Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Coca Cola δίνει θετικό πρόσημο στο Γ.Δ. – Ήπιες πιέσεις στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Η Coca Cola δίνει θετικό πρόσημο στο Γ.Δ. – Ήπιες πιέσεις στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Επηρεάζει η εξάπλωση της μετάλλαξης Omicron, η οποία φέρνει και νέα περιοριστικά μέτρα. Τρομάζει ο χθεσινός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας. Κάτι δεν κάνουμε καλά. Η συσσώρευση στο ΧΑ θα συνεχιστεί με τους αναλυτές να εκφράζουν ελπίδες ότι μπορεί να δούμε κάποιες κινήσεις ωραιοποίησης στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Σταθεροποιητικά ξεκίνησε ο γενικός δείκτης αλλά με μικρό τζίρο και η σημαντική άνοδος της Coca Cola στα πρώτα λεπτά με χαμηλό όγκο επηρεάζει θετικά. Πήγε βέβαια σε δημοπρασία η μετοχή λόγω μεγάλης απόστασης μεταξύ αγοραστών και πωλητών. Συνολικά οι περισσότερες μετοχές του FTSE 25 άνοιξαν με απώλειες. Τέσσερις ήταν οι ανοδικές και δεκατέσσερις οι πτωτικές στο άνοιγμα αλλά ο δείκτης είχε οριακές απώλειες.

COCA COLA: Άνοιξε με άνοδο και μάλιστα σημαντική που παραπέμπει σε ωραιοποίηση λόγω τέλους έτους. Πάνω από τα 30 ευρώ και στο +4%. Έτσι δείχνει πως συνολικά η συνεδρίαση είναι ανοδική σε επίπεδο βασικών δεικτών αλλά είναι μία εικόνα που δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα.

JUMBO: Η συσσώρευση συνεχίζεται με τη μετοχή να μην μπορεί να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της. Ανοδικά σήμερα και προς τα 12,50 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές των συστημικών στα πρώτα λεπτά με χαμηλούς όγκους. Το στοίχημα του 2022 είναι αν θα βρεθεί ο καταλύτης που θα τις οδηγήσει υψηλότερα και θα σπάσει τη συσσώρευση προς τα πάνω.

ΑΔΜΗΕ: Οριακά κάτω από τα 2,40 ευρώ. Έχει επηρεαστεί και από τα τελευταία νέα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, δηλαδή τη στάση των Κινέζων απέναντι στη διοίκηση.

ΟΤΕ: Και σήμερα ανοδικά ξεκίνησε η μετοχή και πάνω από τα 16,60 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Κολλημένη πέριξ των 1,80 ευρώ χωρίς διάθεση για υψηλότερα.

LAMDA: Προσπαθούν οι αγοραστές να την κρατήσουν πάνω από τα 7 ευρώ, αλλά υπάρχουν πρόθυμοι πωλητές. Στα 6,9750 ευρώ και στο -0,71%. Πάντως οι αγορές ιδίων και οι αγορές που κάνουν οι insiders φαίνεται πως βοηθούν.

FOURLIS: Αν πετύχει καλούτσικο κλίμα θα την κάνει την προσπάθεια για τα 4 ευρώ ξανά. Με οριακές απώλειες και χαμηλό όγκο στα πρώτα λεπτά.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Σε χαμηλά 9 μηνών χθες η μετοχή και βρίσκεται κοντά σε περιοχή στήριξης. Το τρίτο τρίμηνο αλλά και η εκτίμηση της διοίκησης πως η τάση του τρίτου τριμήνου θα συνεχιστεί και στο τέταρτο επηρεάζει την πορεία της μετοχής. Υπενθυμίζεται πως το πρώτο εξάμηνο ήταν πολύ καλό. Κερδοφόρα θα είναι πάντως η χρήση, αλλά προφανώς δε θα έχουμε και πολύ χαμηλό p/e.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μετά το μεγάλο χθεσινό όγκο βλέπουμε και σήμερα μεγάλες εντολές και στην πλευρά των πωλητών και στην πλευρά των αγοραστών. Λογικά υπάρχει ουρά και δεν αποκλείεται ο υψηλός όγκος να συνεχιστεί. Στα 1,80 ευρώ με ελάχιστο όγκο στο άνοιγμα.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Πρωί-πρωί κάποιος σκέφτηκε να πουλήσει 1 μετοχή στο -3,51% και στα 0,44 ευρώ.

ΚΕΚΡΟΨ: Όταν έχει βουίξει η αγορά και η εταιρεία δε βγάζει μία ανακοίνωση, όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και το καλύτερο για ένα μέτοχο.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Εδώ και βδομάδες φαίνεται ότι υπάρχει πωλητής στη μετοχή, αλλά η απουσία αγοραστών την καθηλώνει. Στα 274 ευρώ καις το -1,44% με την αποτίμηση στα 756 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης