Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε αποτελέσματα και MSCI

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Σταθεροποιητικό ξεκίνημα με το βλέμμα σε αποτελέσματα και MSCI
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Σταθεροποιητικό το ξεκίνημα των αγορών της Ευρώπης. Στο ίδιο μήκος κύματος και η εγχώρια αγορά στα πρώτα λεπτά. Οι ενεργειακές μετοχές παραμένουν στο επίκεντρο, ενώ και ο κλάδος της πληροφορικής συνεχίζει να τραβάει τα επενδυτικά βλέμματα. Στη ΔΕΗ θα είναι και σήμερα επικεντρωμένοι οι επενδυτές.

Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν αφού τα κέρδη σε επιλεγμένες μετοχές είναι σημαντικά. Από την άλλη υπάρχουν άλλες που έχουν μείνει πίσω και αν αποκτούσαν περισσότερους αγοραστές θα μπορούσαν να κρατήσουν την αγορά.

Αναμένουμε αύριο την ανακοίνωση της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI και οι μετοχές που «εμπλέκονται» είναι στο επίκεντρο. Επιπλέον οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων εννεαμήνου τραβούν τα επενδυτικά βλέμματα.

ΕΠ.ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ: Πολλά μπράβο στη διοίκηση και στην κα.Λαζαράκου που και φέτος ζήτησε από τις εισηγμένες να ενημερώσουν για την πορεία του τρίτου τριμήνου. Έτσι θα μπορέσουμε να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για πρώτες ύλες, πιέσεις στα περιθώρια κ.α. Βέβαια, πιστεύουμε πως αυτή η υποχρέωση πρέπει να γίνει μόνιμη. Μία ενημέρωση για το πρώτο τρίμηνο και το εννεάμηνο, μπορούν να δίνουν οι εισηγμένες. Άλλωστε, θεωρούμε πως έχουν, έτσι κι αλλιώς, εικόνα οι διοικήσεις, επομένως μπορούν να την επικοινωνούν.

ΔΕΗ: Με απώλειες άνω του 2% στο άνοιγμα και με μέτριες συναλλαγές. Στα 10,66 ευρώ με αποτίμηση 2,47 δισ. ευρώ. Θα λέγαμε πως μία υποχώρηση μετά το πρόσφατο ράλι είναι δικαιολογημένη.

JUMBO: Από τις μετοχές που έχουν μείνει πίσω λόγω των ανησυχιών για την επάρκεια των προϊόντων, αλλά και των τιμών των ναύλων. Κάποιοι αναλυτές υποστηρίζουν πως αυτά έχουν ενσωματωθεί στην τιμή. Η αναδιάρθρωση αύριο των δεικτών του MSCI, θα βάλει και τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούν, για το αν θα παραμείνει στο δείκτη ή όχι η μετοχή. Στα 13,05 ευρώ με μικρή άνοδο.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ήπια πτωτικά κινούνται οι περισσότερες στο ξεκίνημα με την Εθνική να καταγράφει λίγο υψηλότερες απώλειες από τις άλλες συστημικές.

ΤΙΤΑΝ: Αύριο τα αποτελέσματα και η ενημέρωση των αναλυτών. Αύξηση τζίρου και μείωση κερδών αναμένεται στο τρίτο τρίμηνο. Η αύξηση των ναύλων και του ενεργειακού κόστους θα επηρεάσει τα περιθώρια και θα πιέσει την κερδοφορία. Το γνωρίζει η επενδυτική κοινότητα βέβαια, από την ενημέρωση που είχε κάνει η διοίκηση με αφορμή τα αποτελέσματα εξαμήνου.

ΕΛΠΕ: Αύριο και τα δικά της αποτελέσματα και θα πάρουμε άλλη μία γεύση από την πορεία του τουρισμού και πως επηρέασε συγκεκριμένες εισηγμένες. Πέριξ των 6 ευρώ η μετοχή και μάλλον αδικείται στο ταμπλό.

ΟΠΑΠ: 1,7 εκατ. νέες μετοχές μπαίνουν σήμερα προς διαπραγμάτευση. Προέκυψαν από την επανεπένδυση του μερίσματος σε μετοχές. Στα 13,12 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα με την αποτίμηση στα 4,6 δισ. ευρώ.

FOURLIS: Η επιστροφή στα 4 ευρώ βελτιώνει τη δυναμική της μετοχής και το ξεκίνημα είναι με αξιόλογη άνοδο. Το ζητούμενο βέβαια εδώ είναι να διασπαστεί προς τα πάνω η συσσώρευση που κρατάει για μήνες, έχοντας δώσει καλό μεροκάματο σε όσους κοιτάνε τις γραμμές. Στα 4,15 ευρώ και στο +3,75% με όγκο άνω των 30 χιλ. τεμαχίων.

CENERGY: Ξεχωρίζει στο ξεκίνημα καταγράφοντας άνοδο άνω του 2%.

CENTRIC: Συνεχίζει ανοδικά με τον αγοραστή να είναι και σήμερα καλός. Στα 0,31 ευρώ και στο +2,65% με όγκο 40 χιλ. τεμάχια.

PERFORMANCE: Αισιόδοξη η διοίκηση για το μέλλον και καλά τα αποτελέσματα εννεαμήνου. Τώρα η εκτιμώμενη καθαρή κερδοφορία για το 2021 δεν μας δίνει χαμηλό p/e, αλλά ο κλάδος έτσι κι αλλιώς παίζει διαφορετικά. Το growth αναμένεται να διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια, επομένως δικαιολογείται ένα υψηλότερο p/e.

UNIBIOS: Ξεχωρίζει και αυτή στο ξεκίνημα κοιτάζοντας τα υψηλά του Αυγούστου. Στα 0,6620 ευρώ και στο +3,76%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης