Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι μετοχές που οδήγησαν σε ήπια διόρθωση και αυτές που ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι μετοχές που οδήγησαν σε ήπια διόρθωση και αυτές που ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κράτησε τις 900 μονάδες και παρά την ήπια υποχώρησε σε καμία στιγμή της συνεδρίασης δεν τις απείλησε. Θεωρούμε πως η συσσώρευση συνεχίζεται και δε βλέπουμε πως η αγορά θέλει να φύγει σημαντικά χαμηλότερα, αλλά ούτε και σημαντικά υψηλότερα. Μας στενοχωρεί κάπως το γεγονός ότι πολλές ξένες αγορές είναι σε ιστορικά υψηλά και εμείς δεν μπορούμε να δούμε τις 1.000 μονάδες, αλλά με τα σημερινά δεδομένα το θετικό σενάριο έχει περισσότερες πιθανότητες από το αρνητικό. Το αν θα πάμε ξανά λίγο κάτω ή λίγο πάνω δεν αλλάζει το σκηνικό των τελευταίων μηνών.

Εντοπίζουμε φθηνές εταιρείες και σε αυτές εστιάζουμε. Γνωρίζουμε τους κινδύνους εδώ και καιρό και προσαρμόζουμε ανάλογα τη ρευστότητά μας και φυσικά δεν παρασυρόμαστε από πληροφορίες και φήμες αφού ξέρουμε ότι ελάχιστες από όσες ακούγονται επιβεβαιώνονται.

Σήμερα ήταν άλλη μία σχετικά αδιάφορη συνεδρίαση με χαμηλό τζίρο και περιορισμένες απώλειες. Η Eurobank, η οποία ξεχώρισε από νωρίς είχε την καλύτερη άνοδο στην υψηλή κεφαλαιοποίησης. Συνεχίζονται οι τοποθετήσεις στην πληροφορική, δείχνει να παίρνει ανάσες η Τιτάν και είχαμε και κάποια μικρά χαρτιά με βελτίωση τιμής και επενδυτικού ενδιαφέροντος. Λόγω ΟΤΕ, Coca Cola και Jumbo, κλείσαμε ουσιαστικά χαμηλότερα.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Eurobank στο +2,48% και η Alpha Bank στο +0,56%. Καμία σχέση η μία με την άλλη σε ότι αφορά την πορεία τους τις τελευταίες 52 εβδομάδες. Υστερεί η ΑΛΦΑ, αλλά δεν βλέπουμε διάθεση για να κλείσει την ψαλίδα. Μπορεί και να έχουν τους λόγους τους οι επενδυτές. Ήπια διορθωτική κίνηση από την ΕΤΕ μετά και τα νέα υψηλά των προηγούμενων ημερών. Η Πειραιώς λίγο πάνω, αλλά εδώ για να κερδίσουν οι μέτοχοι του 2021 πρέπει να γίνουν θαύματα.

ΤΙΤΑΝ: Όμορφη συνεδρίαση για τη μετοχή, αλλά για τη στήλη, τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Έπιασε επίπεδα κοντά στα 14 ευρώ, αλλά θέλουμε οπωσδήποτε συνέχεια και πέρασμα πάνω από τα 14,20 ευρώ. Να βελτιωθεί η επενδυτική ψυχολογία και στη μετοχή που έχει περάσει πολλά τους τελευταίους μήνες. Στα 13,94 ευρώ και στο +1,60%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στα 1,91 ευρώ και στο +1,81% με χαμηλό όγκο, αλλά και πάλι παραμένει χαμηλότερα από την τιμή του placement.

QUEST: Τα ιστορικά υψηλά έχουν μία βασική εξήγηση. Σημαίνει ότι όλοι όσοι έχουν πάρει μετοχές της συγκεκριμένης και τις έχουν ακόμα, σε όποια τιμή και αν έχουν αγοράσει, έχουν κέρδος. Όλοι happy! Έρχεται και στο τέλος του μήνα το μέρισμα των 1,1875 ευρώ καθαρό. Στα 19,38 ευρώ και στο +1,47%.

ΤΡ.ΕΛΛΑΔΟΣ: Με καλές εντολές αγοράς σήμερα η μετοχή και διατήρησε φυσικά την καλή συμπεριφορά των τελευταίων ημερών. Κοιτάζει τα υψηλά της, αλλά το μηνιαίο διάγραμμα μας δείχνει πως μπορεί και για κάτι καλύτερο. Θα μου πείτε τι να περιμένουμε από αυτήν την τράπεζα, εκτός από το μέρισμα; Κάποιοι είναι φανατικοί κυνηγοί μερισματικών αποδόσεων. Αφήστε που εμάς όταν ακούμε τράπεζες πάει το μυαλό μας σε ανακεφαλαιοποιήσεις και μηδενισμό χαρτοφυλακίων και αυτή είναι η μόνη «τράπεζα» που πλήρωνε μέσα στην κρίση μερίσματα και δεν μηδένισε τους μετόχους της. Στα 17,30 ευρώ και στο +1,76%.

REAL CONS.: Στα ύψη ο όγκος ξαφνικά στη μετοχή ή ίσως και όχι τόσο ξαφνικά αφού βλέπουμε πως το ενδιαφέρον για τις μετοχές της πληροφορικής είναι αμείωτο. Στα 2,33 ευρώ και στο +5,91% με όγκο 138 χιλ. τεμάχια.

BYTE: Εάν δούμε αποτιμήσεις και κέρδη στον ευρύτερο κλάδο και τα συγκρίνουμε με τα δικά της μάλλον παίζει με τεράστιο discount που δε νομίζουμε ότι δικαιολογείται. Κέρδη προ φόρων 2,7 εκατ. ευρώ και αποτίμηση 48 εκατ. ευρώ, όταν άλλες με 2 εκατ. ευρώ παραπάνω κέρδη έχουν υπερ-τριπλάσια αποτίμηση. Δε μας αρέσουν φυσικά αυτές οι συγκρίσεις αλλά εδώ ο κλάδος έτσι παίζει εδώ και μήνες. Γιατί λοιπόν στη συγκεκριμένη να ισχύουν άλλα;

ΙΚΤΙΝΟΣ: Την παρακολουθούμε εδώ και κάποιες μέρες γιατί πάτησε δυνατά σε στήριξη και είχαμε και αγορές από insiders. Γνωρίζουμε τι περίπου να περιμένουμε από κέρδη στη χρήση, αλλά βλέπουμε και διαθέσεις να μαζευτεί η προσφορά που βγαίνει. Και όπως και να το κάνεις βγαίνει… Στα 0,7540 ευρώ και στο +1,89% με όγκο 260 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Ανέκαμψε η μετοχή και από τα πρόσφατα χαμηλά της έχει δώσει καλή κίνηση. Καμία επίσημη ενημέρωση για το τι έχει συμβεί.

SATO: Στο +15% και στα 0,0460 ευρώ με όγκο 23 χιλ. τεμάχια. Διαβάζουμε κάποια δημοσιεύματα, αλλά εδώ έχουμε μία εισηγμένη που έχει πετύχει μία δικαστική ρύθμιση και έχουμε μείνει στο σκοτάδι αναφορικά με το τι θα μείνει στην εταιρεία και τι θα φύγει. Επομένως δεν μπορούμε να πάρουμε θέση, για το αν είναι φθηνή ή ακριβή.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Με 16 χιλ. τεμάχια στα 2,56 ευρώ και στο +4,92%. Μόλις αποφασίσουν κάποιοι να ασχοληθούν, αμέσως βελτιώνεται η αποτίμηση.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης