Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η «μάχη» με τις 870 μονάδες – Στο επίκεντρο η Ελλάκτωρ

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συνεχίζεται η «μάχη» με τις 870 μονάδες – Στο επίκεντρο η Ελλάκτωρ
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Ολοκληρώνονται οι κινήσεις που έχουν να κάνουν με την Alpha Bank και τους δείκτες, οπότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Και αυτή περιλαμβάνει χαμηλούς όγκους και περιορισμένο επενδυτικό ενδιαφέρον λόγω και της περιόδου που διανύουμε. Οι αναλυτές εκτιμούν πως οι ξένες αγορές θα μας κινήσουν σήμερα. Η Γερμανία άνοιξε με σημαντικές απώλειες.

Η αύξηση των κρουσμάτων εξακολουθεί να δίνει ανησυχίες. Προς το παρόν δε νομίζουμε πως έχει επηρεαστεί ο τουρισμός, αλλά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ίσως Αύγουστο και Σεπτέμβριο να δούμε τις επιπτώσεις. Η Ελλάκτωρ θα τραβήξει τα βλέμματα σήμερα, καθώς ξεκινάει αύριο η αύξηση κεφαλαίου. Σημαντική εξέλιξη και νομίζουμε πως θα καλυφθεί εύκολα, γιατί μέσω της αύξησης το turnaround story έρχεται πιο κοντά. Δεν είναι εύκολο αλλά τα 120 εκατ. ευρώ θα βοηθήσουν.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε σταθεροποιητικά και με τα βαριά χαρτιά να μην παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις. Ο τζίρος χαμηλός, αφού δεν έχουμε πλέον εισροές λόγω δεικτών. Η μάχη με τις 870 μονάδες συνεχίζεται…

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Στο επίκεντρο με το άνοιγμα της συνεδρίασης και καταγράφει νέα άνοδο με την τιμή να είναι πάνω από τα 1,50 ευρώ. Στα 0,90 ευρώ η τιμή διάθεσης, θα κόψει και το δικαίωμα, επομένως οι κάτοχοι μετοχών φτιάχνουν μία καλή μέση τιμή αν ασκήσουν το δικαίωμα και μπουν στην αύξηση.

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Λόγω των κρουσμάτων, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί με τις μετοχές του κλάδου, καθώς ενδέχεται να επηρεαστούν. Καλό θα είναι οι ναυτιλιακές και οι αεροπορικές εταιρείες να βοηθήσουν στο θέμα της πανδημίας. Δεν είναι δυνατόν να λέει η κυβέρνηση πως πρέπει να ταξιδεύουν με τεστ και πιστοποιητικά και αυτά να μην ελέγχονται. Απαράδεκτες καταστάσεις.

MOTOR OIL: Υποχωρεί με καλές συναλλαγές στο ξεκίνημα. Στα 13,62 ευρώ και στο -1,16%. Η αποτίμηση στα 1,5 δισ. ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Χαμηλότερα και οι τέσσερις, αλλά με ήπιες απώλειες. Με όγκο άνω των 200 χιλ. τεμαχίων η Alpha Bank. Η Eurobank δείχνει πως είναι η πρώτη που μπορεί να απορροφήσει τις πιέσεις και να κινηθεί υψηλότερα.

PREMIA: Νέα ανοδική κίνηση κατά 6% περίπου. Όσο ενισχύεται τόσο δείχνει η αύξηση ελκυστική. Γνωστή η τακτική… Κάποιοι αγοράζουν στα 1,80 ευρώ την ώρα που προσφέρονται οι νέες στα 1,44 ευρώ.

LAMDA: Έχει investor day σήμερα.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Φυσικά και είναι ευχάριστο να βλέπεις μετοχές που άνοιγαν σπάνια να κάνουν όγκο 13 χιλ. τεμάχια και 15 λεπτά. Αρκεί να διατηρηθεί και να είναι πραγματικός όγκος. Εδώ η εταιρεία έχει κάνει μία εκτίμηση για το σύνολο της χρήσης, εξαιρετική θα λέγαμε και μένει να επιβεβαιωθεί.

ΕΚΤΕΡ: Για να δούμε αν τέλειωσε ο χθεσινός πωλητής και αν θα κινηθεί ξανά η μετοχή προς τα 1,15 με 1,20 ευρώ.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Παραμένει κάτω από τα 6,50 ευρώ.

MODA BAGNO: Με 30 τεμάχια στο -12,30%. Βγήκαν αμέσως υψηλότερα οι αγοραστές.

CENTRIC: Με απώλειες 2,84% στο ξεκίνημα αλλά με τους αγοραστές να είναι υψηλότερα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης