Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, προσπαθεί να αξιολογήσει τα δεδομένα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ακολουθεί τις ξένες αγορές, προσπαθεί να αξιολογήσει τα δεδομένα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Καθώς έχουν περάσει κάποιες μέρες από την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης, αυτό που παρατηρούμε είναι πως το ΧΑ έχει μεταβλητότητα, αλλά δε χάνει τις κρίσιμες στηρίξεις. Τα καλά αποτελέσματα βοηθούν στο να υπάρχουν επιλεκτικές τοποθετήσεις. Υπάρχει η αίσθηση πως και με αυτή τη μετάλλαξη δε θα έχουμε πρόβλημα, με άλλα λόγια θα την καλύπτουν τα εμβόλια.

Τεχνικά, ο εκθετικός των 200 ημερών επιβεβαιώθηκε και σήμερα και το ΧΑ πήγε καλύτερα από τις ευρωπαϊκές αγορές, γιατί χθες στην άνοδο, πήγε χειρότερα. Θα μας πείτε, τι δουλειά έχει η τεχνική ανάλυση, τα θεμελιώδη, όταν μιλάμε για τέτοια θέματα, όπως μία πανδημία, που μετά από τόσο καιρό είμαστε ακόμα σε αχαρτογράφητα ύδατα. Θα έχετε δίκιο, γιατί κανείς δεν ξέρει τι αποτελέσματα θα βγουν για τα εμβόλια, πως θα εξελιχθεί όλο αυτό και τι επιπτώσεις θα έχει στις οικονομίες.

Η στήλη συνεχίζει να διατηρεί την συντηρητική της στάση και να περιμένει διατήρηση της μεταβλητότητας. Εξακολουθούμε να προσέχουμε τις εταιρείες με καλά θεμελιώδη. Επίσης έχουμε πλέον ένα μπούσουλα με βάση τα προηγούμενα lockdown και πως συμπεριφέρθηκαν οι εταιρείες με την πανδημία. Ξέρουμε πλέον ποιες έχουν αντοχές και ποιες επηρεάζονται σημαντικά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Ο Γενικός Δείκτης, μετά το άνοιγμα της Wall Street και καθώς αύξανε το ποσοστό της ανόδου ο Dow Jones και οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μείωναν τις απώλειές τους, κατάφερε να κλείσει σχεδόν αμετάβλητος. Ο τζίρος χαμηλός, με τις περισσότερες μετοχές του FTSE 25 να κλείνουν με απώλειες αλλά στο σύνολο της αγοράς η εικόνα ήταν μοιρασμένη.

ΔΕΗ: Ξεχώρισε σήμερα και συμπλήρωσε 4 ανοδικές με την τιμή να φτάνει στα 9,60 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Σε υψηλό ημέρας το κλείσιμο της Eurobank και ανοδικά κατά 1,44%. Οριακές οι απώλειες για Εθνική και Alpha Bank και λίγο υψηλότερες για Πειραιώς.

JUMBO: Μία άκρως επιφυλακτική στάση υιοθετεί η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ για τη μετοχή με πολύ απαισιόδοξες εκτιμήσεις και βγάζει δίκαιη τιμή 12,64 ευρώ που είναι κοντά στα τρέχοντα επίπεδα. Ουσιαστικά περιμένει καθαρά κέρδη 146 εκατ. ευρώ για φέτος, 123 εκατ. ευρώ για το 2022 και 149 εκατ. ευρώ για το 2023. Στα 12,78 ευρώ και στο +0,47% με όγκο 174 χιλ. τεμάχια έκλεισε η μετοχή.

ATTICA BANK: Αύριο ολοκληρώνεται η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων. Το premium της μετοχής παραμένει υψηλό και σήμερα το δικαίωμα έκανε μεγάλη βουτιά. Η μετοχή έκλεισε με άνοδο και στα 0,5260 ευρώ και το δικαίωμα στα 0,10 ευρώ με απώλειες 78%.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Πλέον με την πρόσφατη υποχώρηση της τιμής, έχουμε την εντύπωση πως έχουν προεξοφληθεί χειρότερα αποτελέσματα από αυτά που ανακοίνωσε. Το τρίτο τρίμηνο μπορεί να είχε μία στέρηση σε τζίρο αλλά πήγε καλά σε EBITDA και κέρδη προ φόρων. Ουσιαστικά σχεδόν όλα τα κέρδη εννεαμήνου ήρθαν από το τρίτο τρίμηνο. Ο δανεισμός είναι για τη στήλη, υψηλός και θέλουμε κάποια στιγμή να δούμε απομόχλευση.

Η εταιρεία έχει κάνει αρκετές ανατιμήσεις και ανά προϊόν έχει αυξήσει 20% περίπου την τιμή. Ίσως στα επόμενα τρίμηνα να δούμε βελτίωση. Κρίσιμο επομένως το φετινό τέταρτο τρίμηνο και ελπίζουμε να μην είναι αντίστοιχο του περσινού. Το άλλο σημαντικό θέμα εδώ είναι ο γνωστός πωλητής και τι θα γίνει με τη θέση του. Οριακά ανοδικά και με χαμηλό όγκο η κίνηση της μετοχής.

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Η Ελένη Κορδέλλου μείωσε και πάλι το ποσοστό της. Ουσιαστικά, είναι ο λόγος που εδώ και πολλούς μήνες βλέπουμε τη μετοχή να κάνει μεγάλους όγκους και να μην μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Στο 20,758% πλέον μετά από πωλήσεις που έκανε μέσα στον Νοέμβριο.

Προσοχή στην ανάγνωση της ανακοίνωσης, δεν τα «έχωσε» πριν λίγες μέρες όλα τα κομμάτια, απλά με τις πωλήσεις που έκανε μέσα στον Νοέμβριο έπεσε 3% το ποσοστό της από την τελευταία ανακοίνωση που ήταν πριν 2 χρόνια. Δεν είναι υπόχρεο πρόσωπο, αλλά μία εκ των βασικών μετόχων. Δεν ασκεί διοίκηση δηλαδή για να πρέπει να ανακοινώνει κάθε της πράξη.

CENTRIC: Στα 0,2750 ευρώ η μεγάλη εντολή αγοράς που βλέπουμε εδώ και κάποιες μέρες. Λίγο πιο πάνω όμως. Θεωρούμε πως η εντολή έχει κάνει δουλίτσα και δε βλέπουμε αυτές τις κινήσεις που γίνονταν και παρέπεμπαν σε υποτιμητική κερδοσκοπία. Εδώ βέβαια θα θέλαμε και μία καλύτερη αντιμετώπιση του θεσμού του ΧΑ από τη διοίκηση της εταιρείας.

ΜΕΖΖ: Νέα ανοδική κίνηση και από τις δύο εταιρείες του ΧΑ.

ΕPSILON NET: Και νέα ιστορικά υψηλά.

ΣΙΔΜΑ: Πάνω ξανά από τα 3 ευρώ και δείχνει πως ολοκλήρωσε τη διόρθωση και έχει διαθέσεις για υψηλότερα.

MEDICON: Όπου και να πάει το αξίζει. Και όπως έχουμε ξαναγράψει δεν είναι μόνο τα μεγέθη, είναι και όλος ο αγώνας που έχει δοθεί εδώ. Στα 4,10 ευρώ και με όγκο 22 χιλ. τεμάχια. Η τεχνική της εικόνα είναι ωραία και η αποτίμηση αστεία μπροστά στα κέρδη, αλλά η μετοχή είχε δώσει σήμα εισόδου πολύ χαμηλότερα και λογικά κάποιοι έχουμε μεγάλα κέρδη.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης