Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τραπεζική ώθηση ξανά κοντά στις 940 μονάδες

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με τραπεζική ώθηση ξανά κοντά στις 940 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Πήγε πάνω από τις 930 μονάδες και έμεινε εκεί στα ψηλά χωρίς να κοιτάει χαμηλότερα. Ακόμα και την ώρα που ο Γερμανός ήταν στο +0,10%, ο Γενικός Δείκτης δεν πήγε κάτω από +0,94% και τελικά έκλεισε στο +1,34% και κοντά στις 940 μονάδες. Καλός ο συνολικός τζίρος αν και τα περισσότερα έγιναν στις τράπεζες. Δυνατό το κλείσιμο μήνα για τις τραπεζικές μετοχές.

AEGEAN: Πολύ καλή η συμπεριφορά της σήμερα και βέβαια συνεχίζει να κινείται εντός της συσσώρευσης και πολύ κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα. Με το πετρέλαιο βέβαια εκεί που έχει πάει, σίγουρα επηρεάζεται. Στα θετικά η εκτίμηση για καλύτερη πορεία του τουρισμού το 2022.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Παραμένει αμείωτο το επενδυτικό ενδιαφέρον. Νέα υψηλά 4 ετών έγραψε η Εθνική και 23 μηνών ο τραπεζικός δείκτης. Μόνιμα σε θετικό έδαφος και οι 4 συστημικές. Στο υψηλό ημέρας και στα 1,33 ευρώ έκλεισε η Alpha Bank με τζίρο 21,7 εκατ. ευρώ. Εξαιρετική και η Εθνική όπως και η Eurobank με την Πειραιώς.

ΟΠΑΠ: Παλεύει να κινηθεί πάνω από τα 13 ευρώ και το καταφέρνει, αλλά το βλέμμα είναι στα υψηλά έτους εκεί κοντά στα 14 ευρώ.

JUMBO: Αύξηση την τιμή στόχο στα 16,60 ευρώ από 16,40 ευρώ η Optima Bank διατηρώντας τη σύσταση αγοράς μετά και την πορεία που ανακοίνωσε η εισηγμένη για το 2021. Η Optima χαρακτηρίζει την πορεία εξαιρετική με πολύ καλή δημιουργία ταμειακών ροών το 2021 λόγω των μειωμένων αναγκών για κεφάλαιο κίνησης και λόγω της κερδοφορίας. Σημειώνεται πως το μοντέλο αποτίμησης (προεξόφληση ταμειακών ροών) που χρησιμοποιεί η χρηματιστηριακή δίνει τιμή στόχο 20,80 ευρώ αλλά υιοθετεί discount 20% λόγω της μικρής ορατότητας που δημιουργούν οι αυξημένες τιμές αποθεμάτων και τα μεταφορικά κόστη.

FOURLIS: Πολύ καλά πήγε σήμερα η μετοχή και έκλεισε με άνοδο 2,76%.

EPSILON NET: Βγαίνουν κάποια κομμάτια αλλά βρίσκουν εύκολα αγοραστές και μάλιστα σήμερα πήγε εύκολα προς τα 5 ευρώ η μετοχή.

QUEST: Αύριο οι μετοχές της εισηγμένης θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 1,25 ευρώ ανά μετοχή με τη μερισματική απόδοση να είναι μεγαλύτερη του 6%.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Κάποια μεμονωμένα δημοσιεύματα για τα δάνεια που αγόρασε ίσως επηρέασαν σήμερα την πορεία της μετοχής, αναφέρουν στελέχη της αγοράς. Στα αρνητικά πρώτη, στα θετικά τελευταία. Το μεγάλο καράβι που έχει κατά 85% δικό της, έχουμε την εντύπωση πως μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στη μετοχή, λόγω των όσων έχουν γίνει στον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Η μόνη που ωφελείται από όλο αυτό στο ΧΑ και δεν έχουν κερδίσει ούτε σεντ. Προφανώς και ο τρόπος προβολής από την εταιρεία δεν είναι ο ορθός. Λες και δε θέλει να διαφημίσει τη μετοχή της. Στα 1,7480 ευρώ και στο +2,24%.

INTRAKAT: Έγιναν πακέτα σήμερα στα δικαιώματα, πρώτη μέρα διαπραγμάτευσής τους στο ΧΑ. Έχουμε την εντύπωση πως από τις ανακοινώσεις και όσα ανέφερε το ενημερωτικό πωλητής πρέπει να είναι ο κ.Κούτρας. Στα 2,05 ευρώ η μετοχή.

YALCO: Προφανώς και η άνοδος της μετοχής έχει να κάνει με τα δάνεια και κάποιοι ξέρουν πόσο κουρεύτηκαν και τι μένει. Η στήλη έχει πάγια τακτική να περιμένει να δει ισολογισμό και εκτός από τα αρνητικά ίδια κεφάλαια, θέλει να βλέπει και ταμείο σε αυτές που έχουν όφελος από διαγραφές δανείων. Η κίνηση βέβαια λόγω εμπορευσιμότητας στη μετοχή είναι με λίγα κεφάλαια, αλλά στα θετικά βέβαια η κίνηση. Στο +124% τον Ιανουάριο.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Υπάρχει λίγη πίεση στη μετοχή, λόγω των λεωφορείων αλλά και της πρόσφατης ανόδου. Στα 7,10 ευρώ και στο -2,74%. Νομίζουμε πως με τα ετήσια αποτελέσματα θα φανεί ποια πρέπει να είναι η δίκαιη τιμή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης