Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Beta ΑΧΕΠΕΥ: Με δυνατό finish 9x9 κερδήθηκε ο μήνας

Beta ΑΧΕΠΕΥ: Με δυνατό finish 9x9 κερδήθηκε ο μήνας
Με βάση τα συναλλακτικά δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων οι 900 μονάδες φαίνονται επιτεύξιμες ωστόσο από εκεί και πέρα θα απαιτηθεί περισσότερη ζωντάνια και δράση στο ταμπλό για κάτι καλύτερο
Σχετικά Άρθρα

Ο Ιούλιος με ένα δυνατό φινάλε συνεχόμενων θετικών συνεδριάσεων κέρδισε στο νήμα την απόδοση του μήνα σε μια μάχη που το επιλεκτικό ενδιαφέρον υποστήριξε τον δείκτη με εναλλαγές ημερήσιων πρωταγωνιστών.
Το τελευταίο σπριντ είχε καύσιμα από αποτελέσματα και φαίνεται ότι «η επαφή με την πραγματικότητα» έδωσε λόγους θετικής αναθεώρησης στις τιμές των εισηγμένων εταιριών. Παρά την εποχική αργή συναλλακτική δραστηριότητα ο Γενικός Δείκτης συμπλήρωσε 9 θετικές συνεδριάσεις ισοφαρίζοντας το σερί του φετινού Απριλίου που είχε επιτευχθεί σε παρόμοια επίπεδα τιμών καλύπτοντας μια διαδρομή 50 μονάδων.
Η συνέχεια αναμένεται να κινηθεί ανάλογα καθώς υπάρχει μια συμπαθητική ροή ανακοινώσεων εξαμήνου έως τις 12 Αυγούστου.
Οι τράπεζες ξαναμπαίνουν στο προσκήνιο την εβδομάδα που ξεκινάει, καθώς Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα ανακοινώνουν δεύτερο τρίμηνο την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη.
Κύριο χαρακτηριστικό των αποτελεσμάτων θα είναι καταγραφή των επιβαρύνσεων ή η pro-forma αποτύπωση από τις τιτλοποιήσεις Vega, Sunrise I και Frontier.
Οι προβλέψεις επί των τάσεων αφορούν σταθεροποίηση του επιτοκιακού εισοδήματος και των προμηθειών, μείωση των εσόδων από διαπραγμάτευση αξιών, μείωση του οργανικού κόστους λόγω της επίδρασης των εθελουσιών και άλλων αναδιαρθρώσεων καθώς και η σημαντική (proforma) αύξηση των απομειώσεων στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς που πιθανόν να ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ.
Η Εθνική Τράπεζα έχει κινηθεί εμπροσθοβαρώς για να καλύψει τις ζημιές του Frontier στο τέταρτο τρίμηνο του 2020, επομένως δεν αναμένονται σημαντικές επιβαρύνσεις στην γραμμή των πιστωτικών απομειώσεων.
Το βασικό ζητούμενο παραμένει η επιστροφή στις συνήθεις τραπεζικές εργασίες και η αποδοτικότητα επί των κεφαλαίων, και θα είναι τα βασικά θέματα στα οποία θα εστιάσουν οι τηλεδιασκέψεις, αφού οι τιτλοποιήσεις φέρνουν σε ορατό σημείο το στόχο επίτευξης μονοψήφιων μη εξυπηρετούμενων εκθέσεων στο τέλος της χρονιάς.
Αν οι τράπεζες πείσουν σε αυτό τον τομέα τότε ενδεχομένως να δικαιούνται και μια χρηματιστηριακή βόλτα προς την περιοχή των υψηλών του Απριλίου.
Το ανοδικό κρεσέντο με την υποστήριξη χαμηλών τζίρων έφερε εκ νέου το Γενικό Δείκτη σε απόσταση βολής από τις 900 μονάδες.
Οι αγοραστές μετά την κάθετη πτώση της 19ης Ιουλίου πήραν τον έλεγχο της Αγοράς στα χέρια του και όπως φαίνεται από τα ημερήσια κλεισίματα πέτυχαν με ιδανικό τρόπο την ανατροπή της βραχυπρόθεσμα καθοδικής τάσης.
Ο βαθμός δυσκολίας ωστόσο αλλάζει πάνω από τις 880 μονάδες, υπάρχουν κοντινές αντιστάσεις στις 890, 900 και 910 μονάδες που έχουν χτιστεί με υψηλότερο τζίρο και θα απαιτήσουν περισσότερη συμμετοχή και συντονισμό την διάσπαση τους.
Ο MACD είναι πλέον αγορασμένος από τις 26 Ιουλίου, όπως και ο κινητός μέσος των 30 ημερών.
Η επόμενη τεχνική ένδειξη που αντέχει απαισιόδοξα είναι ο κινητός μέσος των 50 ημερών που βρίσκεται ελαφρώς υψηλότερα (887 μονάδες) ενώ οι ταλαντωτές δίνουν αρκετό χώρο στην άνοδο αφού η διαπραγμάτευση τους γίνεται σε ουδέτερα επίπεδα.
Με βάση τα συναλλακτικά δεδομένα των δύο τελευταίων εβδομάδων οι 900 μονάδες φαίνονται επιτεύξιμες, ωστόσο, από εκεί και πέρα θα απαιτηθεί περισσότερη ζωντάνια και δράση στο ταμπλό για κάτι καλύτερο.
Ενδεχομένως το σβήσιμο των τζίρων στην παραδοσιακή εποχική περίοδο των καλοκαιρινών συναλλαγών του ΧΑ να μην είναι υπέρ του σεναρίου μια νέας ανοδικής υπέρβασης ωστόσο η Αγορά μπορεί να αναλώσει χρόνο σε μια νέα συσσώρευση κινούμενη πλάγια το οποίο εκτιμούμε ότι είναι και το βασικό βραχυπρόθεσμο σενάριο που θα εκτονώσει και κάποιες επιμέρους υπερτιμήσεις.

Τμήμα Ανάλυσης
Beta ΑΧΕΠΕΥ 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης