Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές με το βλέμμα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Προσδοκίες λόγω FED και ΕΚΤ δημιουργούνται στις αγορές με τα ευρωπαϊκά παράγωγα να δείχνουν από νωρίς διαθέσεις για σημαντική άνοδο των βασικών δεικτών. O DAX 40 ξεχωρίζει με άνοδο περίπου 2%. Την ΕΚΤ περιμένουμε σήμερα και όσα θα ειπωθούν αναμένεται να επηρεάσουν.

Το ΧΑ βγάζει αντίδραση στο ξεκίνημα, μετά από 3 συνεχόμενες πτωτικές, ενώ δεν αποκλείεται να διατηρηθεί η υψηλή μεταβλητότητα, ειδικά προς το κλείσιμο της συνεδρίασης. Χρειαζόμαστε καλύτερο τζίρο σήμερα προκειμένου να κινηθούμε ξανά προς τις 900 μονάδες. Οι τράπεζες οδηγούν την άνοδο και έχουν καλύτερο τζίρο έναντι των προηγούμενων ημερών. Όλες με άνοδο άνω του 1%. Η Εθνική κινείται προς τα προηγούμενα υψηλά της.

JUMBΟ: Μεγάλη δραστηριότητα, η οποία μπορεί να δημιουργήσει αρνητική διάθεση στους καταναλωτές, υπάρχει στα social media, λόγω του θέματος που αναδείχθηκε χθες. Σε κάθε περίπτωση η μετοχή θεωρούμε πως έχει προεξοφλήσει πολλά αρνητικά στην τιμή που βρίσκεται. Με χαμηλό όγκο βγάζει αντίδραση περίπου 2% και κινείται προς τα 12,50 ευρώ.

ΕΧΑΕ: Αύριο είναι η τελευταία μέρα που θα διαπραγματεύεται στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, καθώς μετά την πρόσφατη αναδιάρθρωση αφαιρέθηκε και έδωσε τη θέση της στην Quest. Χθες είχε καλή συμπεριφορά η μετοχή, αλλά σήμερα μετά από 11 λεπτά συνεδρίασης δεν έχει κάνει πράξη.

ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ: Αποφάσισε το μέρισμα η γενική συνέλευση και αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,3% (0,17 ευρώ ανά μετοχή). Από αρχές Νοεμβρίου η μετοχή κινείται ανοδικά και κοιτάζει τα 14 ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: «Βουνό» τα 2 ευρώ και δεν μπορεί το τελευταίο διάστημα όχι μόνο να τα κατοχυρώσει, αλλά και να τα πλησιάσει. Στα 1,91 ευρώ και στο +2%. Το ενεργειακό κόστος, είναι πιθανότατα η πηγή ανησυχίας των επενδυτών, παρά το γεγονός ότι η διοίκηση έχει πει πως μέχρι στιγμής τα καταφέρνει μια χαρά.

QUEST: Κοντά στα υψηλά της φαίνεται πως θα μπει στην υψηλή κεφαλαιοποίηση η μετοχή και έχει να δώσει και ένα μεγάλο μέρισμα, μετά την πρόσφατη πώληση της Cardlink. Στο παρασκήνιο ακούγεται πως η διοίκηση ψάχνει εξαγορές ακόμα και εισηγμένων στο ΧΑ εταιρειών προκειμένου να ενισχύσει το growth. Στην τιμή που είναι και με την εμπορευσιμότητα που έχει είναι απαραίτητο το split της μετοχής. Άλλες εισηγμένες που το έκαναν πρόσφατα είχαν πολύ καλά αποτελέσματα.

ΕΛΠΕ: Την ταλαιπώρησε πωλητής και δεν μπορούσε να ξεπεράσει τα 6 ευρώ. Όμως από χθες φάνηκε πως η προσφορά μειωνόταν. Για να δούμε αν θα μπορέσει να κινηθεί προς τα 6,20 ευρώ αυτή τη φορά. Αρκετά πίσω έχει μείνει η μετοχή και έχει να δώσει και έκτακτο μέρισμα.

ΑΔΜΗΕ: Πέρα βρέχει… Είτε ανεβαίνει είτε πέφτει η αγορά, αυτή δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι πάνω από τα 2,50 ευρώ.

INTRACOM: Έχει ρίξει ρυθμούς το τελευταίο διάστημα και έχει υποχωρήσει από τα υψηλά της αλλά ήταν και μεγάλο το ράλι της μετοχής. Στα 1,82 ευρώ και στο +2,25% με καλό όγκο συναλλαγών.

ΑΛΟΥΜΥΛ: Ενώ έδειχνε διαθέσεις για κίνηση προς τα 2,40 ευρώ, η υποχώρηση της αγοράς την επηρέασε με αποτέλεσμα να πέσει κάτω από τα 2,20 ευρώ. Στα 2,18 σήμερα με χαμηλό όγκο.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Με μεγάλο όγκος το ξεκίνημα και συγκεκριμένα έχει ξεπεράσει σε 20 λεπτά τις 110 χιλ. τεμάχια. Υποχωρεί 0,77% και βρίσκεται στα 0,7740 ευρώ. Χθες προς το κλείσιμο με ανοικτές εντολές αγοράς την έκλεισαν με καλή άνοδο.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης