Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διστακτικά αλλά ανοδικά με ήπιες τοποθετήσεις – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Διστακτικά αλλά ανοδικά με ήπιες τοποθετήσεις – Ποιες μετοχές ξεχωρίζουν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Αν και αναμενόταν πτωτικό άνοιγμα στην Ευρώπη, οι μεγάλες αγορές άνοιξαν με καλή άνοδο. Ο DAX ενισχύεται κατά περίπου 1%. Η εγχώρια αγορά άνοιξε και πάλι διστακτικά, αλλά με ήπια άνοδο. Παρατηρούνται επιλεκτικές τοποθετήσεις και ίσως αυτές να μας κρατήσουν και πάλι σε θετικό έδαφος. Στις 880 μονάδες στα πρώτα λεπτά με άνοδο 0,23%. Ξεχωρίζουν Aegean, Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα. Υποχωρούν ΕΛΠΕ και ΑΔΜΗΕ.

ALPHA BANK: Στις 13 Ιουλίου θα γίνει η εισαγωγή των 800 εκατ. νέων μετοχών από την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου. Ανοδικά η μετοχή σε μία προσπάθεια να απομακρυνθεί από το 1 ευρώ που είναι η τιμή της αύξησης.

AEGEAN: Βγάζει αντίδραση και με καλό όγκο συναλλαγών. Στα πρώτα λεπτά έχουν γίνει 42 χιλ. τεμάχια και η μετοχή ενισχύεται 3,5%.

MOTOR OIL: Πιο δραστήρια η εταιρεία στις τελευταίες συνεδριάσεις στις αγορές ιδίων μετοχών.

TITAN: Αντίδραση και εδώ καθώς είχε φτάσει σε ελκυστικά επίπεδα η αποτίμηση. Στα 16,34 ευρώ και στο +0,86% με χαμηλό όγκο.

JUMBO: Καιρό παρακολουθούμε τη συμπεριφορά της μετοχής και τη θεωρούμε σηματωρό για την αγορά. Η πορεία του εξαμήνου έδειξε ότι ο Ιούνιος δεν είχε το growth των πρώτων 5 μηνών, ενώ εξέφρασε και πάλι τις ανησυχίες της η διοίκηση για τα μεταφορικά κόστη. Διαγραμματικά θεωρούμε πως η μετοχή βρίσκεται σε στήριξη, την οποία πρέπει να κρατήσει. Διαφορετικά μπορεί να κινηθεί ακόμα χαμηλότερα και να επηρεάσει την αγορά. Αμετάβλητη στα 14,20 ευρώ η μετοχή στο ξεκίνημα.
Jumbo.jpg
ΟΠΑΠ (απάντηση): ΔΙΟΡΘΩΣΗ: Πράγματι, η μετοχή έχει υποχωρήσει το τελευταίο διάστημα κατά κάτι παραπάνω από 1 ευρώ. Μην ξεχνάμε πως η μετοχή βρέθηκε πρόσφατα σε υψηλά δέκα ετών παρά τα όσα πέρασε εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων. Παρά την υποχώρηση δε νομίζουμε πως η διαγραμματική εικόνα έχει χαλάσει. Βάζουμε και ένα γράφημα για να έχετε μία καλύτερη εικόνα. Κόβει μέρισμα στις 13/7 0,55 ευρώ. Δεν το έχει κόψει όπως γράφαμε νωρίτερα. 
ΟΠΑΠ.jpg
ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ (απάντηση): Η μετοχή έχει κινηθεί προς την τιμή της αύξησης κεφαλαίου. Νομίζουμε πως μετά την αύξηση βελτιώνεται η ρευστότητα, ενώ περιμένουμε και καλά αποτελέσματα εξαμήνου. Κάποιες ανησυχίες που έχουμε από την αύξηση των τιμών των πρώτων υλών και του μεταφορικού κόστους, ίσως την επηρεάσουν, αν δεν εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Γιατί καλή η πώληση ακριβά αλλά αν παγώσουν κάποια έργα δε θα έχουμε πωλήσεις. Αυτό το σχόλιο αφορά πολλές εταιρείες και κλάδους, όχι μόνο τη συγκεκριμένη.
Χρηματιστηριακά νομίζουμε πως βλέπουμε ανακατατάξεις στη μετοχή και στους βασικούς μετόχους και μετά αν το κλίμα βοηθήσει θα μπορούσε να πάει καλύτερα.

ΕΛΓΕΚΑ (απάντηση): Η πορεία του δικαιώματος και της μετοχής δείχνουν πως δεν υπάρχει κάποιο discount. Νομίζουμε πως η αύξηση θα βοηθήσει, αν και θα θέλαμε να είναι μεγαλύτερη. Ο κλάδος της έχει καλές προοπτικές, αλλά πρέπει να υπάρξουν δυνατές ταμειακές ροές ώστε να μειωθεί ο δανεισμός και να βελτιωθεί η τελική γραμμή.

CPI: με καλό όγκο άνοιξε η μετοχή και στο +4%, ενώ υπήρχαν και καλές εντολές αγοράς. Δεν υπήρχαν σημαντικοί πωλητές με αποτέλεσμα να πάει σε δημοπρασία για νέο άνοιγμα στα 0,88 ευρώ από 0,8450 ευρώ.

ΚΛ.ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Με καλή άνοδο και το δικό της ξεκίνημα. Στο +6,31% και στα 1,18 ευρώ.

MEDICON: Συνεχίζει ανοδικά. Στο +4% και στα 2,60 ευρώ έχει βάλει στόχο να κλείσει το χάσμα από την πτώση του περσινού Φλεβάρη και γιατί όχι να κινηθεί ξανά προς τα 3 ευρώ.

ΙΚΤΙΝΟΣ: Βγάζει αντίδραση καθώς είχε σημειώσει αξιόλογη πτώση στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης