Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η διολίσθηση με χαμηλό τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Συνεχίστηκε η διολίσθηση με χαμηλό τζίρο και ελάχιστους πρωταγωνιστές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ο τζίρος κάπου 5 εκατ. ευρώ ανά ώρα συνεδρίασης. Απίστευτη βαρεμάρα για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το… σπορ. Ούτε βραχυπρόθεσμους traders τραβάει και διώχνει και όσους επενδυτές έχουν μείνει. Ας ελπίσουμε να αλλάξει η κατάσταση. Αυτή η πολύμηνη συσσώρευση έχει κουράσει.

Τρεις πτωτικές συμπλήρωσε το ΧΑ και έχει προσεγγίσει τις 880 μονάδες. Τις κράτησε σήμερα με δυο-τρεις μετοχές. Με τον ΟΤΕ, την Coca Cola και λίγο την Εθνική. Καλή εικόνα από ΕΧΑΕ και Lamda.

ΟΜΟΛΟΓΑ: Το γεγονός ότι όλα τα τελευταία ομόλογα που έχουν εκδοθεί δεν πάνε καλά, σημαίνει με απλά λόγια πως κάποιοι δεν έκαναν καλή τιμολόγηση. Δηλαδή έδωσαν χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό που έπρεπε. Φαίνεται με γυμνό μάτι πλέον. Καλό θα είναι να προσέξουν λίγο και τους επενδυτές και όχι μόνο τις προμήθειες στο μέλλον.

ΟΤΕ: Εξαιρετικός και στην επικοινωνία ο Οργανισμός. Ακούστηκε το ύψος της επένδυσης που σχεδιάζει και δεν αποκλείεται κάποιοι να ανησύχησαν για το πρόγραμμα επιβράβευσης μετόχων. Βγήκε λοιπόν ο ΟΤΕ και είπε πως και το 2022 θα έχει ίδια πολιτική με αυτή του 2021, δηλαδή σε ό,τι αφορά μέρισμα και αγορές ιδίων μετοχών. Στα 16,32 ευρώ και στο +0,43% με όγκο 338 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η διοίκηση πρέπει να ενημερώσει για το τι ακριβώς συμβαίνει. Η στήλη είναι υπέρ της αύξησης των κερδών των επιχειρήσεων και της ανάπτυξης, αλλά και υπέρ του σεβασμού των εργαζομένων και την καλή αμοιβή αυτών. Νομίζουμε πως θα μπορούσε να προκαλέσει και ζημιά στην εταιρεία, αφού ο κόσμος ενημερώνεται πλέον με απίστευτη ταχύτητα και έχει δύναμη. Στα 12,22 ευρώ και στο -2,24% με χαμηλό όγκο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Μόνο η Εθνική έκλεισε με οριακή άνοδο. Τις μεγαλύτερες απώλειες είχε η Eurobank, αλλά δικαιολογείται γιατί έχει δώσει μεγάλη κίνηση στο προηγούμενο διάστημα. Μείωσε προς το τέλος τις απώλειες η Alpha Bank και έχασε 1% περίπου. Οριακά υποχώρησε η Πειραιώς.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Δεν μπόρεσε να κάνει μεγάλη «απόδραση» από το κάτω μέρος της συσσώρευσης και γύρισε πάλι πίσω.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Στα 6,52 ευρώ με την αποτίμηση στα 285 εκατ. ευρώ και δεν αναφερόμαστε στο p/e του 2021. Αλλά βρε παιδιά άμα τη θέλετε κάτω, δεν την πάτε να κλείσει και εκείνο το χάσμα να τελειώνουμε; Κουράσατε πλέον…

ΙΚΤΙΝΟΣ: Μαρκετιές στο κλείσιμο και άλλαξε η εικόνα της μετοχής. Καλά δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Φαίνεται πως την προσέχουν ακόμα και σε τέτοιες μέρες… Από Απώλειες βρέθηκε να ενισχύεται 2,9% και να κλείνει τελικά στα 0,78 ευρώ.

MODA BAGNO: Προφανώς κάποιος ιδιώτης που είχε αρκετά κομμάτια αποφάσισε να φύγει με αποτέλεσμα η μετοχή στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις να καταγράφει αξιόλογη υποχώρηση. Στα 0,6250 ευρώ σήμερα και στο -5,30% με 34 χιλ. τεμάχια. Τα 0,72 ευρώ τα έχει ξαναδεί και όπως τότε, έτσι και πρόσφατα δεν μπόρεσε να τα σπάσει.

MEDICON: Αυτή ξεχωρίσαμε σήμερα από τα μικρά και παρά το μεγάλο ράλι που έχει γράψει από την αρχή του έτους, σήμερα ενισχύθηκε 5,56% και έκλεισε στα 4,56 ευρώ που είναι υψηλά πολλών ετών. Η δικαιολογία βέβαια υπάρχει και είναι τα κέρδη εννεαμήνου τα οποία ήταν πολύ ισχυρά και δικαιολογούν και περαιτέρω άνοδο. Οι έχοντες βέβαια από χαμηλά καλό θα είναι να μην είναι άπληστοι. Το διάγραμμα μας δείχνει πως θα μπορούσε να δει τα 6 ευρώ περίπου. Μακάρι γιατί το αξίζει…

CENTRIC: Μέρες ήταν η εντολή αγοράς στημένη και σήμερα έδωσαν πολλά κομμάτια στα 0,28 ευρώ που ήταν και χαμηλό ημέρας. Τελικά έκλεισε στα 0,2870 ευρώ με άνοδο 2,14% και όγκο 97 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης