Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με χαμηλό τζίρο αλλά και τρίτη πτωτική εβδομάδα

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Ήπια ανοδικά με χαμηλό τζίρο αλλά και τρίτη πτωτική εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αρκετή μεταβλητότητα και σήμερα και κάπως η λήξη των παραγώγων επηρέασε την πορεία της αγοράς. Και σήμερα μικροπροβλήματα στη μετάδοση δεδομένων, με αποτέλεσμα να χάσουμε το τέλος της συνεδρίασης. Ανοδικά αλλά ήπια έκλεισε η αγορά και με μικρό τζίρο. Ξεχώρισε η Lamda, έβγαλαν αντίδραση τα ΕΛΠΕ, καλή κίνηση και από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Ήπια ανοδικά όλες οι συστημικές τράπεζες.

Καλή εικόνα και από Ελλάκτωρ στην πρώτη συνεδρίαση με προσαρμοσμένη τιμή και χωρίς το μέρισμα. Τρίτη συνεχόμενη πτωτική εβδομάδα για το ΧΑ, αλλά χωρίς να έχει χαλάσει η μεγάλη εικόνα. Η ανησυχία της στήλης παραμένει στον αριθμό των κρουσμάτων και στην επίδραση που αυτά θα έχουν στον τουρισμό. Όσο αυξάνεται τόσο θα αυξάνονται και οι πιθανότητες για

LAMDA: Επιτέλους έκλεισε το χάσμα που είχε αφήσει από τον Φεβρουάριο του 2020 όταν ξέσπασε η πανδημία και βυθίστηκαν οι τιμές των μετοχών. Δυνατή ανάλυση από τη Euroxx, η οποία ουσιαστικά σημειώνει πως το Ελληνικό στην τρέχουσα αποτίμηση της Lamda προσφέρεται στο κόστος, αν και βρίσκει κάποιες παραδοχές της εταιρείας κάπως αισιόδοξες.

Ο λόγος της ανόδου, οι προπωλήσεις που έχουν ανέλθει στα 700 εκατ. ευρώ και ουσιαστικά πρόκειται για ένα νούμερο πάνω σημαντικά από τις εκτιμήσεις και φυσικά η εκτίμηση για το NAV που θα έχει το 2025. Μεγάλο το ράλι στη μετοχή. Πήγε μέχρι τα 8,20 ευρώ και στο +7,82% κλείνοντας το χάσμα και μετά έκλεισε στα 8,09 ευρώ και στο +6,38%. Μεγάλος και ο όγκος, στις 777 χιλ. τεμάχια με ένα πακέτο 50 χιλ. τεμαχίων.

ΕΛΠΕ: Το πάτημα στη στήριξη βοήθησε τη μετοχή και σήμερα έκλεισε με άνοδο 2,46% και στα 5,82 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αν και δημοσιεύει αποτελέσματα εξαμήνου σε λίγες μέρες, θα κάνει αγορές ιδίων μετοχών και ενημέρωσε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εμείς θα επαναλάβουμε πως δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί μία εισηγμένη να μην κάνει αγορές όταν είναι σε αυτά τα «ευαίσθητα» χρονικά σημεία, ενώ ένας insider μπορεί. Άλλωστε οι αγορές γίνονται με κανόνες όχι με μαρκετιές. Από την άλλη θα πούμε πως αυτό που μαθαίνουμε είναι ότι εντοπίστηκαν κινήσεις υποτιμητικής κερδοσκοπίας στη μετοχή και ενημερώθηκε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, αλλά και γι΄ αυτό ζητήθηκε η επανέναρξη της αγοράς ιδίων μετοχών. Στα 14,34 ευρώ και στο -0,42%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στα 1,28 ευρώ έκλεισε η μετοχή με την τιμή εκκίνησης να έχει προσαρμοστεί σήμερα στα 1,2630 ευρώ. Μικρός ο όγκος και δεν ξεπέρασε τις 250 χιλ. τεμάχια.

CENERGY: Κλείσιμο στο υψηλό ημέρας και στα 2,5350 ευρώ με άνοδο 1,81%.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Εδώ πάλι είχαμε πτώση και η τιμή έχει πλέον πάει στα 1,9140 ευρώ, κάπως χαμηλότερα από το placement.

ΕΓΝΑΤΙΑ: Μαθαίνουμε πως υπάρχει τεράστια απόκλιση μεταξύ των δύο προσφορών. Όπως έχει γράψει και το ΒΝ καταλήγει στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, αφού το τίμημα με βάση τις πηγές της στήλης αγγίζει τα 1,5 δισ. ευρώ. Η άλλη προσφορά (Μυτιληναίου-Άβαξ) λένε οι πηγές μας ήταν στα 500 εκατ. ευρώ! Γιατί τέτοια απόκλιση; Η Εγνατία έχει αρκετά θεματάκια πάντως που θα πρέπει να λύσει η εταιρεία που θα την αναλάβει.

PRODEA: Κάπως καλύτερα από την αρχική εκτίμηση πήγε το ομόλογο, σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε και το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 2,2% με κάλυψη περίπου 2 φορές. Περιμένουμε και τις επίσημες ανακοινώσεις.

ΕΛΑΣΤΡΟΝ: Και το μέρισμα έκοψε και ανοδικά κατά 0,49% έκλεισε η μετοχή.

ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ: Με δυνατό όγκο για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση και στο +10,26% με τιμή 0,2580 ευρώ. Αποτίμηση 13,3 εκατ. ευρώ.

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Η διόρθωση του ΧΑ δεν το έχει επηρεάσει. Γρήγορα κάλυψε το χαμένο έδαφος και προσπαθεί και πάλι για την ανοδική διαφυγή. Στα 0,6260 ευρώ και στο +1,95% με όγκο 24 χιλ. τεμάχια.

QUIZ: Ποιο μεγαλοστέλεχος εισηγμένης, με μέτοχο το κράτος, αναζητά κατοικία εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων σε καλή περιοχή και επιθυμεί να πληρώσει μετρητά; Πάνε καλά οι δουλειές μάλλον τα τελευταία 2 χρόνια που είναι στην εταιρεία…

Καλό Σαββατοκύριακο

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης