Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κράτησε τις 900 μονάδες, πιέστηκαν τα μικρομεσαία

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Κράτησε τις 900 μονάδες, πιέστηκαν τα μικρομεσαία
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Κινήθηκε λίγο ανοδικά στο άνοιγμα και πήγε στις 910 μονάδες, αλλά γύρισε σε αρνητικό έδαφος και δεν ξαναδοκίμασε το συν. Οι 903 μονάδες που ορίζουν τη βραχυπρόθεσμη τάση της αγοράς δοκιμάστηκαν. Στο τέλος κρατήθηκαν έστω και οριακά. Μικρή σημασία έχει…

Η συσσώρευση συνεχίζεται. Δε μας δείχνει κάτι διαφορετικό. Δε βλέπουμε διάθεση για πιο ψηλά, δεν το επιτρέπει και ο τζίρος, αλλά δε βλέπουμε και διαθέσεις να ρευστοποιήσουν θέσεις οι επενδυτές και να γυρίσουν χαμηλότερα την αγορά. Στάση αναμονής και κάποιες επιλεκτικές κινήσεις, άντε και κάποιες αναδιαρθρώσεις θέσεων. Σήμερα πάντως είχαμε σημαντικές απώλειες σε πολλές μετοχές και κυρίως στα μικρομεσαία.

ΚΙΝΔΥΝΟΙ: Έχουμε αναφερθεί στους κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν οι τιμές των πρώτων υλών και η αύξηση στα μεταφορικά κόστη. Πρέπει όμως να δούμε και το θέμα με τις τιμές του ρεύματος. Και εδώ υπάρχει αξιόλογος κίνδυνος. Τώρα για τη μετάλλαξη του ιού, τη λεγόμενη ΔΕΛΤΑ, ελπίζουμε να μην πάει πίσω την πορεία του τουρισμού.

ALPHA BANK: Η αύξηση ξεκίνησε. Η στήλη την έχει στις επιλογές της και θα πούμε πως μας είναι αδιάφορη η αύξηση. Έχουμε μία άποψη που συνοψίζεται στο «σας έχουμε δώσει ήδη πάρα πολλά». Στις τράπεζες φυσικά συνολικά αναφερόμαστε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να γίνει με σωστό τρόπο. Αφού δεν είχε δικαίωμα να μας βάλει σε υπολογισμούς και να μας τραβήξει μέσα, δεν έχουμε θέμα.

Ακούμε όμως αρκετά παράπονα από χρηματιστηριακές για το 1,20 ευρώ. Σου λέει ο επενδυτής γιατί να δεσμεύσω 1,20 ευρώ όταν στο ΧΑ έχει 1,1085 ευρώ (κλείσιμο σήμερα). «Ρισκάρεις» 10 σεντς που ουσιαστικά είναι μόνο χρονική η δέσμευση, γιατί σου επιστρέφονται, αλλά μπορεί να πάρεις με κάποια καλή έκπτωση τις νέες.

AEGEAN: Μεγάλη η πτώση στη μετοχή. Τα 5,80 ευρώ αποτελούν μία σημαντική αντίσταση και φαίνεται πως ούτε αυτή τη φορά θα τη διασπάσει. Η μετοχή δεν έχει κάνει υψηλότερο από εκείνο στα τέλη Απριλίου (πάλι κοντά στα 5,80), τότε που αντιδρούσαν οι αγορές από τα χαμηλά τους. Απέχει δηλαδή από τα επίπεδα προ πανδημίας.

Νομίζουμε πως είναι λογικό, γιατί χρειάστηκε αύξηση και κρατική ενίσχυση και κάποια ακόμα, για να κρατηθεί όρθια. Επίσης μέχρι πρόσφατα έκαιγε χρήμα και τώρα ουσιαστικά αυξάνεται η τουριστική ζήτηση. Η μετοχή έκλεισε στα 5,41 ευρώ και στο -6,56% με όγκο 86 χιλ. τεμάχια.

JUMBO: Κλείσιμο πάνω από τα 14,70 ευρώ.

ΤΙΤΑΝ: Έβγαλε αντίδραση.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Παραμένει εξαιρετική η συμπεριφορά του.

ΕΥΔΑΠ: Ώρα μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου.

LAMDA: Δοκίμασε το πρωί να πάει προς τα 8 ευρώ αλλά δεν τα κατάφερε. Μάλιστα έκλεισε στο χαμηλό ημέρας και στα 7,72 ευρώ με απώλειες 2,22%.

INTRALOT: Προφανώς η ανακοίνωση της εταιρείας, δεν ήταν αυτή που αναμενόταν, και μάλλον κινήθηκε χαμηλότερα της αρχικής εκτίμησης. Η μετοχή βέβαια είχε κάνει και ράλι και διόρθωσε. Θα πρέπει να αποσαφηνιστούν οι όροι και να δούμε τελικά τί όφελος προκύπτει. Στο -14,18% και στα 0,23 ευρώ με όγκο 807 χιλ. τεμάχια.

ΔΙΑΣΠΑΣΕΙΣ: Βλέπουμε προς το παρόν ότι αν και ήταν κοντά σε διασπάσεις κάποιες μετοχές, πήγαν χαμηλότερα. ΕΧΑΕ, Centric, Μουζάκης, μεταξύ αυτών. Δούλεψαν λίγο την ανοδική διάσπαση αλλά προς το παρόν δεν έχουν ξεφύγει. Αντιθέτως, έφυγαν λίγο χαμηλότερα.

CENTRIC: Τα 0,34 ευρώ αποτελούν σημαντική αντίσταση. Σήμερα φάνηκε πως οι πωλητές εκεί βγάζουν πολλά κομμάτια και δε θέλουν σπάσιμο της αντίστασης. Στα 0,3240 ευρώ και στο -5,81% με 152 χιλ. τεμάχια.

ΕΧΑΕ: Με τέτοιους τζίρους στην αγορά, η διάσπαση δε μπορεί να γίνει. Το προσπάθησαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις οι αγοραστές, αλλά σήμερα απομακρύνθηκε περαιτέρω ο τίτλος.

ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ -ΛΑΠΠΑΣ: Κάπως «αγρίεψαν» οι αγοραστές. Ο όγκος και πάλι μεγάλος, γι΄αυτό που θέλουμε να δούμε και υπήρχαν αρκετά κομμάτια στους πωλητές κοντά στα επίπεδα του προηγούμενου κλεισίματος, τα οποία όμως μαζεύτηκαν με μία εντολή. Περιμένουμε και εδώ τη διάσπαση, αλλά κυρίως περιμένουμε να μάθουμε, αν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ των μετόχων.

ΕΥΑΘ: Η αποκοπή του μερίσματος την πίεσε σήμερα και γύρισε κάτω από τα 5 ευρώ. Είχε καλή απόδοση το μέρισμα. Εμείς περιμέναμε βέβαια να μην το έχανε όλο, καθώς είναι φθηνή. Έχασε το περισσότερο και έκλεισε στα 4,95 ευρώ και στο -3,70%.

ΕΛΤΟΝ: Και εδώ το μέρισμα αντιστοιχούσε σε καλή απόδοση και πήγε καλύτερα. Δηλαδή, δεν το έχασε όλο, αλλά περίπου το μισό.

ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Μπήκαν τα κομμάτια της αύξησης πιέστηκε η μετοχή, αλλά είδαμε και όγκο 83 χιλ. τεμάχια! Η αποτίμηση στα 7 εκατ. ευρώ περίπου.

REVOIL: Με χαμηλό όγκο υποχώρησε 5%.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Έβγαιναν αρκετά κομμάτια σήμερα και έμεινε και με πωλητές. Έκανε 100 χιλ. τεμάχια όγκο και έχασε 3,11%.

ΚΕΠΕΝΟΥ: Ξεχώρισε το +9,82% σήμερα.

REDS: Σπάει τα κοντέρ η μετοχή. Έφτασε η αποτίμηση 135 εκατ. ευρώ.
 
ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ: Αύξηση κεφαλαίου στα θέματα της γενικής συνέλευσης. Με δικαίωμα στους παλιούς ή παραίτηση…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης