Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Βeta ΑΧΕΠΕΥ: Εύθραυστη ισορροπία

Βeta ΑΧΕΠΕΥ: Εύθραυστη ισορροπία
Το σημείο αναφοράς για την επιστροφή σε ανοδική τροχιά είναι η κατοχύρωση των 900 μονάδων ενώ η απώλεια στήριξη των 880 μονάδων με όγκο θα βάλει σε περιπέτεια την ανοδική τάση
Σχετικά Άρθρα

Τα ενθαρρυντικά μηνύματα από τον Τουρισμό στο δίμηνο Ιουλίου και Αυγούστου δεν στάθηκαν αρκετά να ισορροπήσουν την Αγορά η οποία ακολούθησε την μεταβλητότητα των ξένων αγορών.
Αφενός η διάθεση περιορισμού των αγορών ομολόγων από την FED αφετέρου η επιμονή των κρουσμάτων Covid-19 σε υψηλά νούμερα για την εποχή σε διεθνές επίπεδο διατήρησαν το κλίμα επιφυλακτικότητας και σε συνδυασμό με την έλλειψη σημαντικών εγχώριων καταλυτών έκλεισαν την εβδομάδα σε αρνητικό πρόσημο.
Παρόλα αυτά σε επιμέρους τίτλους εξακολουθούν να παρατηρούνται επιλεκτικές κινήσεις που συντηρούν το ενδιαφέρον σε ένα πολύ συγκεκριμένο τμήμα του ταμπλό το οποίο περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των κεφαλαιοποιήσεων, ένδειξη μιας υποτονικής μεν, εγρήγορσης δε που επικρατεί στην εγχώρια αγορά.
Τα έως τώρα αποτελέσματα εξαμήνου των εταιριών προσέφεραν στήριξη στις αποτιμήσεις χωρίς όμως να υπάρχει η έκπληξη ή ο καταλύτης που θα μετέβαλε ριζικά την οπτική για τα εταιρικά κέρδη ως το τέλος του έτους.
Την ίδια στιγμή οι ανησυχίες για την εξέλιξη της πανδημίας μετά το καλοκαίρι λειτουργούν ανασταλτικά στην εκδήλωση ζωηρότερου επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Τα βλέμματα επικεντρώνονται τώρα στην ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη της FED στο πλαίσιο του Jackson Hole το απόγευμα της προσεχούς Τετάρτης.
Οι επενδυτές θα εστιάσουν στο χρονοδιάγραμμα της αλλαγής της πολιτικής της FED ως προς το ύψος των αγορών στις αγορές ομολόγων καθώς και οποιαδήποτε άλλη
αναφορά υπάρξει για τα επιτόκια ή την αιρεσιμότητα της υφιστάμενης στάσης.
Δεδομένης της αδύναμης ροής εγχώριων νέων και της παραδοσιακά χαλαρής συναλλακτικής δραστηριότητας η επίδραση της ομιλίας ενδέχεται να έχει καταλυτικό ρόλο στην διαμόρφωση των τάσεων έως το τέλος της εβδομάδας.
Η πλάγια κίνηση από τις 2 Αυγούστου διακόπηκε στην συνεδρίαση της Πέμπτης και μάλιστα με εμφατικό τρόπο αφού το πτωτικό ξεκίνημα άφησε καθοδικό χάσμα μεταξύ 896 και 894 μονάδων σε μια συνεδρίαση που έκλεισε πολύ κοντά στα χαμηλά ημέρας και είχε μόλις 11 κερδισμένους τίτλους.
Τα καλά νέα για τους αγοραστές είναι ακόμα και έτσι η μεγάλη εικόνα παραμένει ανοδική αφού την ύστατη ώρα οι 880 μονάδες κρατήθηκαν ενώ η αμέσως επόμενη συνεδρίασης έδειξε αποφόρτιση του του πτωτικού κλίματος.
Παρόλα αυτά η διακύμανση στα τρέχοντα επίπεδα κρίνεται κομβική για την μεσοπρόθεσμη τάση, τα τεχνικά δεδομένα προτάσσουν αναμονή αφού οι βασικοί δείκτες κινούνται στο όριο της ουδετερότητας.
Το σημείο αναφοράς για την επιστροφή σε ανοδική τροχιά είναι η κατοχύρωση των 900 μονάδων ενώ η απώλεια στήριξη των 880 μονάδων με όγκο θα βάλει σε περιπέτεια την ανοδική τάση αφού η επόμενη βραχυπρόθεσμη στήριξη εντοπίζεται σημαντικά χαμηλότερα προς τις 830 μονάδες.
Κατά τα λοιπά μέσα στην επόμενη εβδομάδα επανεκκινούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων με τα Ελληνικά Πετρέλαια και την Alpha bank να ανακοινώνουν την ερχόμενη Πέμπτη μετά το τέλος της συνεδρίασης.
Στην Alpha bank αναμένεται να εγγραφούν οι ζημιές (2,1 δις ευρώ) από την τιτλοποίηση
Galaxy (22 Ιουνίου) ενώ στα ΕΛΠΕ αναμένεται ένα βελτιωμένο δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με το ξεκίνημα της χρονιάς υποστηριζόμενο από την αύξηση της ζήτησης και την άνοδο των περιθωρίων διύλισης.
Την Τετάρτη τέλος ο ΟΔΔΗΧ θα προχωρήσει στην έκδοση τρίμηνων εντόκων γραμματίων.

Τμήμα Ανάλυσης
Beta ΑΧΕΠΕΥ
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης