Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες και ΔΕΗ πάνω από τις 920 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με τράπεζες και ΔΕΗ πάνω από τις 920 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Τα αποτελέσματα η αξιολόγηση της Moody’s και η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Russell θα τραβήξουν τα επενδυτικά βλέμματα σύμφωνα με τα πρωινά σχόλια των αναλυτών. Σε επίπεδο ειδησεογραφίας δεν υπάρχουν σημαντικές ειδήσεις και η τάση του των αγορών του εξωτερικού αναμένεται να επηρεάσει και τη δική μας αγορά. Στο επίκεντρο οι τράπεζες και ειδικά η Εθνική, η οποία στις τελευταίες συνεδριάσεις έχει δείξει έντονα ανοδικές διαθέσεις.

Θα μπορούσαμε να δούμε σήμερα μία ακόμη ανοδική συνεδρίαση, καθώς οι αγορές της Ευρώπης δείχνουν ήπια ανοδικό ξεκίνημα. Παρά τις ανησυχίες για την παγκόσμια ανάκαμψη και την υποχώρηση χθες του Dow Jones, ο γερμανικός DAX 40 προσεγγίζει τις 16.300 μονάδες.

Το ξεκίνημα είναι ανοδικό με την Εθνική να ξεχωρίζει και πάλι, αλλά και τις άλλες συστημικές να προσπαθούν λίγο περισσότερο έναντι της χθεσινής συνεδρίασης. Είναι απαραίτητη η συμβολή τους αν θέλουμε να σπάσουμε για πιο ψηλά. Καλή εικόνα και από ΔΕΗ. Πάνω από τις 922 μονάδες ο Γενικός Δείκτης.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με την Εθνική μία ανάσα από τα 2,90 ευρώ ο τραπεζικός κλάδος δείχνει διαθέσεις να βοηθήσει την αγορά να σπάσει υψηλότερα. Ακολουθεί από κοντά η Eurobank, ενώ καταβάλει φιλότιμες προσπάθειες και η Alpha Bank, η οποία διαγραμματικά είναι σημαντικά πίσω. Ανοδικά και η Πειραιώς. Χρειαζόμαστε τις τράπεζες για να σπάσουμε την πολύμηνη συσσώρευση της αγοράς. Η δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου ίσως δώσει μία αφορμή.

ΔΕΗ: Διατηρείται η μεταβλητότητα στη μετοχή αλλά πάνω από τα 10 ευρώ. Η τιμή και ο όγκος βοηθούν το ΧΑ να δείχνει μία πιο καλή εικόνα σε ό,τι αφορά στον τζίρο. Στα 10,28 ευρώ και στο +2,09%.

ΕΧΑΕ: Έκανε πριν μερικές συνεδριάσεις μία αντίδραση και έμεινε εκεί. Ο τζίρος στην αγορά έχει βελτιωθεί το τελευταίο διάστημα, αλλά η συγκεκριμένη δεν τραβάει επενδυτικά βλέμματα. Γι’ αυτό «φωνάζουμε» καιρό τώρα πως κάποιος πρέπει να τα αλλάξει όλα. Αλλιώς δε θα δούμε προκοπή.

ΑΔΜΗΕ: Άλλη πάλι και αυτή. Χαμός στον ενεργειακό κλάδο και εδώ πέρα βρέχει. Πιάνει τα 2,60 ευρώ και μετά δεν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Πιάνει τα 2 ευρώ η μετοχή. Επιτέλους!

JUMBO: Η μετοχή που έτσι και υπάρξει κάποιο θετικό νέο θα μπορούσε να στηρίξει δυνατά την αγορά, αφού η τιμή της είναι μόλις 13,50 ευρώ.

FRIGOGLASS: Καλό το τρίτο τρίμηνο και περιόρισε κάπως τη ζημιά του εννεαμήνου στα 3,8 εκατ. ευρώ από -7,1 εκατ. ευρώ πέρυσι. Ο τζίρος στο τρίτο τρίμηνο αυξήθηκε 50%. Τα ίδια κεφάλαια είναι αρνητικά κατά 134,5 εκατ. ευρώ και ο προσαρμοσμένος καθαρός δανεισμός στα 248,8 εκατ. ευρώ. Θεωρούμε πως τα αποτελέσματα μπορούν να ενισχύσουν το ενδιαφέρον για τη μετοχή, αν και είναι αρκετά πίσω από αυτά του 2019.

IDEAL: Από βασικός μέτοχος, μέτοχος μειοψηφίας ο κ.Παπακωνσταντίνου. Έχουμε την εντύπωση πως θα έπρεπε να υπάρχει μία καλύτερη ενημέρωση.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Πάντως η εκτίμηση που είχε κάνει η διοίκηση φαίνεται πως επιβεβαιώνεται ήδη από τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Την προσέχουν και τη μετοχή εδώ και καιρό και έχει βελτιώσει και συμπεριφορά και αποτίμηση. Βέβαια με τα κέρδη που έβγαλε, θα πρέπει να θεωρείται υποτιμημένη. Αν κάνει και την αύξηση και μειώσει κάπως τις υποχρεώσεις της θα αλλάξει προς το καλύτερο ο ισολογισμός. Στο +7% και στα 0,34 ευρώ.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ-ΛΑΠΠΑΣ: Καμία αλλαγή στην εικόνα της μετοχής. Αγοράζει κάποιος στο άνοιγμα 103 τεμάχια και αμέσως βγαίνει πωλητής χαμηλότερα. Περιμένουμε και τα αποτελέσματα εννεαμήνου αλλά δε νομίζουμε ότι θα αλλάξουν τις εντολές που μπαίνουν.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης