Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συντηρείται η εικόνα απαξίωσης – Βαρίδι η Coca Cola, πλάτη από ΟΤΕ

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συντηρείται η εικόνα απαξίωσης – Βαρίδι η Coca Cola, πλάτη από ΟΤΕ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δύο μετοχές ουσιαστικά διαμόρφωσαν το κλίμα και το πρόσημο στη σημερινή συνεδρίαση. Από τη μία είχαμε τον ΟΤΕ που κατευθύνεται προς τα υψηλά του έστω και αν τον πιέζουν στο κλείσιμο και από την άλλη η σημερινή πτώση της Coca Cola μας κράτησε χαμηλότερα από τις 890 μονάδες.

Η εικόνα της απαξίωσης συντηρείται στο ελληνικό χρηματιστήριο και η ανάκαμψη από τα πρόσφατα χαμηλά είναι σημαντικά μικρότερη έναντι των άλλων αγορών. Ο DAX ξαναπιάνει τις 16 χιλ. μονάδες, η Αμερική στα ιστορικά υψηλά της και εμείς είμαστε μία κατηγορία από μόνοι μας. Φυσικά και δεν συγκρινόμαστε με αυτές τις αγορές, αλλά μπορούσαμε να είχαμε μία καλύτερη εικόνα. Προφανώς και αυτή η εικόνα κάτι αντιπροσωπεύει. Δεν κάνουν τόσο μεγάλα λάθη η αγορές και για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΑΓΟΡΟΠΩΛΗΣΙΕΣ: Βλέπουμε κατά διαστήματα κάτι τεράστιους όγκους σε μετοχές που δεν μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιους όγκους και δε μαθαίνουμε ούτε αγοραστή ούτε πωλητή. Αλλάζει χέρια το 4%, το 5% και δεν υπάρχει ανακοίνωση. Ποιοι έχουν τόσα κομμάτια; Άντε να βγάλεις άκρη. Θα μας πείτε εδώ είχαμε ανακοίνωση για πώληση του 5% από βασικό μέτοχο με καθυστέρηση 20 μηνών.

ΟΤΕ: Εδώ και μέρες έχει εξαιρετική συμπεριφορά και ας μπαίνουν στο κλείσιμο κάποιες εντολές που τον πιέζουν. Σήμερα δεν κατάφεραν πολλά, αλλά τον έκλεισαν στα 16,5450 ευρώ αντί για 16,60 ευρώ ή και παραπάνω. Όπως και να έχει η μετοχή δείχνει ότι ακολουθεί τη δική της πορεία. Η στήλη την έχει στις επιλογές της παρά το γεγονός ότι θεωρούμε επίπεδα κοντά στα 17 ευρώ ως δίκαια.

COCA COLA: Άργησε να κάνει πράξη και είχε φτάσει η αγορά μέχρι και το +0,70%. Μόλις όμως άρχισε να υποχωρεί η μετοχή μας πήγε κοντά ακόμα και στο χθεσινό κλείσιμο. Στα 29,01 ευρώ και στο -2,62%.

QUEST: Στα 18,58 ευρώ και στο +1,64% και πάλι σε νέα ιστορικά υψηλά. Σκεφτείτε τώρα ότι αυτή η μετοχή πριν από μερικά χρόνια ήταν στο 1 ευρώ, όταν μας έλεγαν οι μεγάλοι αναλυτές του εξωτερικού, ότι οι τράπεζες έχουν story μπροστά τους μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις. Και το μόνο story ήταν όχι χρειάζονταν και άλλες… Αυτή ήταν βέβαια μικρή εταιρεία, δεν έκανε μεγάλους όγκους, σε εγκλώβιζε και άλλα τέτοια παλαβά που ακούμε κατά καιρούς. Σημειώστε ότι όσοι έχουν αγοράσει πριν μερικά χρόνια έχουν πάρει δωρεάν τη BriQ συν τα μερίσματα. Εύγε στη διοίκηση για το όραμα και το έργο της.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Καλή εικόνα και από τις 4 συστημικές σήμερα με την ΑΛΦΑ να ενισχύεται λίγο παραπάνω από τις άλλες αλλά την ΕΤΕ να είναι στα υψηλά της.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο κάτω μέρος της συσσώρευσης η μετοχή και στα 1,26 ευρώ.

ΟΠΑΠ: Κάποια στιγμή θα τη θυμηθούν και αυτή…

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Σχεδόν το 2% του συνόλου των μετοχών πέρασε μέσα από το ταμπλό. Πολύ μεγάλος όγκος σε μία μέρα για τη μετοχή. Στις 583 χιλ. τεμάχια ο όγκος και στα 1,80 ευρώ η μετοχή με άνοδο 4,35%. Οι μεγάλοι όγκοι έγιναν σε χαμηλότερες τιμές.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Η πανδημία καλπάζει και θα συνεχίσουμε όπως φαίνεται να χρησιμοποιούμε αντισηπτικά. Ο τουρισμός επίσης αναμένεται να πάει καλά το 2022, αν δεν έρθουν τα πάνω-κάτω. Στα 2,35 ευρώ και στο +4,44% με όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

PREMIA: Ξεχωρίζει στις τελευταίες συνεδριάσεις και σήμερα ενισχύθηκε 3,75%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Ξαφνικό το «χώσιμο» στη μετοχή και από συν πήγε στο -9,23% στο κλείσιμο. Στα 0,59 ευρώ με όγκο 95 χιλ. τεμάχια.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κάτω από την τιμή της αύξησης έκλεισε η μετοχή. Από τις λίγες που το έχουμε δει φέτος. Για να δούμε και τι εννεάμηνο θα βγάλει.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης