Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με πακέτα η βελτίωση των συναλλαγών – Πτωτικά με ελάχιστους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με πακέτα η βελτίωση των συναλλαγών – Πτωτικά με ελάχιστους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον και η σημερινή συνεδρίαση, με τον τζίρο στο τέλος να εμφανίζεται αυξημένος λόγω πακέτου στην Alpha Bank. Χωρίς τα πακέτα (29,97 εκατ. ευρώ συνολικά) ο καθαρός τζίρος δεν ξεπέρασε 25,5 εκατ. ευρώ. Με απώλειες ο Γενικός Δείκτης, αν και οι αγορές της Ευρώπης είχαν ήπια άνοδο. Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον και γι΄αυτό είδαμε λίγες ανοδικές μετοχές στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Η Κέκροψ τράβηξε αρκετά βλέμματα λόγω της πτώσης της και η Attica bank για τον ίδιο λόγο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ένα πακέτο στην Alpha Bank στο κλείσιμο που αντιστοιχούσε σε κάτι παραπάνω από 1% αύξησε το σημερινό τζίρο. Από τα 55,3 εκατ. ευρώ που έκανε η αγορά το πακέτο ήταν 26,4 εκατ. ευρώ. Η Εθνική εξακολουθεί να έχει την καλύτερη εικόνα και έκλεισε με οριακές απώλειες. Με μικρές απώλειες έκλεισε η Πειραιώς, αλλά η χρονιά ήταν μία καταστροφή για τους μετόχους της. Ειδικά τους παλιούς. Απογοητευτική εικόνα από το συμβόλαιο στον τραπεζικό δείκτη με μόλις 2 ΣΜΕ να αλλάζουν χέρια.

ΤΙΤΑΝ: Τώρα που «όλοι» είναι αρνητικοί μας αρέσει περισσότερο η μετοχή. Έχουν βγει όλοι και τα έχουν βάλει με τον βασικό μέτοχο, με τη διοίκηση με τον ανάδρομο Ερμή και με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. Εδώ στα χαμηλά έτους και βάλε με την αποτίμηση στο 1 δισ. ευρώ. Στα 13,40 ευρώ και στο +1,06%.

ΟΤΕ: Κοντά στα υψηλά έτους και αφού πλέον έχει δώσει και μερίσματα, βλέπουμε πως στις τελευταίες συνεδριάσεις βγαίνει προσφορά. Σήμερα έγραψε υψηλό στα 16,70 ευρώ που αν βάλουμε και το τελευταίο μέρισμα είναι νέα υψηλά. Όμως προς το κλείσιμο έχασε όλη την άνοδο και έγραψε χαμηλό πριν τις τελικές δημοπρασίες στα 16,33 ευρώ. Στις τελικές δημοπρασίες οι πωλητές την πήγαν σε νέο χαμηλό ημέρας και στα 16,20 ευρώ (-1,55%).

Η συμπεριφορά της μετοχής παραμένει καλή αλλά νομίζουμε πως δεν αδικείται η αποτίμηση, αφού την ίδια ώρα στον FTSE 25 έχει κάποιες σημαντικά φθηνότερες. Ωστόσο, λόγω μερισμάτων, αγοράς ιδίων μετοχών και ισολογισμού θα συνεχίσει να αποτελεί δυνατή επιλογή μεγάλων χαρτοφυλακίων.

AEGEAN: Οι ακυρώσεις πτήσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα από αεροπορικές, αλλά και τα νέα περιοριστικά μέτρα την επηρεάζουν. Στα 4,75 ευρώ και στο -2,86% με όγκο 62 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Στα 12,50 ευρώ και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα η μετοχή. Νομίζουμε πως αδικείται λόγω μερίσματος αλλά και συγκριτικής αποτίμησης.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Μία μέρα κράτησε η άνοδος λόγω των ανακοινώσεων για τη χρήση μάσκας και σήμερα πήγε στο -3,66% και στα 6,84 ευρώ. Δεν έκανε επομένως τη διάσπαση άρα συνεχίζεται η συσσώρευση.

INTRALOT: Διάβασαν κάποιοι την αξιολόγηση και έβγαλαν συμπέρασμα ότι δε θα ελέγχει την αμερικανική θυγατρική. Ό,τι να΄ναι… Στις τηλεδιασκέψεις που έχουν προηγηθεί έχουν δοθεί απαντήσεις νομίζουμε για όλα. Εδώ υπάρχουν τώρα ανησυχίες για τα αθλητικά παιχνίδια, από τυχόν νέους περιορισμούς. Βέβαια στις ΗΠΑ η δραστηριότητα δεν αναμένεται να επηρεαστεί, αντιθέτως λένε κάποιοι. Με όγκο πάνω από 900 χιλ. τεμάχια σήμερα ο τίτλος και απώλειες 5,44%.

ΚΕΚΡΟΨ: Όσοι παρακολουθούν τη μετοχή γνωρίζουν τις μεγάλες διακυμάνσεις που κάνει. Τη μία ακούγεται μία καλή είδηση για τα Τουρκοβούνια και πάει limit up και την άλλη ακούγεται μία κακή και πάει limit down. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια που λέει και ο λαός. Η στήλη λόγω των μεγάλων αυτών διακυμάνσεων δεν την παρακολουθεί, αν και τεχνικά δίνει ευκαιρίες εισόδου και εξόδου με το… μοιρογνωμόνιο που λένε. Είναι για δυνατά στομάχια και μεγάλα παιδιά η μετοχή και όσοι ασχολούνται το ξέρουν και δέχονται το ρίσκο, γιατί μπορεί να φέρει καλή απόδοση.

Θα πούμε όμως και το εξής: Επειδή έγινε σήμερα μεγάλη συζήτηση για το τι ισχύει, η εταιρεία έπρεπε να είχε βγει άμεσα και να είχε δώσει εξηγήσεις. Στα 1,88 ευρώ και στο -21,99% με όγκο 421 χιλ. τεμάχια και αποτίμηση 37,2 εκατ. ευρώ. Η λογική λέει πάντως πως τέτοιοι όγκοι δεν γίνεται από άτομα που δεν ξέρουν κάτι παραπάνω.

ATTICA BANK: Στα 0,20 ευρώ και στο -12,66% με όγκο 3,6 εκατ. τεμάχια. Στην τιμή της αύξησης πλέον η μετοχή και τώρα περιμένουμε το εννεάμηνο, να δούμε αν θα βγάλουμε κάποιο παραπάνω συμπέρασμα.

MEDICON: Διαγραμματικά τα 5,50 ευρώ είναι ο στόχος αλλά και με βάση τα κέρδη δικαιούται υψηλότερης αποτίμησης. Όμως λόγω εμπορευσιμότητας και μεγάλης κίνησης το να πάρει κάποιος μέρος ή όλα τα κέρδη δεν είναι λάθος κίνηση. Μέσα σε λίγο χρόνο έχει δώσει τεράστια υπεραξία. Ας κερδίσουν και οι επόμενοι.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης