Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα προσπάθεια για την υπέρβαση των 900 μονάδων

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Νέα προσπάθεια για την υπέρβαση των 900 μονάδων
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ανοδικό το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών. Το βλέμμα στρέφεται στα αποτελέσματα. Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει η Τράπεζα Πειραιώς. Θα βγάλει μεγάλες ζημιές λόγω του project Phoenix και Vega αλλά και του Sunrise. Αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2 δισ. ευρώ. Σήμερα η ΕΧΑΕ διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου των 0,07 ευρώ ανά μετοχή.

Τα κρούσματα στη χώρα παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα δημιουργώντας ανησυχίες για την πορεία του τουρισμού, που βέβαια μέχρι στιγμής πάει αρκετά καλά. Όμως αν υπάρξουν μεγάλες ακυρώσεις και επηρεαστεί ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, το πλήγμα θα είναι μεγάλο. Η πορεία των τιμών των πρώτων υλών αλλά και των μεταφορικών δείχνει επίσης να επηρεάζει τα αποτελέσματα των εταιρειών.

Με μικρή άνοδο ξεκίνησε η συνεδρίαση με το ΧΑ να ακολουθεί το θετικό κλίμα των αγορών του εξωτερικού. Ο DAX ενισχύεται 0,72%. Ξεχωρίζει στο άνοιγμα η Aegean, η οποία πιέστηκε κάπως το προηγούμενο διάστημα. Καλή εικόνα από Εθνική και ανοδικά κινείται η Fourlis που τελευταία κάνει μεγάλους όγκους. Προς τις 900 μονάδες κοιτάζει και πάλι η αγορά.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εύκολη κάλυψη κατά 2,2 φορές της αύξησης κεφαλαίου των 120,5 εκατ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες. Αύξηση με ιδιωτικά κεφάλαια με τη διοίκηση να σημειώνει σύμφωνα με πληροφορίες ότι η επιτυχία της κάλυψης αποδεικνύει το κλίμα εμπιστοσύνης στις προοπτικές ανάπτυξης της εταιρεία αλλά και της ελληνικής οικονομίας και φυσικά στο στρατηγικό σχεδιασμό της νέας διοίκησης που έχει στόχο να δημιουργήσει υπεραξίες στους μετόχους. Η μετοχή έχει δείξει εξαιρετική συμπεριφορά στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Τα αποτελέσματα έρχονται στο επίκεντρο με την Πειραιώς σήμερα και την Εθνική αύριο. Οι ζημιές θυμίζουμε δεν μεταφράζονται σε τύπωμα μετοχών, μετά τη συμφωνία της Κυβέρνησης με την Ευρώπη. Επομένως έχει φύγει μία βασική ανησυχία. Ωστόσο, οι ζημιές θα επηρεάσουν τη συνολική εικόνα των εισηγμένων για το εξάμηνο. Η Εθνική ενισχύεται άνω του 1% και ακολουθεί η Πειραιώς με την Alpha Bank. Οριακές πώλειες έχει η Eurobank.

ΔΕΗ: Στα 9,10 ευρώ το ξεκίνημα της μετοχής και δείχνει διαθέσεις για μία νέα ανοδική κίνηση.

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Αύξηση σημαντική των πωλήσεων αλλά και μείωση των EBITDA. Οι αυξήσεις των τιμών στις πρώτες ύλες αλλά και η αύξηση του μεταφορικού κόστους έχει επηρεάσει. Αισιοδοξεί η διοίκηση για το δεύτερο εξάμηνο. Πιέζεται λίγο η μετοχή με την αποτίμηση να είναι στα 63 εκατ. ευρώ.

ALPHA ΑΣΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ: Με νέα άνοδο 9,94% ξεκίνησε η μετοχή και υψηλό όγκο 11 χιλ. τεμάχια. Δεν έχει κλειδώσει στα πρώτα λεπτά καθώς πουλάνε λίγα κομμάτια στο limit up. Η αποτίμηση στα 131 εκατ. ευρώ.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Αρκετά δραστήρια η μετοχή το τελευταίο διάστημα, βγήκε και η ανακοίνωση για την πώληση των πακέτων. Η τιμή έχει πάει σημαντικά υψηλότερα από τα πακέτα και μένει να δούμε που θα γίνουν τα επόμενα. Στα 2,45 ευρώ και στο +3,81%.

ΕΚΤΕΡ: Το καλό είναι πως παραμένει κοντά στη μεγάλη της αντίσταση. Ίσως χρειάζεται ένα καλό νέο για να τη σπάσει και να πάει υψηλότερα. Στα 1,35 ευρώ και στο +2,27%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Μετά το καλό ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων με χαμηλό όγκο υποχωρεί σήμερα 4,58%. Εδώ όπως και συνολικά στις μετοχές αυτής της κατηγορίας το ζητούμενο είναι η συνέχεια και όχι να δούμε μερικές μέρες με καλούς όγκους και μετά να μην μπορεί να κάνει πράξη.

UNIBIOS: Στα 0,49 ευρώ και στο +2,94% με όγκο 14 χιλ. τεμάχια.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης