Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά με βοήθειες από Jumbo, Alpha Bank και Τιτάν, αλλά χωρίς τζίρο

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ανοδικά με βοήθειες από Jumbo, Alpha Bank και Τιτάν, αλλά χωρίς τζίρο
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικά σε όλη τη διάρκεια αλλά και με κάποια μεταβλητότητα. Ο τζίρος εξαιρετικά χαμηλός και το ενδιαφέρον για μετοχές ανάλογο. Δεν μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι τον ενθουσίασε σήμερα το ταμπλό κοιτάζοντάς το. Μας άρεσε η εικόνα της Alpha Bank, της Τιτάν και της Jumbo. Βοήθησε στο πρόσημο και η νέα άνοδος της Coca Cola.

Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης, αν κοιτάξουμε, το ενδιαφέρον ήταν ακόμα μικρότερο. Παρά την ανοδική πορεία της αγοράς, οι πτωτικές μετοχές ήταν περισσότερες από τις ανοδικές. Ο τζίρος δεν ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ και τελικά ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 888,59 μονάδες με άνοδο 0,51%.

COCA COLA: Τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση και η αποτίμηση ξανά πάνω από τα 11 δισ. ευρώ. Στα 30 ευρώ το κλείσιμο της μετοχής που είναι και υψηλό ημέρας.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Από νωρίς ξεχώρισε η ανοδική κίνηση της μετοχής και έκλεισε στα 1,10 ευρώ με άνοδο 1,85%. Πήγε και λίγο πάνω από τα 1,11 ευρώ, αλλά και πάλι στα παράγωγα έβγαιναν προς πώληση πολλά συμβόλαια. Ανοδικά και η Πειραιώς χωρίς να σπάσει την αντίσταση. Οριακά υψηλότερα η Eurobank και οριακά χαμηλότερα η Εθνική.

JUMBO: Αντίδραση καλή σήμερα, μετά τη χθεσινή υποχώρηση η οποία είχε και υψηλό όγκο. Σήμερα ο όγκος ήταν αρκετά χαμηλός. Στα 13,84 ευρώ και στο +2,44%.

ΤΙΤΑΝ: Νομίζουμε πως η ανακοίνωση για αγορές ιδίων μετοχών αξίας 10 εκατ. ευρώ σε έξι μήνες βοήθησε τη μετοχή. Με καλές συναλλαγές πήγε στα 15 ευρώ.

ΕΛΠΕ: Στο κλείσιμο στα 6,10 ευρώ και στο +1,67% με συνολικό όγκο 55 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Καλός ο αγοραστής σήμερα και μάζευε όσα έβγαζε ο πωλητής στα 3,70 ευρώ. Μάλιστα στις τελικές δημοπρασίες έμειναν 53 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα στην πλευρά των αγοραστών. Ο όγκος στις 190 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΑΘ: Βγαίνουν και εδώ κομμάτια αλλά είδαμε και καλές εντολές αγοράς. Στο υψηλό ημέρας και στα 4,50 ευρώ το κλείσιμο με άνοδο 2,97%. Ο όγκος στις 33 χιλ. τεμάχια.

LAVIPHARM: Ξεκάθαρο πως υπάρχει πωλητής και οι πληροφορίες μας λένε πως είναι ένας και έχει αρκετά. Η απόφασή του να πουλήσει έχει να κάνει με βελτίωση ρευστότητας, όχι με κάτι που να έχει να κάνει με την εταιρεία. Προφανώς και αφού κατέβηκε χαμηλότερα, οι αγοραστές θα θελήσουν να τα πάρουν όσο μπορούν πιο χαμηλά. Πιθανή η συνέχιση λοιπόν της ταλαιπωρίας και χρειάζεται υπομονή.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μόλις τέλειωσε ο εγχώριος θεσμικός πήρε ανάσες και όπως βλέπουμε δεν υπάρχουν πλέον πολλά διάσπαρτα. Θα μπορούσε μελλοντικά να έχει μεγάλες υπεραξίες από την κινεζική συνεργασία.

ΑΝΕΚ: Ξαφνική εμφάνιση αγοραστών στο προνόμιο αλλά και το προνόμιο ονομαστικό, που θα λέγαμε ήταν για χρόνια στην αφάνεια. Ο χαμηλός βέβαια όγκος δεν επέτρεψε να κλείσουν υψηλότερα, αν και ζητούσαν κομμάτια σε υψηλότερες τιμές από την τελευταία πράξη που είχαν.

INTRACOM: Οριακά υψηλότερα από τα 2 ευρώ το κλείσιμο και θα λέγαμε πως δέχθηκε αξιόλογη πίεση σε μία μέρα που ήταν σχετικά καλή. Απώλειες 3,72% για την Intrakat.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Και εδώ κατέβηκε μάλλον χαμηλότερα ο πωλητής που υπήρχε στα 0,70 ευρώ τις προηγούμενες μέρες. Στα 0,66 ευρώ με όγκο 24 χιλ. τεμάχια και περίπου 10 χιλ. τεμάχια ανεκτέλεστα στους πωλητές.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης