Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – “Πάτησε” πάνω στις 900 μονάδες με βελτιωμένες συναλλαγές

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – “Πάτησε” πάνω στις 900 μονάδες με βελτιωμένες συναλλαγές
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Με τη βοήθεια των ξένων αγορών και των τραπεζών, πάτησε στις 900 μονάδες ο γενικός δείκτης και με κάπως καλύτερες συναλλαγές. Μεγάλος ο όγκος στην Πειραιώς και σημαντική η άνοδος της μετοχής. Καλή εικόνα και από Εθνική αλλά και από ΟΤΕ λόγω αποτελεσμάτων. Ξεχώρισαν και κάποιες μικρομεσαίες σήμερα. Από την άλλη οι πιέσεις σε Jumbo και ΟΠΑΠ φρέναραν κάπως την άνοδο.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 903,33 μονάδες με άνοδο 0,85% και με τζίρο 56 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 4,7 εκατ. ευρώ αφορούσαν πακέτα. Εκτός υψηλής κεφαλαιοποίησης ξεχώρισαν Πετρόπουλος, Alpha Αστικά Ακίνητα, Entersoft, Ideal και από μικρότερες Intralot και ΑΝΕΚ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χαρούμενοι φάνηκαν οι επενδυτές με τα αποτελέσματα που είδαν στην Πειραιώς. Που να μην είχε και 2 δισ. ευρώ ζημιά. Βλέπουν τις επόμενες χρήσεις και πως υλοποιείται το στρατηγικό πλάνο. Ελπίζουμε να μη χρειαστεί να ξανακάνουν στρατηγικά πλάνα οι τράπεζες και ανακεφαλαιοποιήσεις. Αρκετούς έχουν κάψει τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να είναι ισχυρές και να βοηθήσουν την οικονομία και το χρηματιστήριο. Γιατί ας μην ξεχνάμε πως οι δικές τους απώλειες έχουν καθηλώσει το γενικό δείκτη σε αυτά τα επίπεδα.

Δυνατή κίνηση από Πειραιώς και έπιασε πάλι τα 1,50 ευρώ. Καλή κίνηση και από Εθνική Τράπεζα που ολοκλήρωσε με άνοδο 2,26%. Η Alpha πήγε στα 1,1470 ευρώ και η Eurobank είχε τη μικρότερη άνοδο 1,27%

ΟΤΕ: Πολύ ισχυρά τα αποτελέσματα και αποτυπώνεται η βελτίωση σε όλες τις γραμμές. Στα 15,74 ευρώ και στο +2,21% που είναι βέβαια και νέα υψηλά. Έχει κόψει μέρισμα και περιμένουμε άλλο ένα.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Δείχνει τρομερή δύναμη η μετοχή και νομίζουμε πως σύντομα θα δούμε νέα ιστορικά υψηλά. Άλλωστε με τα κέρδη που έχει υποσχεθεί η διοίκηση για το 2022 παίζει με μονοψήφιο p/e. Δε νομίζουμε πως υπάρχουν πολλές εισηγμένες της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τέτοια νούμερα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Τέλειωσε ο πωλητής όπως φάνηκε και η μετοχή ανέπνευσε. Βγάζει βέβαια και αποτελέσματα και μάλλον θα δείξει τρομερή βελτίωση σε όλες τις γραμμές. Τα αποτελέσματα έχουμε την εντύπωση πως θα επιβεβαιώσουν τη φτήνια της μετοχής. Περιμένουμε επίσης μεγάλη μείωση στον καθαρό δανεισμό. Θα δούμε λογικά κέρδη πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό κάτω από 5 εκατ. ευρώ. Στο περσινό εξάμηνο είχε κέρδη περίπου 900 χιλ. ευρώ και δανεισμό 13,7 εκατ. ευρώ. Εκτός από τον γνωστό ξένο πωλητή, οι πληροφορίες μας λένε πως τέλειωσε τις πωλήσεις και εγχώριος θεσμικός. Στα 7,08 ευρώ και στο +9,94% με όγκο 132 χιλ. τεμάχια.

ENTERSOFT: Με τις αποτιμήσεις ξένων εταιρειών, αντίστοιχων, ειδικά στις ΗΠΑ, πολλοί ξένοι και ειδικά Αμερικανοί επενδυτές, αγοράζουν με ευκολία τις εγχώριες εισηγμένες του κλάδου. Σε νέα ιστορικά υψηλά η μετοχή και στα 4,40 ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Και νέα ανοδική συνεδρίαση και πλέον πάνω από τα 10 ευρώ. Σε υψηλά 20 ετών η μετοχή που για πολλά χρόνια ήταν καθηλωμένη. Τα σχέδια της Alpha Bank ήταν αυτά που έφεραν επενδυτικό ενδιαφέρον. Μπήκε προς το κλείσιμο μία εντολή 10 χιλ. τεμάχια και πήγε η μετοχή εύκολα στο limit up. Εντολή 100 χιλ. ευρώ ήταν η συγκεκριμένη.

ΑΝΕΚ: Τρίτη μέρα ανόδου και απομακρύνεται κάπως από τα χαμηλά επίπεδα που βρισκόταν τόσο καιρό. Προφανώς, η πορεία του τουρισμού και το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη πληρότητα στα καράβια, θα φέρει έσοδα στην εταιρεία. Βέβαια για τη στήλη ο υψηλός δανεισμός και συνολικά η διάρθρωση του ισολογισμού δε μας αφήνουν περιθώρια για να την κοιτάξουμε από πιο κοντά. Δυνατοί αγοραστές και καλός όγκος. Στα 0,0685 ευρώ και στο +18,10%.

ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ: Βιαστικός πωλητής εμφανίστηκε λίγο μετά το άνοιγμα σήμερα και έβαλε 5.000 τεμάχια ελεύθερα προς πώληση. Ευτυχώς ενεργοποιήθηκε η αυτόματος μηχανισμός και πήγε σε δημοπρασία. Πήγε η μετοχή μέχρι τα 2,48 ευρώ και μετά γύρισε στα 2,54 ευρώ. Εκεί έκλεισε.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Στα 1,40 ευρώ και 1,4050 ευρώ υπήρχαν εντολές πώλησης άνω των 60 χιλ. τεμαχίων συνολικά. Δεν ακούμπησαν οι αγοραστές τα κομμάτια αυτά.

INTRALOT: Είχαμε γράψει παλαιότερα πως με την αποτίμηση που έχει και τα δυνατά χέρια που υπάρχουν στη μετοχή θα μπορούσαν να την πάνε όπου ήθελαν. Φαίνεται πως το κάνουν και με ευκολία. Στα 0,39 ευρώ και στο +7,14%.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης