Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στα 17,1 ευρώ η τιμή στόχος για τον ΟΠΑΠ από Optima Bank – Στα 21,40 ευρώ αν δεν υπήρχε η Omicron

Στα 17,1 ευρώ η τιμή στόχος για τον ΟΠΑΠ από Optima Bank – Στα 21,40 ευρώ αν δεν υπήρχε η Omicron
Η μετοχή διαπραγματεύεται με p/e 10 φορές και EV/EBITDA 6 φορές για το 2022 που αντιστοιχεί σε discount 55% έναντι των ομοειδών το οποίο δεν δικαιολογείται
Σχετικά Άρθρα

Αυξάνει στα 17,1 ευρώ από 16 ευρώ την τιμή στόχο για τον ΟΠΑΠ η Optima Bank επαναδιατυπώνοντας τη σύσταση αγοράς για τη μετοχή.
Η χρηματιστηριακή σημειώνει πως βασιζόμενη σε μία εκτίμηση ότι δε θα υπάρξουν άλλα περιοριστικά μέτρα στην Ελλάδα, λόγω πανδημίας, το μοντέλο προεξόφλησης ταμειακών ροών δίνει δίκαιη τιμή 21,40 ευρώ στη μετοχή.
Ωστόσο, υιοθετεί discount 20% έναντι της αρχικής δίκαιης τιμής λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει από τη μετάλλαξη Omicron και τις επιπτώσεις της.
Ωστόσο και με βάση την προσαρμογή της δίκαιης τιμής λόγω Covid υπάρχει περιθώριο ανόδου 40% από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με p/e 10 φορές και EV/EBITDA 6 φορές για το 2022 που αντιστοιχεί σε discount 55% έναντι των ομοειδών το οποίο δεν δικαιολογείται από τα κέρδη και τις ταμειακές ροές του μεσοπρόθεσμα.
Η μετοχή είναι στις κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής με δείκτη net debt/ebitda 0,7 φορές, ισχυρή αύξηση κερδών (18% CARG την περίοδο 2019-2024) και υψηλή μερισματική απόδοση (8% τουλάχιστον).

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης