Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν κράτησε τις 870 μονάδες – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Δεν κράτησε τις 870 μονάδες – Πιέσεις στα βαριά χαρτιά
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δεν είχε τις δυνάμεις για να σπάσει τις 870 μονάδες και πήγε να πάρει φόρα. Ακόμα και στις 820 μονάδες να πάει για διόρθωση και μάλιστα φυσιολογική θα πρέπει να μιλάμε. Μέχρι στιγμής έχουμε μία καλή διόρθωση σε πολλά χαρτιά και αρκετά, όπως έχουμε ξαναγράψει, γίνονται ελκυστικά. Το ΧΑ είναι μαραθώνιος, δεν είναι αγώνας 100 μέτρων. Πρέπει όσοι ασχολούνται να βλέπουμε μακροπρόθεσμα και να αγοράζουν όταν υπάρχει απογοήτευση και όχι ενθουσιασμός.

Πριν λίγες εβδομάδες ξεχείλιζε ο ενθουσιασμός και όλα έδειχναν 1.000 μονάδες. Τελικά όταν κάτι το βλέπουν πολλοί δε γίνεται. Θα κάνει μία διόρθωση και θα ξαναρχίσει την κίνηση όταν οι πολλοί θα έχουν απογοητευτεί. Ελπίζουμε να είναι καθαρά διαγραμματική η πορεία της αγοράς και να μη δούμε, πράγματα στην πραγματική οικονομία που θα τινάξουν το σχεδιασμό στον αέρα. Προς το παρόν πηγαίνουμε προσεκτικά και διαθέτουμε την απαραίτητη ρευστότητα και ψυχραιμία. Καλά χαρτιά, με καλά θεμελιώδη και μερίσματα.

Χαμηλότερα κατά 0,84% ο γενικός δείκτης και κλείσιμο στις 863,78 μονάδες. Χαμηλός ο τζίρος αλλά πλέον τον περιμέναμε. Επιστροφή στην κανονικότητα. Πιέσεις σε πολλά βαριά χαρτιά, άντεξε η Jumbo, η Coca Cola, ο Σαράντης και η Lamda.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Αξιόλογη πίεση βγήκε σήμερα με αποτέλεσμα να κινηθούν σημαντικά χαμηλότερα. Νομίζουμε πως η πορεία της Alpha Bank διαμορφώνει και τις τιμές των άλλων, ειδικά της Πειραιώς. Άνω του 2% η πτώση για όλες τις συστημικές πλην της Πειραιώς που έχασε 1,71%.

ΕΛΠΕ: Βγήκε αρκετή πίεση σήμερα και ουσιαστικά έχει χάσει 1 ευρώ από τα υψηλά της. Πλησιάζει σε στήριξη έχει και μία πιο κάτω που θεωρούμε ότι θα κρατήσει. Έτσι κι αλλιώς τα 6,60-6,50 ευρώ ήταν ένας ανοδικός στόχος που εκπληρώθηκε και εκεί υπήρχε μεγάλη αντίσταση.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Αγοράζει γραφεία στο Ελληνικό με 3.600 ευρώ το τετραγωνικό. Η Τράπεζα λέει πως θα μαζέψει τα ακίνητα που έχει διάσπαρτα και θα έχει και όφελος. Θεωρούμε υπερβολική την τιμή για μία τράπεζα που έχει ανακεφαλαιοποιηθεί τόσες φορές. Θα μπορούσε να αγοράσει γραφεία με μικρότερη τιμή και να έχει ακόμα μεγαλύτερο όφελος. Τόσα βγάζουν στο «σφυρί». Δε χρειάζεται να έχουν θέα θάλασσα…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Η αύξηση της είναι από αυτές που θέλουμε να παρακολουθήσουμε από όσο πιο κοντά γίνεται. Να δούμε τη συμπεριφορά της αύριο στην αποκοπή και αργότερα με την εισαγωγή των δικαιωμάτων και την πορεία τους. Έχουμε την αίσθηση ότι θα γίνουν ωραία πραγματάκια. Αν και με βάση τα θεμελιώδη δεν έχουμε τη μετοχή στις επιλογές μας ίσως εδώ οι έχοντας μετοχές και δικαιώματα δουν μεγάλες υπεραξίες.

Αρχικά φτιάχνουν μία καλή μέση τιμή με βάση τα σημερινά επίπεδα. Το αν θα πρέπει να τα ασκήσουν ή όχι τα δικαιώματα θα πρέπει να το δούμε τις μέρες που θα διαπραγματεύονται. Αλλά μάλλον όσοι έχουν μετοχές ξέρουν ότι πρέπει να μπουν.

ΟΠΑΠ: Συνεχίζεται η υποχώρηση και μάλλον θα πρέπει οι κάτοχοι μετοχών να έχουν υπομονή μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεπένδυσης του μερίσματος. Στα 11,58 ευρώ και στο -2,85% με όγκο 642 χιλ. τεμάχια.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Τα σχόλια είναι περιττά…

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Είχαμε δει λίγες συνεδριάσεις πριν κάποιες μεγάλες εντολές πώλησης. Μάλλον κάποιοι θέλουν να πάρουν τις μετοχές χαμηλά και πιέζουν τον τίτλο. Στα 2,80 ευρώ και στο -3,45%.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Αν και η διαγραμματική εικόνα, λόγω ημερήσιου όγκου δεν είναι αυτή που θέλουμε για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα, φαίνεται πως εκεί στα 0,16 ευρώ έχει πατήσει η μετοχή και βγάζει αντίδραση. Ο όγκος παραμένει μεγάλος στις τελευταίες συνεδριάσεις, αλλά στο παρελθόν έχουμε ελάχιστο. Θα μπορούσε να δώσει καλή κίνηση η μετοχή, αν διατηρηθεί η καλή συναλλακτική δραστηριότητα και η καλή εικόνα που βλέπουμε. Στα 0,1890 ευρώ με άνοδο 7,39% και όγκο 164 χιλ. τεμάχια!.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης