Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μυτιληναίος Στα 22 ευρώ αυξάνει η Eurobank Equities την τιμή στόχο – Top Pick

Μυτιληναίος Στα 22 ευρώ αυξάνει η Eurobank Equities την τιμή στόχο – Top Pick
Η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2022 8,1 φορές ενώ παίζει με EV/EBITDA 6,4 φορές
Σχετικά Άρθρα

Στα 22 ευρώ από 18,70 ευρώ προηγουμένως αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της Μυτιληναίος η Eurobank Equities διατηρώντας τη σύσταση αγοράς και επαναλαμβάνοντας πως η μετοχή είναι στις κορυφαίες της επιλογές.
Όπως αναφέρει η μετοχή υποχώρησε περίπου 8% στις τελευταίες συνεδριάσεις εξαιτίας των ανησυχιών από την αύξηση του ενεργειακού κόστους.
Φαίνεται όμως τονίζεται στην έκθεση πως η αγορά αγνόησε τη μεγάλη αύξηση των τιμών των μετάλλων και της αλουμίνας, η οποία υποδηλώνει ισχυρή πορεία από τον μεταλλουργικό κλάδο του ομίλου, ο οποίος εκτιμάται όχι θα δημιουργήσει πάνω από το 50% των συνολικών EBITDA το 2022.
Μάλιστα η Eurobank Equities αναφέρει πως η πορεία της μετοχής κινήθηκε όπως οι ευρωπαϊκές ενεργειακές εταιρείες και όχι τόσο όσο οι παγκόσμιοι παραγωγοί αλουμινίου.
Τα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής θεωρούνται ελκυστικά καθώς έχει ενσωματώσει τιμές αλουμινίου 30% χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.
Για το σύνολο της τρέχουσας χρήσης περιμένει καθαρά κέρδη 153,2 εκατ. ευρώ και για το 2022 260,5 εκατ. ευρώ με τα EBITDA να ανέρχονται στα 347,2 εκατ. ευρώ και 490 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Η μετοχή διαπραγματεύεται τα εκτιμώμενα κέρδη του 2022 8,1 φορές ενώ παίζει με EV/EBITDA 6,4 φορές.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης