Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Παπουτσάνης

Μια ματιά στα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Παπουτσάνης
Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για το δεύτερο εξάμηνο και περιμένει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης
Σχετικά Άρθρα

Σημαντική αύξηση πωλήσεων κατέγραψε στο εξάμηνο η Παπουτσάνης, αλλά τα αυξημένα έξοδα διάθεσης επηρέασαν την κερδοφορία.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και του μεταφορικού κόστους επηρέασε την επίδοση και έγινε προσπάθεια να μετακυλιστεί.
Οι πωλήσεις ανήλθαν στα 24,2 εκατ. ευρώ από 20,9 εκατ. ευρώ, αλλά τα EBITDA υποχώρησαν στα 4 εκατ. ευρώ από 4,5 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν στα 3,01 εκατ. ευρώ από 3,2 εκατ. ευρώ αλλά τα καθαρά κέρδη λόγω αναβαλλόμενης φορολογίας και χαμηλότερου φόρου εισοδήματος αυξήθηκαν στα 2,54 εκατ. ευρώ από 2,28 εκατ. ευρώ.
Θετικές κατά 3,8 εκατ. ευρώ ήταν οι λειτουργικές ταμειακές ροές ενώ λόγω των επενδύσεων που γίνονται και εκτιμάται ότι θα αυξήσουν την παραγωγική δυναμικότητα του ομίλου υπήρξαν εκροές 5 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για το δεύτερο εξάμηνο και περιμένει υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης.
Λόγω του ανοίγματος του τουρισμού περιμένει αύξηση τουλάχιστον 60% σε σχέση με το 2020 στην κατηγορία των ξενοδοχειακών προϊόντων.
Σε κάθε περίπτωση και με βάση τα σημερινά δεδομένα, οι προοπτικές παραμένουν θετικές και η Διοίκηση εκτιμά ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα παρουσιάσει βελτιωμένη λειτουργική κερδοφορία σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2021 αλλά και το αντίστοιχο δεύτερο εξάμηνο του προηγούμενου έτους.
Τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στα 23 εκατ. ευρώ, οι συνολικές υποχρεώσεις στα 34,3 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τραπεζικές 15,1 εκατ. ευρώ και τα ταμειακά διαθέσιμα στα 4,5 εκατ. ευρώ.
Η εισηγμένη έχει αποτίμηση 64 εκατ. ευρώ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης