Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Jumbo: Η αγορά τιμολογεί τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια λέει η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ

Jumbo: Η αγορά τιμολογεί τα πλέον απαισιόδοξα σενάρια λέει η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ
Η Jumbo έχει αντιδράσει με σύνεση και έχει καθυστερήσει το άνοιγμα νέων καταστημάτων ενώ αναζητά εναλλακτικούς προμηθευτές
Σχετικά Άρθρα

Πιο ανθεκτική από όσο αναμενόταν αποδείχθηκε η Jumbo μέσα στην πανδημία, σημειώνει η Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ, σε ανάλυσή της για τη μετοχή, αλλά λείπουν οι καταλύτες που θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την αλλαγή της τάσης σε ανοδική.
Στην έκθεσή της υιοθετεί μία πολύ συντηρητική στάση για τη δραστηριότητα σε Βουλγαρία και Ρουμανία κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων και το πρώτο τρίμηνο του 2022.
Όταν ενσωματώνει τις εκτιμήσεις στα ετήσια αποτελέσματα του 2020 δίνουν υψηλότερη πορεία πωλήσεων από αυτή που είχαν εκτιμήσει τον Μάιο του 2020, όταν έδωσε τιμή στόχο τα 13,16 ευρώ.
Τώρα και με εκτίμηση για υψηλότερο κόστος ανά έσοδο και υψηλότερες λειτουργικές δαπάνες η τιμή στόχος πάει στα 12,64 ευρώ και σε αυτήν την τιμή ενσωματώνονται όλες οι απαισιόδοξες υποθέσεις.
Η μετοχή προσφέρει ακόμα δυνατότητα δημιουργίας αξίας και μπορεί να την κάνει επενδύσιμη.
Από την άλλη η Χρυσοχοΐδης θεωρεί πως είναι στο όριο να μετακινηθεί από τον MSCI (δεν αφαιρέθηκε στην τελευταία αναθεώρηση) μία εξέλιξη που θα ήταν αρνητική λόγω των εκροών που θα έρθουν, αλλά και υπάρχει και η αρνητική εξέλιξη από τα υψηλά μεταφορικά κόστη.
Η Jumbo έχει αντιδράσει με σύνεση και έχει καθυστερήσει το άνοιγμα νέων καταστημάτων ενώ αναζητά εναλλακτικούς προμηθευτές.
Προς το παρόν «παίζει» σωστά και τα καταστήματα είναι γεμάτα Χριστουγεννιάτικα είδη.
Η χρηματιστηριακή εκτιμά πως η αποτίμηση της εισηγμένης είναι δίκαιη.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης