Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επηρεάστηκε από τις διεθνείς πιέσεις – Καλός ο τζίρος λόγω rebalancing

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Επηρεάστηκε από τις διεθνείς πιέσεις – Καλός ο τζίρος λόγω rebalancing
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα όσα συμβαίνουν στις αγορές της Τουρκίας, σε νόμισμα, ομόλογα και μετοχές, μάλλον επισκιάζουν όλα τα άλλα. Λογικά οι εξελίξεις έρχονται πολύ γρήγορα. Απίστευτα πράγματα και έχουν βέβαια υπεύθυνο τον ίδιο τον Ερντογάν. Οι αγορές μετοχών του εξωτερικού κατέγραφαν σημαντικές απώλειες με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η εγχώρια αγορά.

Φανταστείτε πάντως να είχαμε κάνει την επανάστασή μας ως χώρα και να τα είχαμε βροντήξει στην Ευρώπη, να γυρίζαμε στη δραχμή και σε άλλα τέτοια «ωραία» που ακούγονταν πριν μερικά χρόνια. Φανταστείτε που θα ήμασταν τώρα. Και μην μας πείτε πως εμείς θα ήμασταν αλλιώς…

Στα του Χ.Α. μπορεί να μη δώσαμε συνέχεια στη χθεσινή αντίδραση αλλά πήγαμε τελικά κάπως καλύτερα από τις ξένες αγορές, προφανώς λόγω της απόφασης της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα. Κλείσαμε στο -0,60% με τις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού την ίδια ώρα να έχουν απώλειες άνω του 1%. Είχαμε και αναδιάρθρωση δεικτών και αυξήθηκε ο όγκος.

ΔΕΙΚΤΕΣ: Αυτό που γίνεται σε κάποιες μετοχές όταν έχουμε αναδιάρθρωση δείχνει πως το ΧΑ είναι μία εξαιρετικά μικρή και ρηχή αγορά. Μπαίνει σε μετοχή του FTSE 25 εντολή 50 χιλ. τεμαχίων και δείχνει κλείσιμο στο +20%. Αν είναι δυνατόν! Βάθος μηδέν στο ΧΑ. Λόγω της αναδιάρθρωσης των δεικτών σήμερα ο τζίρος ξεπέρασε τα 80 εκατ. ευρώ, ο καθαρός.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές περισσότερο καθώς θεωρούμε πως η τιμολόγηση κάποιων εταιρικών ομολόγων έγινε με πολύ χαμηλό επιτόκιο. Αν έρθουν και αυξήσεις επιτοκίων ίσως δούμε τις τιμές πιο χαμηλά. Αυτή η εξέλιξη θα μπορούσε να πλήξει το ΧΑ συνολικά και το κύρος του, αν οι επενδυτές που αγόρασαν δεν είχαν ενημερωθεί για τους κινδύνους.

ΕΛΠΕ: Λόγω δημοπρασιών έκλεισε στο υψηλό ημέρας και στα 6,23 ευρώ. Με όγκο 187 χιλ. τεμάχια. Είναι το πάνω μέρος της συσσώρευσης και μένει να δούμε αν θα κρατήσει. Δεν είμαστε και τόσο αισιόδοξοι βραχυπρόθεσμα.

ΟΠΑΠ: Πιέζεται η μετοχή και μάλλον οι επενδυτές φοβούνται νέα περιοριστικά μέτρα. Η ανάλυση της Optima Bank δείχνει την αξία της μετοχής και σημειώνουμε πως υιοθετεί discount λόγω της Omicron, αλλά και πάλι το περιθώριο ανόδου είναι αξιόλογο. Στα 12,10 ευρώ και στο -1,22%.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μεγάλη η πτώση για Eurobank και Alpha Bank, ενώ αξιόλογη υποχώρηση είχε και η ΕΤΕ και η Πειραιώς. Έτσι, ο τραπεζικός έχασε 2,79%.

QUEST: Σε νέα ιστορικά υψηλά (ενδοσυνεδριακό) αναρριχήθηκε σήμερα η μετοχή, λόγω και της εισόδου στην υψηλή κεφαλαιοποίηση. Χωρίς ιδιαίτερες συναλλαγές πάντως η μετοχή, παρά το γεγονός ότι αλλάζει κατηγορία. Στα 17,88 ευρώ και στο +0,45% με υψηλό ημέρας τα 18 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Όσο μένουν άλυτα τα θέματα και η εγχώρια αγορά βολοδέρνει χωρίς να γίνονται κάποιες κινήσεις που θα φέρουν ενίσχυση του ενδιαφέροντος και άρα έσοδα στο μαγαζί, η μετοχή δε θα αλλάξει επίπεδο. Στα 3,63 ευρώ και στο -2,94%.

AS COMPANY: Ξανά πίεση στη μετοχή και σήμερα είδαμε χαμηλό στα 2,09 ευρώ. Τελικά έκλεισε στα 2,12 ευρώ παρά το γεγονός ότι στις τελικές δημοπρασίες υπήρχε μεγάλη εντολή πώλησης στα 2,10 ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Προφανώς και το τίμημα δεν είναι ικανό να αλλάξει τον ισολογισμό. Και τα κεφάλαια θα έρθουν σε δόσεις. Στα 1,73 ευρώ και στο -1,70%. Η αλλαγή μπορεί να έρθει στο τζίρο από αυτό που λέει η διοίκηση στην ανακοίνωσή της πως τα έσοδα από άλλη εκμετάλλευση είναι καλύτερη σε σύγκριση με τα έσοδα της μαιευτικής.

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης