Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola ξεπερνάει τις 900 μονάδες

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Με Coca Cola ξεπερνάει τις 900 μονάδες
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Το καλό κλίμα που επικρατεί στις αγορές του εξωτερικού θα βοηθήσει την εγχώρια αγορά. Και σήμερα αναμένονται χαμηλοί όγκοι και το γεγονός ότι δεν είχαμε αλλαγές στους δείκτες MSCI θα τους κρατήσει ακόμα χαμηλότερα. Είμαστε και στον δεκαπενταύγουστο μην το ξεχνάμε.

Η αγορά δείχνει διαθέσεις να κρατήσει τις 900 μονάδες με την Coca Cola λόγω αποτελεσμάτων να ξεχωρίζει και την Πειραιώς. Από την άλλη η Ελλάκτωρ χάνει τη χθεσινή της άνοδο και υποχωρεί άνω του 3% στα πρώτα λεπτά. Υποχωρούν και οι μετοχές που στο κλείσιμο χθες έδωσαν άνοδο στο Γενικό Δείκτη, δηλαδή ΟΠΑΠ και Motor Oil.

MSCI: Κρατάμε πάντα μία αισιόδοξη στάση μήπως και μας… λυπηθεί κάποιος οίκος και προσθέσει κάποια ελληνική μετοχή στους δείκτες του για να δούμε βελτίωση του αριθμού των επενδυτών στο ΧΑ, γιατί από μόνοι μας δεν κάνουμε πολλά. Τι πολλά, ούτε τα βασικά δεν κάνουμε. Δυστυχώς όμως ούτε αυτή τη φορά επέλεξε ο οίκος να προσθέσει κάποια μετοχή, αν και υπήρχαν κάποιες πληροφορίες για την Πειραιώς. Στα θετικά ότι παρά την πτώση της Jumbo δεν την αφαίρεσε.

COCA COLA: Πολύ δυνατά τα αποτελέσματα και ανώτερα από τις μέσες εκτιμήσεις. Η εταιρεία συνεχίζει να αναρτά στον δικτυακό τόπο της οργανωμένης αγοράς την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα αγγλικά, ενώ σε εμάς τους δημοσιογράφους τα στέλνει στα Ελληνικά. Τι να πούμε; Αφού δεν της λέει κάτι το Χρηματιστήριο, προκειμένου να ενημερώνονται όλοι ορθά εμείς απλά το καταγράφουμε. Στο +1,5% και στα 32,24 ευρώ η μετοχή με χαμηλό όγκο και αποτίμηση σχεδόν 12 δισ. ευρώ.

LAMDA: Η Consolidated Lamda Holdings αγόρασε 400 χιλ. τεμάχια προς 8 ευρώ το κάθε ένα, όπως ενημέρωσε η εταιρεία. Στα 8,14 ευρώ κάνει πράξη η μετοχή.

ΦΒΜΕΖΖ: Η νέα εταιρεία που από σήμερα μπαίνει στην Εναλλακτική Αγορά. Κάτοχοι των μετοχών είναι όσοι είχαν μετοχές της Πειραιώς. Υπενθυμίζεται πως δεν έγινε προσαρμογή της μετοχής της τράπεζας παρά μόνο μείωση μετοχικού κεφαλαίου. Άρα οι μέτοχοι της Πειραιώς έχουν ένα όφελος 0,05 ευρώ ανά μετοχή, που είναι και η τιμή εισαγωγής και μένει να δούμε πως θα το διαχειριστούν. Στην προσυνεδρίαση έδειχνε όγκο 335 χιλ. τεμάχια και αμετάβλητο άνοιγμα.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η μετοχή άνοιξε με άνοδο 1% και λίγο πάνω από τα 1,45 ευρώ επομένως οι κάτοχοι μετοχών που πήραν και το δικαίωμα στην εταιρεία με τα δάνεια είναι στα 1,50 ευρώ σήμερα.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Χθες είχε μεγάλη άνοδο και σήμερα ξεκίνησε στο -4%. Βελτιώθηκαν στη συνέχεια οι αγοραστές και μειώθηκαν λίγο οι απώλειες. Στα 1,3670 ευρώ με όγκο 18 χιλ. τεμάχια.

ΚΕΚΡΟΨ: Από τις μετοχές του Σωκράτη Κόκκαλη που δεν έχει πάει στα ύψη. Ίσως έχει να κάνει και με το γεγονός πως ακόμα περιμένουμε τι θα γίνει με τα διεκδικούμενα ακίνητα. Σήμερα πάντως στο άνοιγμα δείχνει διαθέσεις για καλή κίνηση και ήδη έχει άνοδο 4% με την τιμή να είναι στα 2,08 ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Στα 10,40 ευρώ και έχει κόψει λίγο ρυθμό αφού έχει κάνει βέβαια μεγάλο ράλι. Σημειώνουμε πως δεν ξέρουμε τι θα κάνει η Alpha Bank με το στρατηγικό. Αν δηλαδή θα πουλήσει μετοχές, αν θα κάνει αύξηση υπέρ στρατηγικού και έτσι θα μειώσει το ποσοστό του και φυσικά αν θα μείνει ή όχι στο ΧΑ.

INTRACOM: Νέα ανοδική κίνηση για τη μετοχή και με τιμή πλέον στα 2,17 ευρώ. Στα 165 εκατ. ευρώ η αποτίμηση.

ΕΚΤΕΡ: Συνεχίζει να παραμένει κοντά στη ζώνη αντίστασης, την οποία αν διασπάσει θα του δώσει καλό περιθώριο ανόδου. Προς το παρόν όμως βλέπουμε μία αδυναμία. Θέλει καλύτερους αγοραστές.

ΜΑΘΙΟΣ: Κίνηση και από εδώ και με μέτριο όγκο για τα δεδομένα της είναι στο +6%.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Και από εδώ καλή κίνηση στο ξεκίνημα και πάει να κάνει νέο υψηλό. Να θυμίσουμε πως έχει μείνει αρκετά πίσω σε σύγκριση με την αγορά, δηλαδή δεν έχει σβήσει τις απώλειες που προκάλεσε η πανδημία τον Φεβρουάριο του 2020. Είναι λίγο πάνω από τα 1,80 ευρώ και για να σβήσει τις απώλειες πρέπει να πάει πάνω από τα 2 ευρώ. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης