Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Στο +6% η μετοχή της Lamda λόγω προπωλήσεων ύψους 700 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό

Στο +6% η μετοχή της Lamda λόγω προπωλήσεων ύψους 700 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό
Η μέση ετήσια αύξηση καθαρής εσωτερικής αξίας ανα μετοχή θα φθάσει στο 25%
Σχετικά Άρθρα
Ισχυρή άνοδο 6,38% κατέγραψε η μετοχή της Lamda, προσεγγίζοντας και πάλι τα 8 ευρώ.

Μάλιστα η μετοχή βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από το Φεβρουάριο του 2020, τότε που μόλις ξεσπούσε η πανδημία και οδηγούσε βίαια χαμηλότερα τις μετοχές.
Πιο συγκεκριμένα ο τίτλος έκελισε στα 8,09 ευρώ με άνοδο 6,38% και όγκο 777 χιλ. τεμάχια με υψηλό ημέρας +7,82%.
Η αποτίμηση ανέρχεται στα 1,43 δισ. ευρώ.
Η μετοχή τραβάει τα επενδυτικά βλέμματα μετά και τις χθεσινές ανακοινώσεις της διοίκησης, η οποία ανέφερε πως οι προπωλήσεις κατοικιών και εκτάσεων στο Ελληνικό ανέρχονται στα 700 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι στο τέλος του έτους μπορεί να ανέλθουν στα 1,2 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα η εταιρία να παρουσιάζει θετικές ταμιακές ροές πριν ακόμα αρχίσει το έργο.
Πιο αναλυτικά και όπως μετέδωσε το Bankingnews, εκτιμάται ότι συνολικά οι πωλήσεις και οι προπωλήσεις έως το τέλος του 2021 θα φτάσουν τα 1,2 δις ευρώ ξεπερνώντας κάθε προσδοκία και παρέχοντας ισχυρή ρευστότητα στη Lamda προκειμένου να προχωρήσει συνολικά το project.
Αυτά τόνισε χθες 15/7 ο επικεφαλής της Lamda κ. Οδυσσέας Αθανασίου σε επενδυτική ημερίδα.

25% μέση ετήσια αύξηση καθαρής εσωτερικής αξίας

Ταυτόχρονα τόνισε ότι η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025) θα φτάσει στο εξωφρενικό ποσοστό του 25%.
Αυτό σημαίνει ότι η συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda το 2025 θα ανέλθει στα 3δις, δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της Εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί του κατά την πρώτη 5ετία.
Η κατασκευή των υποδομών στο Ελληνικό θα ξεκινήσει στο πρώτο εξάμηνο του 2021 ενώ στο δεύτερο εξάμηνο θα αρχίσει η ανέγερση των κτιρίων
Εν τω μεταξύ πριν καν παρουσιαστούν τα σχέδια για το Vouliagmenis Mall το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί από εταιρείες/καταστηματάρχες ανέρχεται σε 60% της συνολικής επιφάνειάς του.
Προκειμένου η Lamda Development να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του έργου δίνει έμφαση στην πρόσληψη στελεχών από το εξωτερικό με αντίστοιχη εμπειρία ενώ 25% των νέων προσλήψεων είναι Έλληνες που εργάζονταν στο εξωτερικό.
Σε ότι αφορά στα εμπορικά κέντρα τα οποία είχαν υποστεί πλήγμα λόγω των περιοριστικών μέτρων του Covid-19 η εταιρία εκτιμά πως πλέον επανέρχονται σε προ επιδημιολογικής κρίσης επίπεδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης