπάσει την πολύμηνη συσσώρευση. Οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό είναι καλές και το έχει πει και η ίδια η εταιρεία. Για να δούμε αν θα μπορέσει να ξεφύγει και να δει τιμές πάνω από 5,90 ευρώ που είναι το πάνω μέρος της συσσώρευσης. Στα 5,74 ευρώ που ήταν και υψηλό ημέρας και στο +4,55%.

ATTICA GROUP: Ενδιαφέρουσα η σημερινή κίνηση στη μετοχή. Βγήκαν πωλήσεις στο άνοιγμα και πήγε η μετοχή μέχρι και το -3,60% και τα 1,07 ευρώ. Μάλιστα έκανε και όγκο εκεί. Σταδιακά μαζεύτηκαν τα κομμάτια που έβγαιναν από τους πωλητές και στη συνέχεια οι αγοραστές βγήκαν υψηλότερα. Έτσι οι απώλειες περιορίστηκαν αφού πρώτα έγινε όγκος άνω των 70 χιλ. τεμαχίων.

CPI: Κάτι προσπαθεί να κάνει στις τελευταίες συνεδριάσεις και βλέπουμε πως μαζεύεται κάπως η προσφορά. Στα 0,7650 ευρώ και στο +3,38%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης