Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναγνωριστικές κινήσεις πέριξ των 900 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Αναγνωριστικές κινήσεις πέριξ των 900 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Οι αγορές της Ευρώπης ξεκίνησαν με σταθεροποιητικές τάσεις. Κάπως έτσι άνοιξε και η εγχώρια αγορά. Λίγο πάνω από τις 900 μονάδες ο γενικός δείκτης και οι πρώτες κινήσεις φαίνεται αναγνωριστικές. Ο τζίρος χαμηλός, επομένως δεν μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα. Ξεχωρίζουν οι μετοχές που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα ή που θα δημοσιεύσουν και αυτές που έχουν νέα.

ΦΩΤΙΕΣ: Καίγεται η χώρα. Είναι απίστευτο αυτό που βλέπουμε μέσα από τις τηλεοράσεις. Η σκέψη μας στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και σε όλους αυτούς που δίνουν μία τεράστια και άνιση μάχη.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί θα λέγαμε πως έχουν ικανοποιήσει την επενδυτική κοινότητα. Σήμερα θα αποτυπωθούν στο ταμπλό αυτά της Εθνικής, με τη μετοχή να έχει καταγράψει αξιόλογη ανάκαμψη το προηγούμενο διάστημα. Δημοσίευσε αποτελέσματα η Ικτίνος και είναι αρκετά καλά. Περιμένουμε μετά το κλείσιμο της Πετρόπουλος και μάλλον θα είναι εξαιρετικά.

ΟΤΕ: Τα αποτελέσματα δείχνουν πως ο Οργανισμός τα πηγαίνει αρκετά καλά και η ανάκαμψη του τουρισμού θα συμβάλει στο τρίτο τρίμηνο. Λίγο πίσω φαίνεται πως πάει το μέρισμα αλλά από την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είχε φανεί. Θα είναι και λίγο μικρότερο των αρχικών εκτιμήσεων αφού θα χρειαστεί να αγοράσει το ποσοστό της κινητής στη Ρουμανία με τίμημα περίπου 60 εκατ. ευρώ.

FRIGOGLASS: Το θέμα της ρευστότητας ήταν αυτό που απασχόλησε περισσότερο τους επενδυτές στην τηλεδιάσκεψη και πόσα χρήματα θα λάβει από την ασφαλιστική, λόγω της πυρκαγιάς στις εγκαταστάσεις στη Ρουμανία.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Πωλήσεις 19,4 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο από 15,9 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 22%. Στη μητρική το 96% των πωλήσεων στο εξωτερικό και το 60% της παραγωγής στην Κίνα. EBITDA 6,57 εκατ. ευρώ από 3,59 χιλ. ευρώ και κέρδη 2,93 εκατ. ευρώ από 113 χιλ. ευρώ. Ίδια κεφάλαια 50,5 εκατ. ευρώ με μείωση συνολικών υποχρεώσεων και αύξηση ταμειακών διαθεσίμων. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές στα 4,7 εκατ. ευρώ.

REAL CONSULTING: Πρεμιέρα σήμερα στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ. Μετά από καιρό μία εταιρεία μπαίνει στο ΧΑ. Επιτέλους! Στα 1,02 ευρώ η τιμή εισαγωγής και ο κωδικός REALCONS. Στα αγγλικά τον έβαλαν και αυτόν για να ταλαιπωρούν τους αντικρυστές. Στην προσυνεδρίαση είχε μόνο αγοραστές μέχρι και τα 1,53 ευρώ.

PHOENIX VEGA MEZZ: Στις 12 Αυγούστου η δική της εισαγωγή στην Εναλλακτική Αγορά. Σήμερα κατοχυρώνουν δικαίωμα οι κάτοχοι μετοχών της Τράπεζας Πειραιω΄ς.

EXAE: Συμμαχία με τη Σερβία. Απέκτησε το 10,24% του χρηματιστηρίου του Βελιγραδίου. Δεν αναφέρθηκε τίμημα στην ανακοίνωση. Τίμημα δε μάθαμε. Μετά θέλουμε εταιρική διακυβέρνηση, ESG και άλλα τέτοια παραμύθια. Ο μέτοχος πρέπει να μαθαίνει αμέσως τα πάντα που αφορούν την εταιρεία του. Όχι μόνο τα μέλη της διοίκησης και οι insiders.

FOLLI FOLLIE: Δημοσίευσε ισολογισμό για το 2019. Τραγική η κατάσταση. Δε χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο. Άλλωστε εδώ η ζημιά έγινε και οι κάτοχοι μετοχών δε νομίζουμε πως έχουν κάτι να περιμένουν.

ΑΔΜΗΕ: Στο -1,72% και στα 2,5650 ευρώ με μέτριες συναλλαγές.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Συνεχίζει ανοδικά η μετοχή καθώς περιμένουμε τα αποτελέσματα εξαμήνου τα οποία θα είναι ισχυρά από πλευράς κερδοφορίας και θα καταγραφεί μεγάλη μείωση στον καθαρό δανεισμό.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Συνεχίζει και αυτή ανοδικά και είναι στα 10,30 ευρώ με την αποτίμηση στα 144 εκατ. ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Με άνοδο ξεκίνησε η μετοχή και καλό όγκο. Στα 2,55 ευρώ και στο +2% με 10 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης