Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Πέρασε από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ η σύμβαση για το νερό ύψους 157 εκατ. ευρώ

tags :
Πέρασε από το Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ η σύμβαση για το νερό ύψους 157 εκατ. ευρώ
Η ΕΥΔΑΠ είχε ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ύψους 441,3 εκατ. ευρώ, ενώ στις υποχρεώσεις έχει καταχωρηθεί κονδύλι ύψους 163,33 εκατ. ευρώ για πρόβλεψη επιβάρυνσης αδιύλιστου νερού
Σχετικά Άρθρα

Πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ η πρόταση για τη συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 157 εκατ. ευρώ και μένει η Κοινή Υπουργική Απόφαση προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά.
Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε τις σχετικές αποφάσεις ενώ θα γίνει και γενική συνέλευση για να λάβει τη σχετική απόφαση.
Ουσιαστικά η ΕΥΔΑΠ βρίσκει μία μέση λύση στο θέμα, αφού η απαίτηση του ελληνικού δημοσίου έφτανε ακόμα και στο ποσό των 300 εκατ. ευρώ, ενώ από την πλευρά της η ΕΥΔΑΠ θεωρούσε πως δεν έπρεπε να καταβάλει κάποιο ποσό, λόγω των έργων συντήρησης.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εννεαμήνου η ΕΥΔΑΠ είχε ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα ύψους 441,3 εκατ. ευρώ, ενώ στις υποχρεώσεις έχει καταχωρηθεί κονδύλι ύψους 163,33 εκατ. ευρώ για πρόβλεψη επιβάρυνσης αδιύλιστου νερού.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Χάρης Σαχίνης σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του εννεαμήνου, ανέφερε: «Το εννεάμηνο του 2021 η ΕΥΔΑΠ κατάφερε να ανταποκριθεί επιτυχώς στις συνεχείς προκλήσεις που αντιμετώπισε, όπως η εξάπλωση της πανδημίας, οι πυρκαγιές και η παγκόσμια αύξηση των τιμών στην ενέργεια ενώ εστίασε στην επίτευξη των κυριότερων στόχων της όπως η σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο και ο μετασχηματισμός της Εταιρείας. Το τέλος του 2021, βρίσκει την ΕΥΔΑΠ ισχυρή και έτοιμη να συνεχίσει την υλοποίηση του μεγάλου επενδυτικού της πλάνου, που θα διασφαλίσει την ανάπτυξή της περαιτέρω πάντα υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης».
Η αποτίμηση της εισηγμένης στο ΧΑ ανέρχεται στα 774,2 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης