Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής με το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Στάση αναμονής με το βλέμμα στις αγορές της Ευρώπης
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με ήπιες απώλειες άνοιξαν οι αγορές της Ευρώπης λόγω της σημαντικής υποχώρησης του τεχνολογικού κλάδου στις ΗΠΑ, όπου βέβαια οι αποτιμήσεις εκεί είναι κάπως απαιτητικές. Η εγχώρια αγορά έχει τη δυνατότητα να διαφοροποιηθεί λόγω του θετικού μηνύματος που έστειλε χθες η ΕΚΤ, για τα ελληνικά ομόλογα και τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς.

Η λήξη των παραγώγων και η αναδιάρθρωση των δεικτών πιθανότατα θα ενισχύσουν κάπως τις συναλλαγές σήμερα, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των αναλυτών και θα διατηρήσουν τη μεταβλητότητα σε υψηλά επίπεδα. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε σταθεροποιητικά και με διάθεση αναμονής μάλλον από τους επενδυτές. Χαμηλός ο όγκος στα περισσότερα βαριά χαρτιά και με περιορισμένες διακυμάνσεις.

FTSE: Στο κλείσιμο αναμένονται οι κινήσεις λόγω της αναδιάρθρωσης με σημαντικότερη την είσοδο της Quest στον FTSE 25 και την έξοδο της ΕΧΑΕ. Σταθεροποιητικά η ΚΟΥΕΣ και κοντά στα υψηλά της.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε αυτές παραμένουν τα βλέμματα λόγω ΕΚΤ. Ήπια πτωτικά όλες οι συστημικές πλην Πειραιώς στο ξεκίνημα. Πρέπει να πείσουν πως μπορούν να δώσουν καλύτερη κίνηση.

ΠΑΡΑΓΩΓΑ: Τριπλή λήξη σήμερα και ίσως επηρεαστεί η αγορά. Αλλά τι να επηρεαστεί; Η αγορά παραγώγων βιώνει μεγαλύτερη απαξίωση από την αγορά μετοχών. Ελάχιστα συμβόλαια αλλάζουν χέρια καθημερινά. Επομένως δεν περιμένουμε κάποια ιδιαίτερη διαφοροποίηση.

ΔΕΗ: Λίγο καιρό μετά την αύξηση κεφαλαίου των 1,35 δισ. ευρώ, τα οποία ήταν και περισσότερα από αυτά που αρχικά ζητούσε, ανακοινώνει νέο δάνειο 300 εκατ. ευρώ. Μέχρι τέλη Αυγούστου είχε σηκώσει 2,1 δισ. ευρώ δάνεια. Πόσα χρειάζεται και γιατί αντλεί συνεχώς κεφάλαια; Μάλιστα είχε ειπωθεί πως τα κεφάλαια της αύξησης τα άντλησε νωρίτερα από όσο χρειαζόταν, βάσει του επενδυτικού πλάνου. Επίσης, διαβάστε και σχετικό ρεπορτάζ του ΒΝ για την αύξηση της τιμής του ρεύματος και πόσο πουλάει η Επιχείρηση. Με χαμηλό όγκο και ήπια άνοδο στο ξεκίνημα.

ΟΤΕ: Ευτυχώς που έχουμε και αυτή τη μετοχή. Ήπια ανοδικά ξεκίνησε και σήμερα και αν κλείσει με άνοδο θα συμπληρώσει 5 ανοδικές συνεχόμενες, ενώ στις 18 συνεδριάσεις που έχουν προηγηθεί έχει μόλις 3 πτωτικές.

JUMBO: Κοντά στα 12,20 ευρώ βγάζει αντίδραση ξανά η μετοχή.

FOURLIS: Κάτω από τα 3,90 ευρώ οι πρώτες πράξεις, αν και λίγες.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Υποχωρεί 1,5% και είναι στα 1,90 ευρώ.

INTRAKAT: Σήμερα, η γενική συνέλευση για την αύξηση κεφαλαίου της εισηγμένης και παροχή εξουσιοδότησης στη διοίκηση για να καθορίσει ύψος αλλά και τρόπο διάθεσης. Η μετοχή ξεκίνησε με καλή άνοδο άνω του 3% και καλές συναλλαγές. Στα 2,32 ευρώ με αποτίμηση 111 εκατ. ευρώ.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Ανακοινώθηκε η πώληση προς 13 εκατ. ευρώ περίπου. Σημειώνουμε πως έχει σβήσει όλη την αξία κτήσης της ΓΑΙΑ η εισηγμένη στο παρελθόν.

ΕΛΤΟΝ: Σύμφωνα με την εταιρεία ο κύκλος εργασιών στο σύνολο της χρήσης αναμένεται να ανέλθει στα 145 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στο εννεάμηνο οι πωλήσεις είχαν διαμορφωθεί στα 109,2 εκατ. ευρώ από 96,2 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο διάστημα του 2020.

PREMIA: Μετά τη χθεσινή δυνατή κίνηση η μετοχή συνεχίζει ήπια ανοδικά σήμερα και κοιτάζει τα 1,60 ευρώ. Η αποτίμηση στα 138 εκατ. ευρώ.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης