Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με «κουδουνιά» στις 900 μονάδες - Ακρότητες στην επιτήρηση

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με «κουδουνιά» στις 900 μονάδες - Ακρότητες στην επιτήρηση
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με Motor Oil και ΟΠΑΠ σε υψηλό ημέρας στις τελικές δημοπρασίες και κάποια βελτίωσε σε μερικά ακόμα βαριά χαρτιά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στο υψηλό ημέρας και πάνω στις 900 μονάδες. Περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον αφού δεν υπάρχουν ειδήσεις, είμαστε σε περίοδο διακοπών και άρα οι επενδυτές απουσιάζουν. Αυτή η εικόνα της αγοράς μας είναι γνωστή, δεν μας παραξενεύει. Υπάρχουν ωστόσο και οι επιλεκτικές τοποθετήσεις.

Στα μικρομεσαία έχουμε παρατηρήσει από δυο-τρεις μέρες πριν ένα αυξημένο ενδιαφέρον, με τα δεδομένα βέβαια της περιόδου και ειδικά για να το πούμε απλά, μετοχές εταιρειών με οικονομικά προβλήματα βρίσκονται στο προσκήνιο. Σήμερα θα λέγαμε πως την τιμητική της είχε η Επιτήρηση. Με λίγα κομμάτια κάποιες κλείδωσαν εύκολα. Από την άλλη συνεχίζουν ανοδικά και κάποιες της επιτήρησης που έχουν νέα, ή που οι επενδυτές έχουν προσδοκίες. Χρειάζεται όμως προσοχή. Ακούγονται πολλά αλλά δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Θα ξαναγράψουμε πως παλιά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε απότομες κινήσεις ζητούσε κάποια ενημέρωση από τις εταιρείες. Όχι ότι έλεγαν τι γίνεται αλλά λέμε τώρα. Πλέον ούτε αυτό γίνεται. Από τα βαριά χαρτιά ξεχώρισε η κίνηση της Ελλάκτωρ. Καλό το κλείσιμο σε Motor Oil, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ. Κάπως αδιάφορες και πάλι οι τράπεζες.

ΤΡ.ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το γράφαμε χαριτολογώντας χθες αλλά σήμερα ακούσαμε πληροφορίες για είσοδο στον Small Cap. Περιμένουμε να δούμε την απόφαση σήμερα το βράδυ. Μακάρι να μπει, αλλά το σχόλιό μας είναι για την οργάνωση του οίκου.

MSCI: Ας μας κάνει μία έκπληξη πάντως. Τη χρειαζόμαστε. Οι μετοχές που έχει η μεγάλη κατηγορία δεν είναι και πολλές. Θέλουμε ένα Μυτιληναίο μέσα και να μη φύγει η Jumbo.

MOTOR OIL: Στο υψηλό ημέρας με την «κουδουνιά» που έλεγαν και οι παλιοί. Στα 13,78 ευρώ και στο +2,30% με 41 χιλ. τεμάχια.

ΟΠΑΠ: Και εδώ «κουδουνιά» και κλείσιμο στα 12,26 ευρώ με άνοδο 1,83%.

ΕΥΔΑΠ: Έρχεται και η επιστροφή κεφαλαίου. Στα 7,84 ευρώ και στο +1,83% με χαμηλό όγκο.

ΔΕΗ: Ο όγκος στις 434 χιλ. τεμάχια και δεν είναι λίγος. Είχαμε όμως από εχθές δυνατό πωλητή στα 9,30 ευρώ. Σήμερα έκλεισε στα 9,3550 ευρώ και μάλλον κοιτάζει για τα υψηλά της.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έγραψε υψηλό στα 15,99 ευρώ αλλά έκλεισε με απώλειες 1,32% και στα 15,69 ευρώ. Η κορυφή αυτή δε σπάει εύκολα. Θα χρειαστεί είδηση.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν βοηθάνε…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Προφανώς και με τα ποσοστά που έχουν οι βασικοί μέτοχοι δε μένουν και πολλά ελεύθερα. Στα 1,4220 ευρώ και στο +5,18%. Στις 13/8 μπαίνουν οι νέες μετοχές στο ΧΑ. 

AS COMPANY: Μόλις ανέβηκε πάνω από τα 2,30 ευρώ βγήκαν κομμάτια. Υπάρχει πωλητής και υπάρχει εδώ και καιρό. Όμως είδαμε πως δεν πουλάει βιαστικά. Κάτω από τα 2,30 ή στα 2,20 ευρώ και πιο κάτω δεν έβγαιναν κομμάτια. Ίσως κάποιοι να προσπάθησαν να πιέσουν τη μετοχή το προηγούμενο διάστημα για να τα πάρουν χαμηλότερα.

Η μετοχή έχει μείνει πίσω και η ρευστότητά της επιτρέπει στη διοίκηση να βελτιώσει την επιχειρηματική δραστηριότητα. Ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα ο πωλητής, αν και έχει αρκετά χαρτιά, και να αναπνεύσει ο τίτλος. Στα 2,30 ευρώ με άνοδο 4,07% και όγκο 64 χιλ. τεμάχια.

ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ: Δεύτερη ανοδική σήμερα για τη ΣΑΤΟ και ξαφνικά έκανε 127 χιλ. τεμάχια όγκο και έμειναν στους αγοραστές ανεκτέλεστα άλλα 65 χιλ. τεμάχια περίπου. Στο +20% και στα 0,0420 ευρώ. Η Επίλεκτος με τόσα δάνεια αλλά και στόρι ενεργειακό και με τις κλωστές στο +14,74% και στα 0,3580 ευρώ. Στο +123% από την αρχή του έτους. Η MIG που δεν είναι επιτήρηση αλλά τα αποτελέσματα που έβγαλε αν δεν ήταν έκτακτα θα την έβαζαν ενισχύθηκε 13,10%. Η Οίκος Σπύρου ενισχύθηκε 6,25%.

Η Intralot ενισχύθηκε 4,08% αλλά εδώ υπάρχει δικαιολογία από το κούρεμα. Μόνο η Frigoglass θα λέγαμε από τις «ύποπτες» υποχώρησε σήμερα κάνοντας όγκο 2 εκατ. τεμάχια. Έμεινε όμως με αγοραστές 323 χιλ. τεμάχια και με πηγές από… Λονδίνο να λένε πως έχει δρόμο η μετοχή. Λόγω δανεισμού και αρνητικών ιδίων κεφαλαίων η στήλη δεν έχει άποψη. Μακάρι να πάνε όλες οι μετοχές πάνω, αλλά τα θεμελιώδη δεν είναι και τόσο υποστηρικτικά για κάποιες. Θα μπορούσε το σενάριο του οχήματος να υπάρξει για κάποιες με βάση αυτά που ακούγονται, αλλά δεν επιβεβαιώνονται όλες οι πληροφορίες-φήμες. Σημειώνεται πως κάποιες λόγω του τρόπου κλεισίματος δεν ολοκλήρωσαν με δυνατή άνοδο όπως Λιβάνης και ΑΝΕΚ.  

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Δεν καταλαβαίνει τίποτα η μετοχή. Στα 2,14 ευρώ και στο +7,65% με όγκο 388 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 162 εκατ. ευρώ και πρέπει κάπως να δικαιολογηθεί.

ΜERMEREN: Θα δώσει μέρισμα 2,24 ευρώ ανά μετοχή. Στις 23/9 θα διαπραγματεύεται χωρίς το σχετικό δικαίωμα. 

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης