Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό άνοιγμα αλλά αντέχουν οι 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Επιφυλακτικό άνοιγμα αλλά αντέχουν οι 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης και ο δείκτης DAX 40 στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει χάσει περίπου 300 μονάδες από τα υψηλά τους. Βασική αιτία η πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων από τη FED νωρίτερα, ίσως και από τον Μάρτιο. Η εξέλιξη αυτή οδηγεί υψηλότερα τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Από το εσωτερικό, συνεχίζουν να απουσιάζουν οι σημαντικές ειδήσεις που θα μπορούσαν να δώσουν κατεύθυνση, έτσι, η τάση που επικρατεί στο εξωτερικό θα συνεχίσει να μας επηρεάζει και ουσιαστικά να κινεί την αγορά.

Η αγορά μας άνοιξε με απώλειες και προς τις 900 μονάδες που είναι η κοντινή στήριξη και με την πλειονότητα των μετοχών να υποχωρεί. Ο τζίρος όπως αναμενόταν χαμηλός για μία ακόμη φορά. Στα βαριά χαρτιά έχουμε υποχώρηση στις τράπεζες και οι συστημικές έχουν υψηλότερο όγκο έναντι των άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η Eurobank έχει καλύτερους αγοραστές, οι οποίοι γύρισαν το πρόσημο σε θετικό λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα. Ενώ πάντως οι απώλειες στην Ευρώπη είναι άνω του 0,5% το ΧΑ προς το παρόν κινείται καλύτερα.

ΔΕΗ: Συνεχίζεται η συσσώρευση στη μετοχή και κινείται στο άνοιγμα λίγο πάνω από την τιμή της αύξησης κεφαλαίου των 9 ευρώ. Δείχνει να θέλει να διαφοροποιηθεί σήμερα και η άνοδος βοηθάει την αγορά.

JUMBO: Την κίνηση από τα 12 ευρώ περίπου προς τα 13 ευρώ την έχει ξανακάνει χωρίς όμως να μπορέσει να πάει υψηλότερα. Σήμερα λόγω και του γενικότερου κλίματος άνοιξε με μικρές απώλειες.

ΟΤΕ: Με μικρή άνοδο και κρατάει την αγορά πάνω από τις 900 μονάδες.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Για τα δεδομένα του, το να κάνει 30 τεμάχια στο άνοιγμα και ανοδικά δεν είναι και λίγα. Με τα μετρητά που έχει μπορεί να κάνει πολλά, αλλά και να τα κρατήσει απλά και να τα βλέπει, πάλι φθηνή μας φαίνεται. Στα 288 ευρώ και στο +1,41% με την αποτίμηση στα 794 εκατ. ευρώ.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Στο πάνω μέρος της συσσώρευσης με τη μετοχή να ενισχύεται 0,58% και να βρίσκεται στα 17,40 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πάνω που κάνει μία κίνηση και λες θα πλησιάσει την τιμή που είχε κάνει το placement, την άλλη μέρα υποχωρεί. Η συσσώρευση συνεχίζεται, αλλά φαίνεται πως δεν έχει διαθέσεις να κινηθεί κάτω από τα 1,80 ευρώ. Δεν έχει λόγο άλλωστε, εκτός και αν υπάρξει κάποια δυσάρεστη εξέλιξη στο εξωτερικό, αλλά τότε θα επηρεαστεί το σύνολο της αγοράς.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Η διοίκηση προχωράει όσα έχει πει το τελευταίο διάστημα. Είχε αναφέρει δηλαδή ότι θέλει να δραστηριοποιηθεί στην αγορά ενυπόθηκων δανείων και έκανε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις. Θέλει μέσα από αυτή τη δραστηριότητα να βρει καλά ακίνητα ώστε να δραστηριοποιηθεί στον κλάδο του real estate αλλά και στον τουρισμό.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Μπήκαν στην προσυνεδρίαση κάποιες αξιόλογες εντολές πώλησης μέχρι και τα 0,48 ευρώ με αποτέλεσμα η μετοχή να ανοίξει με απώλειες άνω του 5% και στα 0,4630 ευρώ. Η αποτίμηση μάλλον αστεία αφού είναι κάτω από 10 εκατ. ευρώ.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Την Τετάρτη με μικρό όγκο κατέγραψε σημαντική άνοδο, αλλά σήμερα επίσης με μικρό όγκο κινείται με απώλειες άνω του 3%, αλλά και με τους αγοραστές να βγαίνουν λίγο υψηλότερα.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Και εδώ η συσσώρευση συνεχίζεται με τους όγκους να παραμένουν υψηλοί. Με απώλειες το ξεκίνημα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης