Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά ακολουθώντας τις ξένες αγορές – Στο επίκεντρο και πάλι οι τράπεζες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζει ανοδικά ακολουθώντας τις ξένες αγορές – Στο επίκεντρο και πάλι οι τράπεζες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Θετικό παραμένει το κλίμα, τόσο στην εγχώρια αγορά, όσο και στις αγορές του εξωτερικού. Οι αναλυτές βλέπουν και σήμερα άνοδο, αν και ίσως λίγο πιο ήπια, λόγω των βραχυπρόθεσμων κερδών που υπάρχουν και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κάποιες επιλεκτικές ρευστοποιήσεις. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν πάντως με άνοδο άνω του 1%.

Από την άλλη η στήλη εντοπίζει, αρκετά βαριά χαρτιά με ελκυστική αποτίμηση και θα μπορούσαν να αποτελέσουν εφεδρείες. Προς το παρόν βέβαια βλέπουμε πως οι τράπεζες σέρνουν το χορό και εκεί κατευθύνεται μεγάλο μέρος της υπάρχουσας ρευστότητας.

Ο Γενικός Δείκτης άνοιξε πάνω από την πρώτη αντίσταση των 940 μονάδων με τις τράπεζες και πάλι να καταγράφουν απόδοση ανώτερη της αγοράς. Ξεχωρίζει η Alpha Bank, αλλά από κοντά ακολουθούν και οι άλλες συστημικές. Χαμηλός ο όγκος στο ξεκίνημα για τα υπόλοιπα βαριά χαρτιά.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Θα πάει να δοκιμάσει τα υψηλά 52 εβδομάδων η Alpha Bank και διαγραμματικά παραμένει αδικημένη κατά την ταπεινή μας άποψη, αφού δεν έχει γράψει νέο υψηλό 52 εβδομάδων όταν η Εθνική είναι σε υψηλά 4 ετών.

QUEST: Ίσως φέρει μία μικρή στρέβλωση σήμερα στους δείκτες που συμμετέχει αν και δεν έχει σημαντική βαρύτητα. Η αποκοπή όμως του μερίσματος ύψους 1,25 ευρώ ανά μετοχή αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 6,11% (μετά την αφαίρεση του φόρου), άρα ίσως επηρεάσει κάπως. Υποχωρεί 3,71% στο ξεκίνημα.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις τα εκτός τραπεζικού κλάδου χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η Motor Oil έχει άνοδο 1,76% αλλά με χαμηλό όγκο. Προσπαθεί να βγάλει αντίδραση ο ΟΛΠ ο οποίος έχει υποχωρήσει σημαντικά τους τελευταίους μήνες. Οριακά υψηλότερα από τα 14 ευρώ παίζει η Τιτάν. Η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ συνεχίζει να συσσωρεύει κάτω από τα 2 ευρώ.

ALPHA TRUST: Διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,4983 ευρώ ή καθαρό 0,4734 ευρώ ανά μετοχή.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Άλλο ένα εταιρικό ομόλογο από εταιρεία της ποντοπόρου ναυτιλίας θα μπει στο ΧΑ και η οποία είναι εισηγμένη στη Νέα Υόρκη. Για να δούμε τι τιμολόγηση θα λάβει και αυτό το ομόλογο και πως θα κινηθεί κατά τις πρώτες μέρες διαπραγμάτευσης, αν και δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό.

FOURLIS: Ξανά προς τα 4,40 ευρώ κινείται η μετοχή, καθώς συνεχίζει και σήμερα ανοδικά στο ξεκίνημα. Στα 4,35 ευρώ και στο +1,52% με καλούτσικο όγκο και αποτίμηση 226 εκατ. ευρώ.

ΕΧΑΕ: Νέα προσπάθεια να βρεθεί πάνω από τα 4 ευρώ. Στα 3,97 ευρώ στα πρώτα λεπτά. Οι όγκοι στο ΧΑ έχουν αυξηθεί, η συμμετοχή των επενδυτών είναι μεγαλύτερη, ενώ αναμένεται σταδιακά και εφόσον παραμείνει καλό και το κλίμα έξω, να υπάρξει και κάποια διάχυση της ανόδου και σε άλλες μετοχές. Περιμένουμε βέβαια και τον νέο επικεφαλής να αναλάβει καθήκοντα και να δώσει κάποια δείγματα γραφής ή να δείξει τις προθέσεις του. Θεωρούμε πάντως πως η εισηγμένη δικαιούται καλύτερης αποτίμησης.

IDEAL: Νέα ανοδική κίνηση για τη μετοχή που έφτασε τα 3,80 ευρώ.

ΑΒΑΞ: Λίγο πάνω από 1 ευρώ διαπραγματεύεται ξανά η μετοχή.

INTRAKAT: Με άνοδο 2% περίπου ξεκίνησε η μετοχή, ενώ το δικαίωμα παίζει λίγο κάτω από την τιμή εισαγωγής.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης